Skocz do zawartości

Jak żyć? (pozycjonować po Pingwinach)

k0l3c

Rekomendowane odpowiedzi

dobry content broni się sam

Moja żona mówi mi, że po każdym updacie jestem coraz lepszy w te klocki. Może dlatego, że jeszcze więcej czasu spędzam przy komputerze?

Moją krew zalewa jak zdarzy się, że przy kompie muszę dłużej posiedzieć :)

Blog o optymalizacji i projektowaniu stron internetowych.

• Odpowiedzi 46
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Dla mnie to nic się nie zmieniło poza tym że co jakiś czas domenę trafia szlak, stawiam nową i znowu jestem w topie.. Od 2 lat tak działam.

Pozycjonowanie tanim kosztem bo po co inwestować jak nie wiadomo na jak długo się to robi... Konkurencja wali Blasty moje white seo jest poza top 10, inwestuje więcej w white seo by wskoczyć w top - wyprzedza mnie black seo i white i black tak samo trafia szlak za nienaturalne linki albo za "nowy mądrzejszy update"

Więc zwyczajnie opłaca mi się spamować tak jak coraz więcej z Was :D

A w wolnej chwili forum-budowa.pl ew. praktycznie Uwaga awaria!

A to: portal branży budowlanej

Teraz jest ruletka i tyle. Trzeba robić najlepiej jak się umie i nie narzekać. Bo i tak to nic nie zmieni. Z czasem to się ustabilizuje i aktualizacje nie będą was nękały w koszmarach.

Serwis internetowy ToTemat działa od 2020 roku. Publikujemy artykuły na różne tematy techniczne.

Ja jak mantrę będę powtarzał, że najprostszym i trwałym rozwiązaniem jest stały SWL, Ja używam seomata z tego względu, że masz praktycznie absolutną możliwość dostosowania ilości, jakości, anchorów linków. Stosuję rozwiązania, które wypłynęły po poprzednim Pingwinie i w moim przypadku tamte metody sprawdzają się nadal.

BTW: Od momentu zaprzestania w ogóle wykorzystywania publicznych baz na ważnych stronach nie złapałem chyba ani jednego filtra, ceny usług nie bez przyczyny poszły do góry. A i tak za dodanie do tych samych lokalizacji u nas płaci się kilka razy mniej jak np. w DE

A co do broniącego się contentu - zgadzam się w stu procentach z tym, że mam namyśli strony z site>100k z dość unikalną treścią (cokolwiek to teraz znaczy :D ) Odnoszę wrażenie jakby zwiększyło się znaczenie linka na podstronie kierującego na stronę główną pod jakąś frazę - ma ktoś podobne wrażenia ?

Odnoszę wrażenie jakby zwiększyło się znaczenie linka na podstronie kierującego na stronę główną pod jakąś frazę - ma ktoś podobne wrażenia ?

To się nazywa linkowanie wewnętrzne.

"Ja nie bywam w kuluarach, nie wiem gdzie to jest. Bywam w innych miejscach w innym towarzystwie..." SEO Norris - cytat roku 2014
"Dlatego dużo firm i freelancerów zajęło się pp, nie poradzili sobie z klientami i aktualizacjami algo." Cytat wszech czasów!

Czekałem na tego typu odpowiedź :D

Ja nie spodziewałem się takiego pytania od użytkownika z 6 letnim kontem.

"Ja nie bywam w kuluarach, nie wiem gdzie to jest. Bywam w innych miejscach w innym towarzystwie..." SEO Norris - cytat roku 2014
"Dlatego dużo firm i freelancerów zajęło się pp, nie poradzili sobie z klientami i aktualizacjami algo." Cytat wszech czasów!

Ty zaś z tymi kontami...

Myślisz, że nie wiem czym jest linkowanie wewnętrzne? Firmę Twoim zdaniem prowadzę sobie dla jaj? Mam normalnych klientów, którzy oczekują wyników i je dostają. Optymalizacja witryny to pierwszy element, który się wykonuje. Nie wyobrażam sobie prowadzenia firmy i serwowanie usług na niezadowalającym poziomie - na dłuższą metę nic bym nie zarobił więc szkoda inwestycji w zaplecza... Jeśli nie masz nic do powiedzenia w przypadku wielkoformatowych portali i wzrostu znaczenia czynnika wpływającego na pozycję jakim jest odpowiednie linkowanie wewnętrzne a w szczególności jak pisałem/zadałem pytanie JEDNOSTKOWEGO WZROSTU ZNACZENIA LINKA WEWNĘTRZNEGO W STOSUNKU DO LINKA ZEWNĘTRZNEGO (Trzeba Ci pisać bardzo precyzyjnie więc uczulę iż nie mówię tu o tym, że link wew. ma większą wartość od zewnętrznego. )

Co do konta nick mam krzysiekp a nazywam się Krzysztof Podkanowicz (to na pewno jakiś spisek!)

Gównem rzucać potrafi każdy wsiór, widocznie Ty aspirujesz do tego zacnego grona. Pozdrawiam Cie serdecznie - każdy musi mieć jakiś cel. Dalsza dyskusja nie ma sensu na Twoje ostatnie 100 postów zdecydowana większość to potyczki słowne. Masz jakąś misję na PiO? Nikt Cie nie zmusza do czytania forum i udzielania się.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności