Skocz do zawartości

Mistrzyni handlu

Grubyy

Rekomendowane odpowiedzi

Psikusa pewnie :)

@SzlafRock, myślisz że osobista wizyta coś da? Podejście tej kobiety sugeruje, że jeszcze to ona zażąda zwrotu kasy za przesłanie towaru :P

Konto współdzielone. Kup teksty przez GT i z fakturą VAT.

Potrzebujesz tekstów? Pisz na PW albo zajrzyj, a na pewno coś wymyślimy ;)

• Odpowiedzi 78
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

myślisz że osobista wizyta coś da?

Z doświadczenia wiem, że 90% ludzi wymięka przy kontaktach w realu. Szczególnie jak chcą oszukać przez internet.

Zresztą nie wiem cxzy warto, nie znam kwoty transakcji.

Może okazać się, że na paliwo nie starczy aby dojechać do tej Pani. :)

Głównym celem wyszukiwarek NIE jest dostarczanie trafnych wyników. Głównym celem wyszukiwarek jest dostarczanie zysku.

wysłała mi opony zimowe

moje letniaki dostał ktoś inny

każdy z Panów dostał właściwy towar

1. Niech Ci poda nr telefonu do tego drugiego klienta. Będziesz miał 100%-ową pewność, jakie on dostał opony. Oczywiście pomysl bez sensu, ale...

2. A nie dostaleś przypadkiem opon wielosezonowych, na których Pani jeździla w zimie i traktuje jako "zimówki"?

3. Albo po prostu zrób zdjęcia otrzymanych opon i wyslij go w mailu do sprzedawcy. Treść maila skonstruuj tak, aby zawrzeć w nim wszystkie szczegóły transakcji oraz streszczenie dotychczasowej korespondencji z tą Panią. Przyda się jako dowód, zwłaszcza jesli odpowie, cytując ją i się do niej odnosząc.

1. Niech Ci poda nr telefonu do tego drugiego klienta. Będziesz miał 100%-ową pewność, jakie on dostał opony. Oczywiście pomysl bez sensu, ale...

2. A nie dostaleś przypadkiem opon wielosezonowych, na których Pani jeździla w zimie i traktuje jako "zimówki"?

3. Albo po prostu zrób zdjęcia otrzymanych opon i wyslij go w mailu do sprzedawcy. Treść maila skonstruuj tak, aby zawrzeć w nim wszystkie szczegóły transakcji oraz streszczenie dotychczasowej korespondencji z tą Panią. Przyda się jako dowód, zwłaszcza jesli odpowie, cytując ją i się do niej odnosząc.

Z Allegrogo dostałem maila, że przepraszają i że skontaktują się ze sprzedawcą w celu wyjaśnienia sprawy i że uświadomią ją o jej odpowiedzialności.

Ad1. Pani nie odbiera, bo chyba nie chce ze mną rozmawiać(chyba obraziła się, za zarzucenie jej, że nie zauważyła zmiany ustroju w Polsce). Widziałem, że to nie pierwszy przypadek ale jeden negatyw anulowany za zgodą dwóch stron, więc może i tutaj się zreflektuje.

Ad2. To są zimówki i na pewno nie są to letniaki ze zdjęć z aukcji.

Ad3. Zrobiłem to od razu nawet nie odpakowywałem całkiem opon, żeby nie było wątpliwości, że nic nie kombinowałem a odpowiedź była jak w 1 poście tematu :P

Kup mocne linki i zwiększ autorytet swojej strony.

Lepiej odpuścić?

... nigdy nie kupuję opon używanych. Tak dla zasady i bezpieczeństwa...

Tak przy okazji tematu używanych opon- kilkanaście lat temu pękła mi opona przy 185 km/h. Na szczęście tylna :)

Opona była używana, nabyłem ją razem z autem. Miała piękny bieżnik ale była zmurszała. Na szczęście przód wymieniłem od razu, tył zostawiłem bo brakło kasy.

Piłeś? Nie jedź (i nie loguj się na forum) !

Siciliano: Robić szeptankę tutaj to jak sprawdzać w zbiorniku poziom paliwa zapalniczką.

Można, ale czy jest sens? Czy koszta w tym wypadku nie przewyższą wygranej?

koszta zawsze płaci przegrany, kwestia czy jest sens się pierdzielić o jakieś trociny :)

choć argument aby kogoś przeprostować bo się źle zachowuje wg mnie jest wystarczającym powodem.

Ps a ja zawsze kupuje używane opony i jest ok.

Najlepszy

Tani hosting na Twoją www.

Bierz co potrzebujesz Hosting skrojony na miarę.

Ponad 500 adresów IP do wyboru do koloru ;) konta www od 19zł. brutto rocznie

Pamietam jak kupowałem lusterko do samochodu. Kupiłem prawe (elektrycznie sterowane i podgrzewane). Pan wysłał lewe :) zadzwoniłem i za dwa dni, dostałem prawe ale ręcznie sterowane, znowu zadzwoniłem ... i dostałem lewe.

Znowu telefon i jest właściwe.

Na maila kiedy odbierze niewłaściwe lusterka, nie odpowiedział (telefony też przestał ode mnie odbierać) :okularnik:

Sprzątanie Wrocław to oferta dla ludzi oszczędzających swój czas, skorzystaj również z usługi pranie dywanów Oleśnica

Pamietam jak kupowałem lusterko do samochodu. Kupiłem prawe (elektrycznie sterowane i podgrzewane). Pan wysłał lewe :) zadzwoniłem i za dwa dni, dostałem prawe ale ręcznie sterowane, znowu zadzwoniłem ... i dostałem lewe.

Znowu telefon i jest właściwe.

Na maila kiedy odbierze niewłaściwe lusterka, nie odpowiedział (telefony też przestał ode mnie odbierać) :okularnik:

a w tym samym dniu co przestał odbierać w prasie była informacja, że policja rozbiła gang złodziei samochodów ;)

Sprawę zgłoszę na pewno do Alledrogo

I co jej alledrogo zrobi?

https://poznaj.allegro.pl/pok/ , jeżeli sprzedawca chcę dalej sprzedawać na allegro zwróci towar. Inaczej trafi na cenzurowane w najgorszym razie zablokują mu konto. Tobie zostanie towar i dostaniesz 50% kwoty zakupu.

Filmy animowane typu explainer video. Najlepszy serwis AGD Gdańsk, jak zepsuje się lodówka, pralka lub inne urządzenie AGD. Organizujemy bezpieczny import z Azji do krajów Unii Europejskiej.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności