MariaKrakowska Opublikowano 21 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2013 Witam, Forum czytam od dawna, piszę po raz pierwszy z prośbą o pomoc. Zastanawiam się skąd mam nagły duży ruch (2.000-3.000 wejść dziennie) z odesłania z bannersbroker.com? I czy taki ruch może zaszkodzić, może warto go zablokować? Zrzut ekranu GA: https://www.iv.pl/ima...62827984765.gif Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vi. Opublikowano 21 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2013 Vpozycja.pl - bezpieczne pozycjonowanie stron www Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chcewypoczac Opublikowano 21 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2013 Teraz to już sam nie wiem czy koleżanka ma problem ze stroną/ spamerem czy to tak kiepski marketing szeptany? Pobierz 5 bezpłatnych ebooków dotyczących inwestowania Kup czekoladę Wedla, pomóż wybranej fundacji i odbierz nagrodę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MariaKrakowska Opublikowano 21 Czerwca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2013 Marketing szeptany? Wchodzi do mnie ponad 2k osób niezainteresowanych tematem i wychodzi, mam dodatkowy niepotrzebny ruch ale nie mam pojęcia skąd się wziął, czy ktoś dodał gdzies linka do mnie? Nie rozumiem tego, może jestem ciemna masa? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaxPan Opublikowano 21 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2013 Jeśli ruch nie pasuje zablokuj, pasuje zostaw co tu się zastanawiać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Beerbant Opublikowano 21 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2013 Marketing szeptany? Wchodzi do mnie ponad 2k osób niezainteresowanych tematem i wychodzi, mam dodatkowy niepotrzebny ruch ale nie mam pojęcia skąd się wziął, czy ktoś dodał gdzies linka do mnie? Nie rozumiem tego, może jestem ciemna masa? Chyba nie rozumiesz . W GA możesz sobie znaleźć nie tylko z jakiego serwisu pochodzi danych ruch ale również z jakich podstron tego serwisu a ten zrzut który umieściłaś praktycznie jest bezużyteczny bo nie można określić konkretnych źródeł skąd ludziki wchodzą ... Moja fotografia kulinarna Fu*k Google ......Ask me .... Chcesz nauczyć się strzelać? Nasza nowa strzelnica w Gdyni, nówka nie śmigana W Gdańsku też mamy strzelnicę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaxPan Opublikowano 21 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2013 z GA to dziwne rzeczy bywają, ostanio do mnie napisała osoba z PIO co w statystykach ma ruch RUnetu, podał chyba 6 stron, żądny syf, normalne docelowe strony. I tak naprawdę nie zobaczyłem nic na tych strona co mogło by kierować ruch do tej polskiej witryny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MariaKrakowska Opublikowano 21 Czerwca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2013 Kiedy wejdę w źródła odesłania --> banersbroker mam tylko jedną pozycję --> /incentives/click_adspot Zrzut: https://iv.pl/images/92811720440093057052.gif Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Beerbant Opublikowano 21 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2013 no to wygląda na wrzucenie bannera do tej sieci, w logach powinno być więcej informacji, zadziwiająca jest wysoka średnia czasu przebywania w serwisie Moja fotografia kulinarna Fu*k Google ......Ask me .... Chcesz nauczyć się strzelać? Nasza nowa strzelnica w Gdyni, nówka nie śmigana W Gdańsku też mamy strzelnicę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SEOsklep24.pl Opublikowano 21 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2013 @ Beerbant może taka wartościowa strona i każdego przyciąga Chociaż wątpię Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MariaKrakowska Opublikowano 21 Czerwca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2013 Korzystając z waszej uprzejmości zapytam jeszcze - jak mam zmodyfikować plik .htaccess, żeby zablokować ten ruch? Plik wygląda tak: # BEGIN WordPress <IfModule mod_rewrite.c> RewriteEngine On RewriteBase / RewriteRule ^index\.php$ - [L] RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-f RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-d RewriteRule . /index.php [L] </IfModule> # END WordPress Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dziki_rysio_997 Opublikowano 21 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2013 Wejścia są z tym samym refererem, pewnie coś takiego trzeba użyć: RewriteCond %{HTTP_REFERER} bannersbroker\.com [NC] RewriteRule .* - [F] Damian • NeuronWriter • CONTADU Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MariaKrakowska Opublikowano 22 Czerwca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2013 Dziękuję wszystkim za pomoc i udział w dyskusji. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dargre` Opublikowano 22 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2013 E tam ruch, najpierw trzeba sprawdzić czy to faktycznie ruch a nie jakieś dzikie automaty. Moi klienci (ale nie z branży seo), też opowiadają o ruchu, a jak sprzwdzę to jest tego tak naprawdę co najwyżej 10%. Dziś prawda jest taka, że często na jedną realną wizytę przypada 10 albo więcej automatów wszelkiej maści, z których tylko niewielki odsetek jesteś w stanie zidentyfikować i np. zablokować. Sorry, nie odpowiadam na PMy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.