Skocz do zawartości

problem z indeksowaniem

Korki

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Nie wiem czemu niektóre linki nie chcą się zaindeksować. Dorzucam sobie codziennie jakieś linki. Utworzyłem kilka mocnych profilów z listy Angeli ale jeden z nich nie chce się zaindeksować. Więc przez wiele dni go pingowałem i dalej nic. To zacząłem go podlinkowywać a następnie linki do niego prowadzące pingować i codziennie jak sprawdzam to wciąż mój jeden profil na domenie .edu Nie indeksuje się. Znalazłem gdzies poradę, że można zrobić fast index na bulk seo tools, to zrobiłem 3 dni temu i dalej nic..

Zastanawiałem się, czy nie ma tam blokady na indeksowanie ale widzę, że inne profile użytkowników są zaindeksowane.. Jak to możliwe, że pomimo ciągłego pingowania i robienia dowiązań dofollow do tego profilu, booty googla tam wciąż nie zawędrowały?

Właśnie nie mają wcale te profile noindex i są zaindeksowane, tylko mój wciąż nie. I na pewno nie jest zaindeksowany. No nic, ja codziennie pinguje i codziennie podorzucam klika linków dofollow do tego profilu i te wszystkie linki będę regularnie pingował, jeśli przez kolejne dni nie będzie rezultatu to chyba jakiegoś blasta na to rzucę i linki z swl-ów. Nie poddam się z tym profilem, tyle się narobiłem aby ładnie wyglądał. Musi się w końcu zaindeksować :)

Z tego co zrozumialem głownie wysyłałeś pingi, pozyskiwałeś linki z RSSów i inne bardzo słabe linki - może wartoby podlinkować to kilkoma stałymi linkami? Dla tych kilku linków nie warto się aż tyle starać, jeśli masz tego więcej to być może zainteresuje Cię skrypt SpamKat.

Wielka Promocja - Pakiet Zaplecze 2014
czyli oprogramowanie za 1746 zł w cenie 777zł brutto

Mówimy o Microsite Manager Standard, SpamKat i BaseSystem - wszystko to, co potrzebujesz do zaplecza!

Google z premedytacją nie indeksuje części podstron, szczególnie w serwisach "podejrzanych" o stosowanie szarych/czarnych technik. Chodzi o to aby zbadać reakcję na brak indeksacji - jeżeli będziesz agresywnie linkować (co właśnie robisz) to efektem może być np. jeszcze dłuższy czas niezaindeksowania i/lub filtr. Następnym razem radzę nic nie robić i poczekać około 2 tygodnie.

edit:

Jest jeszcze taka zasada: im fraza bardziej niszowa/mniejsza konkurencja tym łatwiejsze i szybsze zaindeksowanie. Jeżeli masz stronę z tytułem celującym w bardzo niszową frazę, niszowe słowa kluczowe to jest duża szansa na szybką indeksację.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności