Skocz do zawartości

Jak żyć? (pozycjonować po Pingwinach)

k0l3c

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 46
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Nabieram przekonania, że większość tu głównie dezinformuje/bredzi.

No to podziel się czymś.

No właśnie... :P

@k0l3c abstrahując od wszystkiego to na prawdę myślisz, że wskoczysz na to forum, zadasz pytanie "Jak żyć?" i zleci się zgraja samarytanin z pomocną dłonią i na tacy poda rozwiązanie?

Wyobraź sobie, że przynajmniej 90% jak nie więcej osób z tego forum było w tej samej sytuacji co Ty jakiś rok temu i nikt im nie powiedział co i jak robić, każdy sam musiał sprawdzać i testować co to się stało. A jakby nie patrzyć to kosztuje trochę $ i czasu. Co jest śmieszniejsze na dzisiaj (rok po pingwinie) tak na prawdę jest około 20% ludzi, którzy wiedzą co robić - reszta dalej błądzi, chociaż tak na prawdę na forum wszystko wyczytasz o ile czytasz je na bieżąco (czyli poświęcasz czas) i potrafisz czytać między wierszami. Ale nawet żeby czytać między wierszami to jakieś tam doświadczenie musisz mieć żeby odsiać ziarno od plew.

Co jest jeszcze bardziej dziwne i zdumiewające, to jest tu kilka osób, które są (były?) autorytetami na tym forum a okazuje się, że do dzisiaj nie doszły do tego co trzeba robić, bo lecą najprostszą drogą podpier... wszystko dookoła w maszynce pod...ej zwanej - disavow.

"Ja nie bywam w kuluarach, nie wiem gdzie to jest. Bywam w innych miejscach w innym towarzystwie..." SEO Norris - cytat roku 2014
"Dlatego dużo firm i freelancerów zajęło się pp, nie poradzili sobie z klientami i aktualizacjami algo." Cytat wszech czasów!

Wszystko lub prawie wszystko zostało na tym forum opisane w ciągu ostatnich tygodni czy miesięcy. Jednak wprowadzenie zmian kosztuje godziny, dni tygodnie czasu lub kilka k PLN. Samo się nie zrobi.

https://leczyc.pl - Oferta stacjonarnego leczenia alkoholizmu Warszawa
psychiatra Warszawa - https://psychiatra-gabinet.pl
Interesuje Cię problematyka zależności odwiedź https://medox.org.pl znajdziesz odpowiedź jak leczyć uzależnienia, tu nie leczą pedagodzy i księża tylko lekarze  i psycholodzy z uprawnieniami..

Właśnie o tym mówię, przy pierwszym pingwinie wycięło mi inną domenę i forum naprowadziło mnie na rozwiązanie. Wróciłem bardzo szybko i nowe również ładnie szły.

Problem polega na tym, że teraz nie bardzo wiem gdzie jeszcze mogę publikować, gdzie lepiej nie i fakt, że pozycje praktycznie mi się nie ruszają.

penguins.jpg

Odwiedzaj regularnie mój blog o seo na lukaszt.pl podobno warto ;)

Po prostu forumowicze wyznają zasadę iż "każdy załatwia się na własną rękę" - cokolwiek to znaczy :)

Reasumując:

= można blastować - pomoże - kwestia na jak długio

= można SWLować - pomoże (sprawdziłęm!!) - kwestia na jak długo

= można "brandować" - pomoże (sprawdziłem!!) - pomogło - kwestia na jak długo

= można też zamknąć firmę - pomoże - kwestia keidy się wróci ;)

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

Wszystko lub prawie wszystko zostało na tym forum opisane w ciągu ostatnich tygodni czy miesięcy.

Z czego 80% to opluwanie tych zielonych w temacie + wojenki między tymi uważającymi się za coś wiedzących.

Panowie "wielcy" w tym temacie, przy całym szacunku dla waszych wiadomości i doświadczeń, nie zapominajcie, że żyjecie najczęściej z tych co niewiele wiedzą. Więcej wzajemnego szacunku i zrozumienia będzie z korzyścią dla wszystkich. No chyba, że ktoś nie chce korzystać....

Sorry, nie odpowiadam na PMy

Czerwiec

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20

22 24 24 24 23 24 24 25 24 25 25 25 6 6 8 7 7 7 8 7

W styczniu strona(regionalna) dostała kopa z top 3, wcześniej(przed styczniem) linkowana katalogami (multi)

Od Lutego nielinkowana , sam nic nie dodawałem, może kilka linków od użytkowników wlazło.

Inna fraza z innej strony(ogólnopolska) też nielinkowana:

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 1314 15 16 17 18 19 20

20 20 20 20 20 20 20 23 21 21 20 19 11 11 11 10 11 11 13 13

Pewnie jakbym linkował to bym teraz dostał kopa :P

Edit: sry nie potrafie tych cyferek ustawić :P

...

To co opisujesz to styczniowa Panda a nie Pingwin. Ostatnio też zauważyłem, że kilka stron mniej ważnych, których nie ruszałem po Pandzie zaczęły wracać. Wygląda na to, że chyba złagodzili kryteria oceny optymalizacji strony.

"Ja nie bywam w kuluarach, nie wiem gdzie to jest. Bywam w innych miejscach w innym towarzystwie..." SEO Norris - cytat roku 2014
"Dlatego dużo firm i freelancerów zajęło się pp, nie poradzili sobie z klientami i aktualizacjami algo." Cytat wszech czasów!

Zakładając spokojną pracę i zdrowy rozsądek, kierując się tym od 5 lat nie zauważyłem dramatycznych spadków, wachnięć itd. Wydaje mi się, że większość problemów powstaje z pośpiechu i chaotycznej pracy nad stroną. Później wylewane są litrami żale.

Piłeś? Nie jedź (i nie loguj się na forum) !

Siciliano: Robić szeptankę tutaj to jak sprawdzać w zbiorniku poziom paliwa zapalniczką.

Zauważyłem Blake, że czytanie między wierszami to najważniejsza umiejętność na tym forum ;) Jakby wszystko było podane na tacy, to nie było by zabawy i spędzania tylu godzin przed pc analizując co warto robić a czego nie. Stawiam od niedawna pierwsze kroki w świecie magicznego pozycjonowania i jak na razie, unikalny, dobry content broni się sam - choć wiem, że powinienem zainteresować się zdobywaniem jakościowych BL'ów.

cropped-test1.jpg

unikalny, dobry content broni się sam

:D

Długa droga przed Tobą.

dobry content broni się sam

No broni się, im większe brednie tym lepiej wchodzą w indeks. Najlepiej nadal ma się przecież "bełkot" :)

Moja żona mówi mi, że po każdym updacie jestem coraz lepszy w te klocki. Może dlatego, że jeszcze więcej czasu spędzam przy komputerze?

Swoją drogą to jak idę do WC zrobić "coś więcej", to mówię, że idę zrobić blasta. Tak się chciałem z Wami podzielić tym, jak nazewnictwo SEO przechodzi do życia codziennego. Wy też tak macie?

seowyszbanner.gif

Moja żona mówi mi, że po każdym updacie jestem coraz lepszy w te klocki.

Ale które klocki i czyja żona ? :P

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności