Skocz do zawartości

Czy da się wypozycjonować subdomenę na top 1 - konkurencja niska...

unfair

Rekomendowane odpowiedzi

Witam mam pytanie od roku mam stronę na subdomenie.

Próbuję ją z lekka wypozycjonować od miesiąca.

Na razie mam Page Rank 2 i próbuję wybić się we frazie, która zdaniem Google Adwords ma konkurencje niską, aczkolwiek odwiedza tę frazę 400 tyś ludzi miesięcznie.

Aktualnie nawet mnie nie ma w top 100 :(

Moje pytanie brzmi:

- Czy da się wypozycjonować subdomenę, aby wskoczyła w top 5 minimum?

- Jak to zrobić?

- O ile bardziej to będzie czasochłonne od pozycjonowania strony na zwykłej domenie .pl?

Soreczka że takie banalne pytania, ale jestem nowy i się dopiero uczę :D

Zauważ, że konkurencja "Niska" na daną frazę w AdWords nie musi znaczyć, że konkurencja jest też niska jeśli chodzi o pozycjonowanie.

Tu chodzi o konkurencję wśród reklamodawców AdWords - będzie wysoka, jeśli reklamy będą miały wzięcie.

Popatrz na przykład na frazę "demotywatory" (abstrahuję od tego, czy jest trudna, czy nie) i ilość wyszukań tej frazy - konurencja AdWords: Niska.

Dlaczego? Bo wejście na stronę z tej frazy nie spowoduje, że uda Ci się sprzedać produkt/usługę, która zrekompensuje Ci z nawiązką pieniądze wydane na reklamę.

Natomiast próba "odzyskania" tych pieniędzy w zarobkach z reklam na stronie może być ryzykowna i jestem skłonny stwierdzić, że rzadko się uda (pomyśl sobie, ile razy musiałby powrócić na daną stronę "statystyczny" użytkownik i ile nabić odsłon, żeby "odrobić" koszt AdWords w wyświetleniach reklam.

W związku z powyższym na niektóre frazy ludzie będą się pozycjonować w wynikach organicznych i raczej omijać AdWords, a co za tym idzie konkurencja w AdWords nie musi odzwierciedlać trudności pozycjonowania.

Co do pozostałych pytań - obawiam się, że nikt nie poda Ci krótkiej recepty. Musisz po prostu trochę poczytać.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności