Skocz do zawartości

Mistrzyni handlu

Grubyy

Rekomendowane odpowiedzi

jeżeli sprzedawca chcę dalej sprzedawać na allegro zwróci towar. Inaczej trafi na cenzurowane w najgorszym razie zablokują mu konto. Tobie zostanie towar i dostaniesz 50% kwoty zakupu.

a miałeś juz taką sytuację ? z tego co wiem jest to droga przez męke, pytanie czy warto

Sprzątanie Wrocław to oferta dla ludzi oszczędzających swój czas, skorzystaj również z usługi pranie dywanów Oleśnica

• Odpowiedzi 78
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Ciekawe czym różni się 2 letnia zimówka, od 2 letniej opony letniej ( stan techniczy i komfort użytkowy), i zapewne pierwszy właściciel, serwisowo konserwowana ;)

Do tego nie widziałem aukcji, a może to po drugiej stronie był problem

Pani napisała komplet opon ;)

Zresztą kupić 2 letnie używane opony (zwłaszcza w ciemno) po 12 miesiącach to ryzyko ;)

I dziwne, że przecież przy kurierze otwiera się produkt (czy się zgadza stan techniczny), mogłeś powiedzieć że ich nie chcesz i masz do tego prawo

To jakby mi ktoś przysłał dwa buty prawe, i powiedział lewego nie ma ;)

Najlepszy Warsztat samochodowy Goleniów

Najlepsze i sprawdzone typy bukmacherskie

Poznaj najlepszy serwis samochodowy Kraków

POK działa szybko i sprawnie i nie ma się czego obawiać.

Najpierw idziesz na policję, mówisz co i jak. Po 40 dniach kalendarzowych przychodzi info z policji o wszczęciu (lub nie) postępowania.

Dajesz znać Allegro, wysyłasz dokumenty i dostajesz pieniądze na konto.

U mnie gdy kupowałem telefon który do mnie nigdy nie dotarł trwało to równe 60 dni od momentu zakupu do wypłacenia 100% kwoty z POK.

PS. policjanci naprawdę nie gryzą, pracują tam normalni ludzi, a Ty nie będziesz pierwszą osobą która coś takiego zgłasza.

Jak ja byłem u mnie w kosmisariacie to policjant mówił, że takich zgłoszeń jest cała masa i że trzeba wręcz zgłaszać wszystko - nawet oszustwa na 10zł.

https://www.trophystation.pl/ - trofea playstation

Najpierw idziesz na policję, mówisz co i jak

idziesz na Policję i mówisz że dostałeś opny zimowe zamiast letnich. Policjant na to ile Pan na tym stracił (chodzi o wartość) a ty nic nie straciłeś. Zostaje ci tylko sprawa z powództwa cywilnego dlatego napisałem czy warto. (czas to pieniądz).

Sprzątanie Wrocław to oferta dla ludzi oszczędzających swój czas, skorzystaj również z usługi pranie dywanów Oleśnica

Oczywiście, że straciłeś.

Kupiłeś opony letnie, a dostałeś zimowe którą są dla ciebie bezwartościowe.

to że dla ciebie jest coś bezwartościowe nie ma znaczenia, ponieważ nie doszło do wykroczenia lub przestępstwa. Swoją drogą następnym razem przyjdzie kobieta że kupiła przez allegro mikser i zamiast żółtego dostała biały, i jest to dla niej bezwartościowe bo nie pasuje do kafelek. Zresztą jak chce niech idzie składa zeznania, gdzieś tak na jesień dostanie umorzenie a opony będą jak znalazł :)

P.S sprawa wyglądała by inaczej gdyby zamiast opon dostał cegły, wtedy jest to oszustwo.

Ciekawe czym różni się 2 letnia zimówka, od 2 letniej opony letniej ( stan techniczy i komfort użytkowy)

Różnica jest ogromna... Kto jeździł w lato na zimówkach ten dobrze wie co to oznacza, konkretny pisk w każdym zakręcie, pisk przy ruszaniu w gorące dni, o hamowaniu już nie wspomnę... Zimówka się po prostu "topi" na gorącym asfalcie..

A tak poza tym.

Co do opon używanych, we wszystkich swoich samochodach mam używki i nie widzę w ty problemu. To tak jak samochód, nie kupować kilku letniego bo używka? Zarówno w nowym jak i stary może coś nawalić, tak samo z oponami

Wracając do tematu, cisnąć ją do skutku, dla przykładu chociażby, bo coraz więcej takich sprzedawców się spotyka...

cisnąć ją do skutku

Najlepiej poproś o fotkę i jak się "nadaje" to wyciśnij z niej wszystkie soki.

"Ja nie bywam w kuluarach, nie wiem gdzie to jest. Bywam w innych miejscach w innym towarzystwie..." SEO Norris - cytat roku 2014
"Dlatego dużo firm i freelancerów zajęło się pp, nie poradzili sobie z klientami i aktualizacjami algo." Cytat wszech czasów!

to że dla ciebie jest coś bezwartościowe nie ma znaczenia, ponieważ nie doszło do wykroczenia lub przestępstwa.

Tu nie chodzi wcale o to czy jest czy nie ma przestępstwa. Prywatna firma (allegro) daje tobie jako klientowi gwarancję:

"W przypadku, gdy nie otrzymasz towaru przysługuje Ci zwrot w wysokości 100% jego ceny. W sytuacji kiedy przedmiot znacząco odbiega od opisu odzyskasz 50% zapłaconej za niego kwoty."

Ja bym próbował.

Filmy animowane typu explainer video. Malowanie przy winie i najlepszy serwis AGD Gdańsk, jak zepsuje się lodówka, pralka lub inne urządzenie AGD. 

Do tego masz 10 dni na zwrot przedmiotu zakupionego przez internet bez podania przyczyny. Tylko nie jestem pewien na 100% czy dotyczy to używek.

Tak, ale tylko w opcji kup teraz i od profesjonalnego sprzedawcy (np. sklepu). Jak sobie licytujesz używaną rzecz to nie masz takiego prawa.

Może Pani pisała właśnie w tym okresie?

Hm... To powinna przeczekać, faceci też mają TEN OKRES, co niedzielę rano.

Pisanie tekstów, szybko tanio i solidnie txt24.pl

• 2 miesiące temu...

Drodzy użytkownicy!

Jak się okazało, w Polsce wysyłka towaru niezgodnego z opisem jest jak najbardziej w porządku. Zgodnie z pismem z prokuratury "czynu nie można zakwalifikować jako przestępstwo", a co za tym idzie nie należy mi się odszkodowanie od portalu Allegro, gdyż nie spełniam wszystkich kryteriów. Życzę wszystkim udanych "bezpiecznych" zakupów.

Kup mocne linki i zwiększ autorytet swojej strony.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności