Skocz do zawartości

Gdzie tu jest klima?

chcewypoczac

Rekomendowane odpowiedzi

Co do klimatyzacji ze zdjęcia: przycisk AC + pokrętło temperatury max w lewo + wewnętrzny obieg powietrza. Jeśli nie działa - możliwe, że jest uszkodzona albo ulotniło się chłodziwo. Niezależnie od tego czy działa - natychmiast po zakupie wyczyść układ wentylacyjny (odgrzybianie / ozonowanie / co tam jeszcze). Wciąż wiele osób tego nie robi, a taka inhalacja może prowadzić do b. poważnych kłopotów zdrowotnych.

Ktoś powiedział, żeby nie kupować Renault. Odradzam tego rodzaju uogólnienia. Moi rodzice od 11 lat jeżdżą Renault Megane (ostatni model z tych starych - nie kosmicznych) i nie myślą o zmianie na inny. Dobrze się prowadzi, komfortowo się w nim jeździ (taka manualna klimatyzacja zupełnie daje radę jeśli jest sprawna) i nie psuje się. Pamiętam, że po 3 latach chyba wymieniane były cewki (w tym modelu fabrycznie montowano kiepskie), poza tym - normalne zabiegi eksploatacyjne. Być może dużo zależy od modelu, a nawet egzemplarza. Na pewno wiele zależy od sposobu eksploatacji (np. jak nie wymienisz rozrządu na czas to nie zdziw się, że stracisz silnik).

• Odpowiedzi 62
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Zapytam może tutaj.

Co sądzicie o Fordzie Fusion? Mam możliwość zakupu takiego i w sumie mam do wyboru 2 wersje: 1,4 benzyna i 1,4 diesel.

Może macie jakieś doświadczenia? Z tego co czytałem serwisowanie nie jest jakoś koszmarnie drogie.

Podobno ten dieselek to jest jeszcze prostej budowy- bez dodatków których awarie kosztują więcej niż 2000zł.

@jakob

Dobrze zauważyłeś "z tych starych - nie kosmicznych", tak samo tym "starym" Lagunom nie można nic zarzucić.

@chcewypoczac

u mnie w wypożyczalni jeździły fusiony w benzynach i nie można o nich powiedzieć złego słowa, pomimo ekstremalnej eksploatacji :D

Kup mocne linki i zwiększ autorytet swojej strony.

@godfather2008 - przecież to była ironia

Sorki, czytałem na szybkiego i nie zczaiłem :D Ale jest dokładnie tak jak opisałeś.

Najlepsze jest to, że w Polsce mamy jakiś kompleks 200tys km.

Jeśli samochód ma ponad 200tys to znacznie ciężej go sprzedać taniej, niż ten sam, cofnąć licznik na 160-180tys i wystawić drożej...

Tutaj leczą takie kompleksy. :)

https://maps.google.pl/maps?hl=pl&ll=52.558821,14.958143&spn=0.02189,0.038581&t=h&z=15&layer=c&cbll=52.55827,14.957644&panoid=-JgEHTUdcvoOBM5Lf1MLhA&cbp=12,121.67,,1,-2.3

Eksperyment Discover.pl

@godfather2008 - przecież to była ironia

Sorki, czytałem na szybkiego i nie zczaiłem :D Ale jest dokładnie tak jak opisałeś.

Najlepsze jest to, że w Polsce mamy jakiś kompleks 200tys km.

Jeśli samochód ma ponad 200tys to znacznie ciężej go sprzedać taniej, niż ten sam, cofnąć licznik na 160-180tys i wystawić drożej...

Tutaj leczą takie kompleksy. :)

https://maps.google.p...,121.67,,1,-2.3

15 km od granicy.... Daleko jechać nie muszą... xD chociaż to nie jest śmieszne

Toyota Avensis pierwszej generacji.

Takową miałem i faktycznie nie do zdarcia. Praktycznie nic w niej nie robiłem. Na koniec wymieniłem wydech. Oddałem ją za darmo synowi bo stwierdziłem, że nie opłaca mi się sprzedawać, a przebieg niewielki miała jak na ponad 10 lat - 101.000 KM.

Drugi syn ma Carismę, nieco młodszą od Avensis, ale jest znacznie bardziej wadliwa.

Ja teraz mam Mazdę 6 od nowej (3 lata) i wyjeździłem zaledwie 18 tys. KM. To autko nawet nie jest dotarte jak należy. No i co się ma w nim dziać? Po prostu nic. Jeździ jak po sznurku i coraz lepiej (dociera się).

W tym roku żonie na urodziny kupiłem nowego Pegout 208 do jeźdzenia po mieście. Taki ładniutki, bardzo wyczesany w środku. Jak się będzie spisywał to nie wiem, ale i tak za jakieś 3 lata go sprzedam.

Sorry, nie odpowiadam na PMy

Ja od zawsze tłukłem się VW, Audi, BMW, Skoda - diesel. Samochody nie do zdarcia.

Jedyne co robiłem to systematyczniue przeglądy, filtry, oleje, hamulce. Nigdy żaden nie nawalił w podróży, części w miarę ok bo tego na rynku do zaje...ania.

Przy tej kwoci nie pchałbym sie w auto starszych roczników z pompowtryskami (mowie o dieslach). Te zaniedbane mogą zrobić sporo szkód i wydatkow.

Stare silniki 2.0 (maja je nawet A4 z 2009r. czy sokody octavie jesli sie nie myle.

Wystarczy spojrzeć czego jest dużo na allegro, w seriwsach otomoto itp. Ludzi ekupują przewaznie to co dobre, a to z kolei ciagna handlarze. Oczywiscie mowa o uzywkach w cenach , ktore podales.

O_o

Pierwszy silnik w Oplu jaki miałem przejechał 450 tyś km ;) nie powiem, iż nie władowałem w niego trochę

Teraz posiadam nowy silnik wrzucony w Opla i ku mojej radości przejechałem na nim setkę (choć ja mało co tam szmiram autem;)

Ale jestem zakompleksiony na punkcie sentymentalnego auta, zmywam nawet muchę którą mam na oknie ;)

Najlepszy Warsztat samochodowy Goleniów

Najlepsze i sprawdzone typy bukmacherskie

Poznaj najlepszy serwis samochodowy Kraków

• 3 tygodnie później...

ale po co kolega wciąż wrzuca foty z otomoto? Tylko idiota kupi tam samochód, i główna zasada jak się coś chce kupić to albo wiem o tym modelu coś, albo znam kogoś co przejrzy go na wylot

Bo już nie kumam?

Ja w minutę sprzedaje taki szrot gdzie się wszystkie lampki świecą, ale jeden moduł wyciągnę i żadna się nie będzie świecić :D

Najlepszy Warsztat samochodowy Goleniów

Najlepsze i sprawdzone typy bukmacherskie

Poznaj najlepszy serwis samochodowy Kraków

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności