Skocz do zawartości

Strony do windykowania należności

Danae

Rekomendowane odpowiedzi

Jak w temacie czy korzystacie z systemów typu:

ewezwanie.pl lub ewindykator.pl

chodzi mi o to, żeby automatycznie wysyłać klientowi wezwania do zapłaty oraz list polecony z przedsądowym, a może macie inne programy które ułatwiają obsługę należności?

Wiem, że kobieta to rzadkość na forum PiO... niemniej jednak zwracaj się do mnie w rodzaju żeńskim ;)

Jeśli posiadasz psa to polecam Ci dla niego szelki Guard

Ostatecznością jest sąd. Uwikłanie się w procesy nie daje nadziej na szybkie odzyskanie pieniędzy.

Kancelaria prawna to standard. Chyba, że mówimy o zadłużeniu 200 czy 300 zł.

Dobrze też działa na wyobraźnie, stempel na fakturze jakiegoś rejestru dłużników, ale to prewencja.

Głównym celem wyszukiwarek NIE jest dostarczanie trafnych wyników. Głównym celem wyszukiwarek jest dostarczanie zysku.

Tak, zgadza się znam procedury itd. pytałam czy ktoś korzysta z systemów podanych powyżej... lub innych programów komputerowych pomagających w obsłudze należności.

Szkoda kasy. Mail, sms, list można wysłać samemu i zapewne będzie miał taką samą skuteczność co wysłany z takich serwisów (a z pewnością będzie tańszy).

Tak, seo też można samemu zrobić, szkoda kasy, żeby zlecać komuś ;) Ja wychodzę z założenia zarób i daj zarobić innym - ten czas który poświecę na obsługę należności mogłabym przeznaczyć na inne rzeczy.

Wiem, że kobieta to rzadkość na forum PiO... niemniej jednak zwracaj się do mnie w rodzaju żeńskim ;)

Ja wychodzę z założenia zarób i daj zarobić innym.

jakaś bzdura :) szczególnie jak całość wymaga 5 min roboty :)

a jeżeli ściągasz należności to raczej nie zarobiłeś :)

ten czas który poświecę na obsługę należności mogłabym przeznaczyć na inne rzeczy.

czas, który poświęcisz na wprowadzenie danych na w/w strony mogłabyś spożytkować na wprowadzenie ich w szablon w wordzie i zaadresowanie koperty. Idąc na spacer z psem zahaczasz o pocztę i temat zamknięty.

[e] literówka rodzaju męskiego ;)

Panie Boże, chroń mnie przed debilami, bo rozmowa z nimi powoduje, że  grzeszę pychą..

Były sobie świnki trzy - content, google oraz link | jestem uczulony na pierd*lenie głupot | idiot intruder aka internetowy poszukiwacz prawdy 

a jeżeli ściągasz należności to raczej nie zarobiłeś

To chyba nie tak.

Jeśli ściąga należność tzn., że zarobiła i domaga się własnych pieniędzy.

Głównym celem wyszukiwarek NIE jest dostarczanie trafnych wyników. Głównym celem wyszukiwarek jest dostarczanie zysku.

Tam dane importujesz - 0 min roboty. Wysyłają list polecony z przedsądowym - czas stania na poczcie u mnie pół godziny, adresowanie kopert itd. Tam koszt listu to 8,10, normalnie 5,95 chyba plus koszt koperty... nadal mówicie że to strata pieniędzy... no ok widocznie po prostu jestem rozrzutna jak to kobieta ;)

Wysyłają list polecony z przedsądowym

Taki list na 99% ląduje w koszu lub niszczarce. Inaczej jest jak sama wyślesz lub kancelaria prawna ze swoim logiem.

na moje najszybciej to działa jak coś przestaje działać :) jak nie zapłacił to nie jego więc może się wykrzaczyć:)

mnie piszącemu softy trochę łatwiej w życiu :)

Tam dane importujesz - 0 min roboty.

hmmm.. ale import odbywa się prosto z głowy? w sensie czytasz dane teleadresowe na głos i one automatycznie lądują w bazach tej strony www? :D do każdego importu dane trzeba przygotować i odpowiednio sformatować ;) a to już zajmuje czas

Panie Boże, chroń mnie przed debilami, bo rozmowa z nimi powoduje, że  grzeszę pychą..

Były sobie świnki trzy - content, google oraz link | jestem uczulony na pierd*lenie głupot | idiot intruder aka internetowy poszukiwacz prawdy 

Zgadza się, że swój soft lepszy, jednak nie będę inwestować w soft kilka tys. kiedy zaległości które staram się odzyskać są raczej groszowe.

Jeśli eksportujesz w jednym programie o dokładnie takim samym formacie i importujesz w drugim nie widzę potrzeby edycji. Nie ma to jak szukanie dziury w całym - za drogo, niepotrzebne, za dużo czasu. Ja sobie to w każdym razie przetestuję.

Tak, seo też można samemu zrobić, szkoda kasy, żeby zlecać komuś

Gdyby seo zajmowało 5 min czasu to myślę, że każdy sam by to robił.

ten czas który poświecę na obsługę należności mogłabym przeznaczyć na inne rzeczy.

O jakim czasie tu mówimy?

Mam gotowe formularze, wzory i szablony. Koperty też mam gotowe do nadruków. Druki nadania też mam - tylko wypełnić. Wystarczy wydrukować/wysłać. O pocztę zahaczam przy okazji.

Także takie rzeczy mogę zrobić sobie w ramach relaksu/przerwy.

czas stania na poczcie u mnie pół godziny

Zmień oddział i/lub dobierz odpowiednią godzinę na wizytę na poczcie. W małych miastach jest przynajmniej kilka oddziałów poczty, nie wspominając o dużych miastach.

Podsumowując: szkoda kasy.

Kody na tanie VPSy i hostingi SEO: 2KT7-JFNM-63E8 , EK6B-1JUJ-M9T6 , R3J5-RCNE-SPH4 , E8NR-U9N3-1TU7 , 3TEH-47B3-2HM6 = rabat 25%

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności