Skocz do zawartości

Pytanie młodego

przeb

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 43
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

I tu masz odpowiedz dlaczego pewnej czesci nie wychodzi indeksowanie.

Dokładnie. Zamiast mózgu korzystają z debilnych porad na PiO.

"Ja nie bywam w kuluarach, nie wiem gdzie to jest. Bywam w innych miejscach w innym towarzystwie..." SEO Norris - cytat roku 2014
"Dlatego dużo firm i freelancerów zajęło się pp, nie poradzili sobie z klientami i aktualizacjami algo." Cytat wszech czasów!

Człowieku... piszę tego posta jako 19-tego w tym temacie. I jak do tej pory nie dostałeś ani jednej poprawnej odpowiedzi. Nie dostaniesz jej przez kolejne 190 postów. Nie wiem na co liczysz, ale taka dobra rada - podwiń rękawy, zainwestuj trochę kapuchy ($) i za miesiąc będziesz wszystko wiedział. Jeżeli to dla Ciebie dalej za mało to sorry, ale do kopania rowów też siła robocza jest potrzebna.

"Ja nie bywam w kuluarach, nie wiem gdzie to jest. Bywam w innych miejscach w innym towarzystwie..." SEO Norris - cytat roku 2014
"Dlatego dużo firm i freelancerów zajęło się pp, nie poradzili sobie z klientami i aktualizacjami algo." Cytat wszech czasów!

Wiem tajemnica wam też nikt nie postawił odpowiedzi na tacy.

Przynajmniej rozumiesz, inni nie za bardzo. Żeby dojść do tej wiedzy trzeba było zrobić setki testów, przeważnie je na domenach i tekstach za które trzeba było zapłacić a do tego poświęcić kilkadziesiąt godzin na analizę tego. To tak jakby coca-cola podała Ci przepis na swój syrop bo Ty chcesz...

Na tym forum dowiesz się wszystkiego, bo niejednemu wymsknęło się to czy tamto po pijaku (mi też nieraz), ale żeby potrafić czytać "między wierszami" to też musisz przynajmniej podstawowe testy zrobić żeby wiedzieć jak oddzielić ziarno od plew. A samo czytanie tematów z ostatniego miesiąca zajmie Ci trochę czasu. Wiem, chyba się powtarzam, bo ostatnio komuś pisałem to samo...

jak dodasz 15k i wszystkie się zaindeksują w jeden dzień to lipa

Po czym wnosisz?

jak dodasz 15k i wszystkie się zaindeksują w jeden dzień to lipa

To nie Twoja wina że w internecie można przeczytać bzdety. Google to wbrew pozorom bardzo prosta machina. Ludzie to teoretycy i to oni piszą te wszystkie brednie. Testuj i sprawdzaj swoje wyniki, gdyż tylko to da Ci prawdziwą odpowiedź.

Amen

seowyszbanner.gif

Tak jak opisał to soprano, różnie to bywa. Czasami tym samym sposobem np. linkując 3 strony, osiągniesz różne efekty TOP5/TOP15/TOP40. Google to prosta machina, która bazuje głównie na linkach prowadzących do strony, jej optymalizacji (przy dużych serwisach najważniejsze jest poprawne zbudowanie linkowania wewnętrznego, bez tego ciężko jest).

Jedni dopalają www XR, GSA, SB, DLA, PUBLIKEREM, PŁATNYMI KATALOGAMI. Kto jak potrafi, ciężko znaleźć Ci gotowca. Wszystko zależy od frazy na jakie się porywasz. Pamiętaj, że metodą prób i błędów zdobędziesz napewno lepszą więdzę niż doszukując się gotowych odpowiedzi (Bo nigdy nie jesteś pewny, czy to prawda przy tak częstych aktualizacjach w google jakie są wprowadzane na dzień dzisiejszy). Nie chcę Cię zniechęcać, zainwestuj trochę w SOFTY. Pododawaj do dobrych katalogów np. https://www.katalogiseo.info/ VIP polecam na początek i sprawdź ich moc i jak zareaguje google. Stwórz parę stron nawet na darmowych serwerach, blogach. Założ na różne tematy strony (postaraj się wypozycjonować frazy), zobaczysz jak to wtedy wygląda w praktyce. Tak nauczysz się podstaw i wyrobisz sobie podstawowe myślenie w tej dziedzinie.

Analizuj wtedy jak wchodzą frazy, czy masz ruch z tych fraz (musisz nauczyć się również dobrze dobierać fraz, znajdować te mało okupowane i łatwe do wbicia a dając ruch;)). Zawsze później z tych stron, masz zaplecze gdzie możesz umieścić sobie link do Twojej strony. Jeśli chcesz i masz trochę odłożonego $ to chętnie Ci pomogę w tych pierwszych krokach. Od optymalizacji, po wyjaśnienie najważniejszych moim zdaniem kryteriów w pozycjonowaniu :)

Mam nadzieję, że trochę pomogłem :)

Jak się domyślam, zamierzasz pozycjonować (stronę ze stopki, jeśli to Twoje pierwsze podchody - lepiej zrób to na darmowym serwerku, zawsze będziesz mógł zrobić 301 jak osiągniesz dobry wynik).

Jeśli będziesz walczył na w średnio konkurencyjne frazy jakimi są skup samochodów, odkup samochodów, katalogi mogą okazać się niewystarczające, dodaj ręcznie do którejś z listy vip, resztę potraktuj jakimś automatem, kup go sobie ( przyda się do wzmacniania zaplecza), albo skorzystaj z usług któregoś z kolegów. Po przygodzie z katalogami proponuje zacząć zdobywać linki z innych źródeł.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności