Skocz do zawartości

Spadly zarobki przez wyindeksowanie podstron w Google !

WebmasteruS

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 37
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Czy z tego wątku nie zrobił się przypadkiem niezły offtopic?

A ja dzisiaj mam rekord i co z tego wynika? ;)

(do Jakubka - poniżej - nie wiem czy taki niewielki, ~1200 unikatów wedlug stat.pl, czyli chyba nie tak znowu mało:)

Replays.PL Warcraft III - dla wszystkich fanów Warcrafta ;-]

Nom z 26`000 zrobiło sie 900 :)

Zarobki u mnie od 3 dni wynoszą kolo 40-50% tego co zawsze.

https://www.punktseo.pl/darmowe-bonusy/ << rozdaje: kody do katalogów firm, kody rabatowe, szablony ZennoPoster ! |---| Moje strony: https://www.s90.pl/pozycjonowanie/ | https://www.seo-stat.pl - zapraszam.                                                                                                                                                                                          

seo-stat-logo.png

A odpowiem - mam stronę z przepisami kulinarnymi ;)

BTW: zastanawiam się, jak to jest z prawem autorskim do przepisów kulinarnych. Może Ty wiesz, czy można zgodnie z prawem publikować (np. na WWW, ale nie tylko) przepisy, które pierwotnie pojawiły się na możliwych do zidentyfikowania stronach WWW, prasie, książkach, itd.? :)

A na temat: też zauważyłem niewielki spadek zaindeksowanych stron (ok. 20%), ale co do zarobków - raczej na średnim poziomie, co jest ciekawe, zwłaszcza, że są święta, a mam strony o tematyce, od której w święta się raczej odpoczywa.

OT:

Na temat prawa autorskiego to już mi się pisać nie chcę ;) Przepisy to przepisy - na swojej stronie w każdy przepis, który tam zamieszczam wkładamy (wraz z żoną) pracę - wypróbowujemy, robimy zdjęcia, ew modyfikujemy aby był lepszy, a zawsze piszemy we własny sposób. Oczywistym jest, że te przepisy w części mamy z pewnych źródeł (rodzina, znajomi, inne strony, książki, gazety), w części wymyślamy.

W każdym razie uważam, że jak ktoś mi te przepisy skopiuje słowo w słowo w swoją stronę razem ze zdjęciami np. (co już się zdarzało) to jest złodziejem. Natomiast jak stworzy stronę z przepisami na której będą podobne przepisy (o podobnych nazwach, z podobnym sposobem wykonania i składnikami) to o co mam się czepiać - ani ja, ani nikt inny nie ma praw autorskich do tego. Bo i jak - wyobrażacie sobie żeby nie można było przepisu na powiedzmy biszkopt zwykły podać bo jest zastrzeżony/opatentowany ;)

W każdym jeżeli piszesz o przepisywaniu przepisów z gazet/książek i innych stron www - jest to z pewnością nielegalne bez zgody autora. I jeżeli ktoś zrobi stronę na której zerżnie zawartość jakichś książek kucharskich tudzież innych stron www może się pewnie liczyć z niezłymi problemami ;)

Sztuką jest coś zrobić własnego i tylko wtedy ludzie to docenią i będziesz mógł powiedzieć, że coś osiągnąłeś - a zrobienie strony na której wszystkie materiały są odgrzewane, wypozycjonowanie jej i tak do niczego Cię nie doprowadzi - ludzie się na tym poznają prędzej czy później - i jak tylko spadniesz w wyszukiwarce nikt nie będzie Cię odwiedzał - dobra strona to taka na której % wejść z wyszukiwarek spada :)

Oczywiście nie piszę tu konkretnie do Ciebie - tak tylko ogólnie napisałem no i generalnie tyczy sie to wszystkich rodzajów materiałów :)

A NA TEMAT:

Zarobki w adsense są jakie wszyscy wiemy - raz wyższe raz niższe ;)

z góry przepraszam jeśli coś nie tak napisałem, ale jeszcze dokładnie się w tym nie orientuje....

Pisze ponieważ mam problem, ostatnio coś mało zarabiam w tym google... nie wiem czemu drastycznie spadły mi kliknięcie (z 300 na 30) poniżej zamieszczam screena z opisaną sytuacją

Przeczytaj regulamin adsense, zanim dasz screena - Michał

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności