Skocz do zawartości

Ilość podstron osłabia wartość strony?

przemasok

Rekomendowane odpowiedzi

Popatrz sobie np. jak to zrobiłem na infomixy.pl

Ta strona jest mocno rozbudowana, kategorie/podkategorie/produkty. Na stronie firmowej "okruszki"? Na razie zrezygnuję z tego rozwiązania.

Nie umieszcza się linków wewnętrznych w stopce bo to trąci spamem.

anie czasami chodziło o zewnętrzne

No właśnie też mnie to zdziwiło, ale mając na uwadze doświadczenie zgreda pomyślałem, że to może być prawda?

Wytwórnia pieczątki Toruń wysoka jakość, przystępne ceny.

I co z tymi linkami wewnętrznymi one rzeczywiście szkodzą jak są umieszczone w stopce? Czy to tylko literówka zgreda?

przemasok: ja uważam, że linki wew. w stopce nie szkodzą (to byłby absurd). Mogą zaszkodzić jeżeli na Twoją stronę wszedłby moderator google z Search Quality Team i stwierdził, że to jest tak zrobione, że nie ułatwia nawigacji po stronie, tylko ma służyć nadmiernej optymalizacji SEO, albo masz te linki np. w kolorze tła etc.

A linki w stopce do kont społecznościowych typu G+, Twitter, Facebook umieszczać na każdej podstronie, czy tylko na stronie główniej?

Czy oznaczyć je nofollow?

A linki w stopce do kont społecznościowych typu G+, Twitter, Facebook umieszczać na każdej podstronie, czy tylko na stronie główniej?

Czy oznaczyć je nofollow?

Tak, oznaczyć nofollow. Pierwsza część pytania - nie ma to większego znaczenia zwłaszcza z atrybutem, o którym mówiliśmy a może pomóc jeśli prowadzisz intensywną komunikację poprzez te kanały.

Alkowiki - dla większego relaksu

Najlepsze rozwiązanie dla linków wewnętrznych w stopce jest takie, że w menu daje się do kategorii subkategorii a w stopce robi się bloki do treści najgłębszych czyli archiwalnych .

Przy dobrej optymalizacji nawigacji na stronie/linkowania wewnętrznego ogólna zasada jest taka, że im więcej podstron tym większa "moc linkowania" - to chyba naturalne, że dodatkowa strona=dodatkowe linki ...

Moja  fotografia kulinarna  :D  Fu*k Google ......Ask me .... Chcesz nauczyć się strzelać? Nasza nowa strzelnica w Gdyni, nówka nie śmigana ;) W Gdańsku też mamy strzelnicę ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności