Skocz do zawartości

Linki do zaplecza takie same jak do strony docelowej.

Hermit90

Rekomendowane odpowiedzi

Jeżeli robimy kilka stron, które linkujemy tak samo z tych samych źródeł, a część z nich nie wypali, to opłaca się później zrobić zaplecze z tych, które nie wypaliły i linkować nimi te które po części wypaliły?

Fakt, że zaplecze będzie linkowane z tych samych źródeł co strona docelowa nie sprawi, że będzie słabsze?

Lepiej stronę docelową (pozycjonowaną) linkować z "dobrych" miejsc, gdzie trudno zdobyć linka (np. miejsca płatne, wymagające rejestracji, moderowane).

Co do zaplecza, tutaj jeśli linkuję danymi linkami stronę pozycjonowaną, nie linkowałbym tymi samymi linkami zaplecza. Zrób sobie 2 bazy linków. Jedna na stronę pozycjonowaną a druga zapleczową.

EDIT:

P.S. Wielu pozycjonerów do linkowania zaplecza używa automatycznych programów, gdzie linki są nieraz średniej/słabej jakości. W sumie wszystko zależny od baz źródeł linków. Jeden się stara i robi bardzo dobrą, a drugi idzie na skróty i robi słabą, a to wpływa mocno na jakość zaplecza.

Zarządzanie czasem, zadaniami oraz projektami: nozbe.com/pl <baner refer.>

nozbe-ad-2.gif

Co tzn link slabej/sredniej jakosci ? Jak ja mierzysz ?

Sam powinieneś wiedzieć, jak się mierzy. Ale dobra, Ty masz swoje metody a ja swoje. Jeżeli uważasz, że spam jest super to ok., Twoja sprawa. Pytanie, na jak długo?

Zarządzanie czasem, zadaniami oraz projektami: nozbe.com/pl <baner refer.>

nozbe-ad-2.gif

Co tzn link slabej/sredniej jakosci ? Jak ja mierzysz ?

Piszesz bajki - duza czesc domen wbija sie do topow za pomoca spamu - czyli te linki maja moc w przeciwienstwie do np. platnych katalogow.

Podobno płatne katalogi to też spamy :faja: ale kto ciągnie trochę cięższe frazy to wie co robić i z czym.

No dobra, ale mam przykładowo stronę A i stronę B linkowane tak samo dobrymi linkami, z tej samej tematyki. Strona A ma fajne pozycje, a strona B spada na swoje frazy. I teraz tak, szkoda stronę B dać pod swla, bo ma jakościowe dobre linki, a nie mam innego zastosowania. W takiej sytuacji gdy podlinkuje stronę A, to wspólne źródło linków (te same kategorie, inne podstrony, a w rzadkich przypadkach te same podstrony) nie sprawi, że strona B nie przekaże tyle mocy ile przekazałaby obcej, niepowiązanej stronie?

Wg niektórych wszystkie linki są słabe, wszystkie źródła zaspamowane. Według innych wszystkie są dobre i wszystko warto robić.. Jednak musi być podział wg tego co algorytmy wyszukiwarek twierdzą, bo jednak wiemy, że jakieś linki dają niezłe wzrosty a jeszcze inne dają filterki :) No ale lepiej na te zaplecza rzucać linki z innych źródeł niż do strony głównej. Jeśli są też obawy o to, że jakieś linki mogą wyrządzić szkodę, to niech one linkują na zaplecza a nie na główną.

zakładałem multikonta

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności