Skocz do zawartości

Gdzie ten kontekst w AdKontekst

Saint

Rekomendowane odpowiedzi

Panowie na prawde upraszam was abyscie chodz w malym stopniu zrobili cos w kierunku takim zeby kontekst byl zeczywiscie w tych waszych programach bo jak widze reklame ciagnikow widlowych na moich stronach o fotografii to mi sie noz w kieszeni otwiera :D i szlak mnie trafia co do reklam drukarni, ktorych i tak malo mi ludzi klika to jestem w stanie to przezyc, ale tez bym wolal zeby ta reklama rzeczywiscie byla zwiazana z trescia strony bo to delikatnie traci sens.

Giełda Domen Internetowych - najlepsze domeny w sieci

Przyłączam się do prośby. Ja na moich stronach z przepisami kulinarnymi mam reklamy banków, quadów, trampolin, karuzel, biur rachunkowych, agencji reklamowych, pogotowia komputerowego firm reklamowych.

Bardzo długo muszę sobie tłumaczyć, że te moje Panie odwiedzające stronę mogę się tym zainteresować...

Wasz problem polega na małej liczbie reklamodawców pod treść na Waszych stronach. Radzę zrobić test i wpisać słowa o bardziej popularnej tematyce - moim zdaniem dopasowywanie jest bardzo dobre tylko niestety jest jeszcze mała liczba reklamodawców. Pozdrawiam

Jakiś misiąc temu testowałem u siebie AD ale miałem ten sam problem.

Na stronie typowo sportowej reklamy uszczelek, ślusatstwo i.t.p.

A szkoda bo ceny za klik były nawet niezłe, ale z takim dopasowaniem ctr poniżej przyzwitości to program partnerski EBay daje lepsze efekty ;)

Jednak ciągle czekam że może kiedyś się to zmieni i będzie można mówić o alternatywie dla AdSense przyanjmniej dla polskich stron ;)

reklamy nie wyświetlają się wcale albo wyświetlają się reklamy pasujące do innej tematyki.

I w tym właśnie rzecz aby w takim przypadku nie wyświetlały się wcale, bo reklama uszczelek na stronie sportowej i tak efektu nie da a tylko podważa wizerunek strony i powoduje wręcz jej ośmieszenie.

No chyba że jest to strona robiona tylko i wyłącznie pod reklamy :)

Kilka słów nt dopasowywania się reklam.

Wyświetlane są te reklamy, które:

- po automatycznej analizie zawartości treści danej witryny kontekstowo do niej pasują

- mają najwyższy CTR

- mają najwyższe zadeklarowane CPC

Pamiętajcie proszę o fakcie, który nie każdemu z Was może być znany: duża część Reklamodawców stosuje limity dzienne. Dlatego też wraz ze zmianą pory dnia zmieniają się również reklamy. Te dobrze dopasowane mogą wyczerpać dzienny limit np. o 13:38, a wówczas prezentowane będą inne, być może nieco gorsze.

Zawsze może się też tak zdarzyć, że na witrynie znajdzie się słowo, które będzie na tyle mocne, że niejako "przyciągnie" reklamy, które - patrząc z perspektywy całego serwisu - nie do końca pasują tematyką.

Sugerujemy zawsze w takich przypadkach korzystać z filtru, który macie udostępniony w Panelu.

Domysły i hipotezy, które co po niektórzy odważnie stawiają, trzeba skonfrontować z wynikami statystyk: ponad 80% naszych klientów (NetSprint i WP) przedłuża u nas swoje kampanie.

Wychodzimy też z założenia, że jeżeli ma się wyświetlić pusty Boks, wolimy zaprezentować reklamę z innej tematyki niż ta podejmowana przez serwis. Dla Was - webmasterów - jest to chyba korzystne rozwiązanie; poprawcie mnie jeśli jest inaczej. ;)

optymalizuj.adkontekst.pl - tu znajdziecie ciekawe porady i case studies dot. Adkontekst i ContentStream

Adkontekst: tylko nie pakujcie reklam sex shopow na strony o tematyce dla dzieci jak to juz mialo miejsce raz u mnie. Do tego 0 pomyslunku na stronie o aparatach cyfrowych wstawiac reklamy druku ofsetowego? to chyba mija sie z celem ;) wole juz inna tematyke, ale bardziej sensowna bo chyba nie o to chodzi, zeby sie wyswietlala jakas tylko taka, w ktora ktos bedzie chcial kliknac.

Giełda Domen Internetowych - najlepsze domeny w sieci

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności