Skocz do zawartości

Teliad

vooom

Rekomendowane odpowiedzi

• 4 miesiące temu...

Cześć,

Od paru lat zarabiam w teliad. Widzę, że na rynku polskim jest on bardzo mało popularny, a szkoda, bo to sprawdzone i spore przychody. Przytaczam krótki artykuł mojego autorstwa (żeby nie było :)).

Dzisiaj opiszę mało znany w Polsce system sprzedaży-kupna linków. Warty jest zwrócenia uwagi ze względu na dosyć dobre zarobki w porównaniu z polskimi systemami czy upadłym linkliftem.

Działanie systemu wymiany linków teliad niewiele różni się od innych tego typu systemów. Jedyne co wyróżnia teliad to sposób umieszczenia linków na stronie- nie ma tutaj żadnych skryptów czy kodów. Po wykupieniu przez klienta linku dostajemy info z odnośnikiem oraz anchorem. Wstawiamy takowy produkt na naszą stronę, a crawler teliad sprawdza czy wszystko się zgadza- jeśli tak to zaczyna się naliczenia naszych zarobków :-).

Ciekawsze cechy systemu teliad to:

• ceny, które są niemieckie. W porównaniu z naszymi, mogą być nawet 3krotnie wyższe, a różnica bywa niejednokrotnie różnicą w walucie. Euro:Złoty 4:1 ;-). Nieźle, prawda? System jest wypłacalny, mam konto ponad 3 lata. Płatności przychodzą paypalem. W związku z, wspomnianym wyżej, brakiem skryptów, kodów i tym podobnych - ciężko podpaść googlowi.
  • oprócz zwykłych linków można sprzedawać także pressel pages oraz notki na blogach- tego nie sprawdzałem

• w panelu klienta mamy wbudowany 'wyceniacz' naszych linków - można się zdziwić ile są one warte na 'zachodzie'

Żeby już nie zanudzać- polecam teliad ze względu na dobre zarobki, dobry (ale anglojęzyczny support), pewność wypłaty i... bezpieczeństwo. Linki wyglądają jak zwykłe linki tekstowe, bez żadnych boksów, skryptów i tym podobnych. Sprzedając w teliad nie narażacie się zbytnio na bana od google :-). Jest też druga strona medalu - w związku z wysokimi cenami - kupowanie jest tam mało opłacalne. Do zarabiania- tak, do pozycjonowania - nie bardzo.

No to co? Nie pozostało Wam nic innego jak zarejestrować się:

Jeśli Was zainteresowałem to zapraszam do rejestracji i dyskutowania (ref)

Zarejestruj się

Art pochodzi stąd: gielda stron internetowych

No i jak Wam idzie? Na teliadzie rzadko się coś trafia, ale już trafi to trzyma latami, za dobrą cenę i bez skryptów. Na ten moment mam 6 linków po 17 ojro ze stronki z PR4. Całkiem fajna, stała sumka

W ramach editu dodam, że teliad ma bardzo wysokie wymagania co do strony. Mam kilka dobrych stron, z wysokim PR, ciekawym ruchem, ale przyjęli tylko 1.

Jeśli kupowałbym linki, choć tego raczej nie robię, to rozważyłbym właśnie teliad. Przed chwilą dostałem kolejny mail z rejection. Była to mocna strona z PR4 i unikalną treścią. Nie na tyle mocna, żeby się tam dostać.

REASON FOR REJECTION

----------------------

1. Unfortunately, the offer does not meet our quality criteria. There

are many possible reasons such as insufficient link popularity, no

sustainable content, no good ranking for important keywords, or no

sufficient traffic.

Acceptance into our portfolio is at the moment not possible because of

quality reasons. We can only accept offers that have outstanding

technical and content parameters and therefore allow for effective link

building and blog marketing. If the reasons for rejection no longer

apply at a later date, you can re-enter your offer.

• 4 miesiące temu...

To teraz wypowiedź z drugiej strony - jestem tam reklamodawcą (advertiser).

Linki są bardzo drogie, bo płace ok 8-20 euro za 1 linka, ale jakość całkiem dobra (spotkałem tylko jedną słabą stronę), tak więc jeżeli posiadacie wartościowy serwisy to warto go tam dodać, możliwe że coś skapnie ;) ja kupuję na rynek U.S.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności