Skocz do zawartości

Czy linki "nofollow" posiadają wartość?

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 32
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

@ear:

1.tak

2,3,4 nie

Ale bonusuje w serpach z powodu ruchu jaki generują :)

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

Tzn. zakładam, że Ty akurat wiesz co mówisz

Oj tam od razy zakładasz. Nowe domeny bez linków potrafią dostać PR2 na start i nie ma to nic wspólnego z linkami. A co najśmieszniejsze to jak zaczynasz linkować to tracą swój PR, który i tak nie a żadnego znaczenia :)

"Ja nie bywam w kuluarach, nie wiem gdzie to jest. Bywam w innych miejscach w innym towarzystwie..." SEO Norris - cytat roku 2014
"Dlatego dużo firm i freelancerów zajęło się pp, nie poradzili sobie z klientami i aktualizacjami algo." Cytat wszech czasów!

Co do nie przenoszenia PR to mam pewne wątpliwości - po ostatnich dłubankach w algo mam wrażenie, że wpływ linków NF jakoś "dziwnie" się zmienił ...

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

Nofollow jestem pewien, że przenosi PR, jestem pewien też, że linki nofollow są jednym z czynników algorytmu odpowiadającego za pozycje i wątpie, że chodzi o to, że dają ruch.

Agencja SEO z Katowic Intoseo - Pozycjonowanie Katowice
Wynajem myjek przemysłowych i warsztatowych - www.myjki360.pl

Dywaniki samochodowe https://topdywaniki.pl/

tak, jak w temacie.

Tak, kwestią jedynie co dla kogo znaczy wartość.

użyte "nawet" chyba złe słowo.

M

Nofollow jestem pewien, że przenosi PR, jestem pewien też, że linki nofollow są jednym z czynników algorytmu odpowiadającego za pozycje i wątpie, że chodzi o to, że dają ruch.

Jesteś pewien, czy sprawdziłeś?

M

Strona https://sklep-promar24.pl to sklep internetowy sprzedający dobre polskie zlewozmywaki.

Zobacz postmmr88, o 25 czerwiec 2013 - 00:42, powiedział:

Jesteś pewien, czy sprawdziłeś?

Jestem pewien bo sprawdzałem :)

Agencja SEO z Katowic Intoseo - Pozycjonowanie Katowice
Wynajem myjek przemysłowych i warsztatowych - www.myjki360.pl

Dywaniki samochodowe https://topdywaniki.pl/

pisałem o nofollow na początku roku (nie przekazują PR, ale mają wpływ na serpy):

https://www.forum.optymalizacja.com/topic/169521-pytanie-no-follow/#entry1167128

czas pokazał, że social signals też, pomimo, że są nofollow

Investkredit.pl - gdy szukasz pośrednika finansowego lub Investto.pl - kredyty masz firmę i myślisz o leasingu albo Banki.co.pl - gdy akurat jesteś w Trójmieście.

NF nie przenosi PR wprost, natomiast możesz dostać PR tylko dlatego, ze strona ma w G jakieś tam większe zaufanie ;) i jest np tematyczna

tylko po co mi PageRank ? :P

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności