Skocz do zawartości

Czy linki "nofollow" posiadają wartość?

Rekomendowane odpowiedzi

@Beerbant - zmienił się ? w kierunku ? :)

Linki NF nabrały na znaczeniu i brane są pod uwagę przy ustalaniu rankingu , pisałem wcześniej, że google bedzie ewoluowało w kierunku zwiększenia znaczenia sygnałów z mediów społecznościowych a takimi są właśnie linki NF z komentarzy, for internetowych czy serwisów społecznościowych.

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

• Odpowiedzi 32
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Linki NF nabrały na znaczeniu i brane są pod uwagę przy ustalaniu rankingu

Nie wiem więc po co gadanie o "nie przenoszeniu PR". Żaden link nie przenosi bezpośrednio PR. Za to ranking strony może mieć na to wpływ bezpośredni.

Wiem bo miałem podstronę PR 7 podlinkowaną jedynie "nofollow" właśnie ze społecznościówki (kilkanaście tysięcy linków z wielu różnych stron tej społecznościówki), podczas gdy główna pozostawała PR3. Oczywiście ta podstrona PR7 znalazła się tez w topach rankingu.

Więc zdanie Beerbanta wydaje się być jak najbardziej uzasadnione.

Generalnie PR też mnie mało obchodzi i nawet nie wiem jaki PR mają obecnie moje strony. Traffic is KING, tak było jest i będzie.

Sorry, nie odpowiadam na PMy

Ale dlaczego obracamy się ciągle w temacie PR ?, przecież nie po to się pozycjonujemy.

Bo do niektórych nie dociera różnica, że PR jest jakby odzwierciedleniem autorytetu a nie zawsze autorytet zajmuje pierwsze miejsce na podium czy zwycięża w jakichś konkurencjach.

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

Nie wiem więc po co gadanie o "nie przenoszeniu PR"....

...Więc zdanie Beerbanta wydaje się być jak najbardziej uzasadnione.

Atrybut nofollow stracił na znaczeniu już dawno. Owszem, jeśli Twój profil linków to same dofollow lub odwrotnie, świadczy to o manipulacji. Jeśli masz linki wyważone to w "oczach" G witryna może być postrzegana jako wiarygodna.

Kolejna sprawa to linki ze społecznościówek. Było sporo "specjalistów", którzy twierdzili, że takie linki nic nie dają. Przecież są nofollow.

Samymi linkami z fejsa lub twitera można nabić duży PR. Ten parametr jest nadal ważny, pomimo głosów krytyki.

Inne wyszukiwarki mają swoje podobne parametry i tez świetnie funkcjonują.

Dlatego należy schować do szafy stare standardy i utarte stereotypy, trzeba obserwować zachowania algorytmu i wyciągać trafne wnioski. Nie zawsze jest czas na testy, gdyż to co testowaliśmy za miesiąc lub dwa już nie działa. :)

Głównym celem wyszukiwarek NIE jest dostarczanie trafnych wyników. Głównym celem wyszukiwarek jest dostarczanie zysku.

Nie wiem więc po co gadanie o "nie przenoszeniu PR"....

...Więc zdanie Beerbanta wydaje się być jak najbardziej uzasadnione.

Atrybut nofollow stracił na znaczeniu już dawno. Owszem, jeśli Twój profil linków to same dofollow lub odwrotnie, świadczy to o manipulacji. Jeśli masz linki wyważone to w "oczach" G witryna może być postrzegana jako wiarygodna.

Kolejna sprawa to linki ze społecznościówek. Było sporo "specjalistów", którzy twierdzili, że takie linki nic nie dają. Przecież są nofollow.

Samymi linkami z fejsa lub twitera można nabić duży PR. Ten parametr jest nadal ważny, pomimo głosów krytyki.

Inne wyszukiwarki mają swoje podobne parametry i tez świetnie funkcjonują.

Dlatego należy schować do szafy stare standardy i utarte stereotypy, trzeba obserwować zachowania algorytmu i wyciągać trafne wnioski. Nie zawsze jest czas na testy, gdyż to co testowaliśmy za miesiąc lub dwa już nie działa. :)

Jeśli ktoś faktycznie to sprawdził to wie o tym, ja o tym napisałem wcześniej. Niektórzy w tym temacie chyba się już pogubili, bo piszą raz ,że nie ma wpływu, a później kilka postów niżej, że jednak ma,nie rozumiem takiego podejścia. Wystarczy zrobić test i nie ściemniać jak się nie wie :)

Agencja SEO z Katowic Intoseo - Pozycjonowanie Katowice
Wynajem myjek przemysłowych i warsztatowych - www.myjki360.pl

Dywaniki samochodowe https://topdywaniki.pl/

Fragmencik jednego z parametrów badania stron konkurencji (witryna w top 3 dla paru fraz z gatunku trudniejszych)

i6j9.jpg

A zerknij na to ceneo.pl/Opony :)

M

Nie muszę :D

Swego czasu robiłem eksperyment i linkowałem nową domenę tylko linkami NF. Strona nie została zaindeksowana w googlu dopóki nie zdobyłem przynajmniej jednego linka zwykłego. Wydaje mi się to logiczne i pasujące do tego typu linków.

a gdzie mogę zdobyć nofollow?

Fora, komentarze pod artykułami itd. Sporo jest możliwości.

Strony na wordpressie na zamówienie

Swego czasu robiłem eksperyment i linkowałem nową domenę tylko linkami NF. Strona nie została zaindeksowana w googlu dopóki nie zdobyłem przynajmniej jednego linka zwykłego. Wydaje mi się to logiczne i pasujące do tego typu linków.

Mam całkiem fajną bazę stron, gdzie mogę pozyskać linki nf. Strona dzięki nim indeksuje się w parę godzin...Więc tu już obalam Twoją teorię.

Agencja SEO z Katowic Intoseo - Pozycjonowanie Katowice
Wynajem myjek przemysłowych i warsztatowych - www.myjki360.pl

Dywaniki samochodowe https://topdywaniki.pl/

Strony do których prowadzą linki NF z dobrych źrodeł potrafia się zaindeksowac nawet w ciągu godzinki :)

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności