Skocz do zawartości

Katalogi oberwały

Korki

Rekomendowane odpowiedzi

Zauważyłem, że katalogom się dostało od pand czy pingwinów. Te z których całkiem niedawno korzystałem, jako te dobre z wysokim Page Rank, już nie mają tego wysokiego page rank, mało tego - dużo spadło do zera! Zdziwiony poszukałem info na necie, wynika z tego, że w przeszłości niejeden raz niektóre katalogi bardzo spadały ale było to za płatne linki dofollow. Google bardzo nielubi opcji handlu linkami. No ale ja widzę, że z darmowych katalogów też wiele poleciało.. Może google w ogóle jest cięte na katalogi..? i będą coraz gorzej traktowane. Za dużo jest katalogów, powstają codziennie kolejne katalogi i tracą na wartości, tak samo jak ciągle dodrukowywane pieniądze, za które coraz mniej można kupić ;) Ja się zastanawiałem nad wyhodowaniem dobrego katalogu, po jakimś czasie gdyby osiągnął niezły Page Rank to było by całkiem niezłe dodatkowe źródło dochodu ale może to już nie jest dobra inwestycja na te czasy.. Google walczy z tymi stronami, których nie lubi a jest ich tysiące razy więcej od tych, których nie lubi. A te które nie lubi to strony, których nikt nie czyta, nie wnoszą nic wartościowego, służą tylko do pozycjonowania, tylko i wyłącznie do zostawiania linków. Czyli cała masa katalogów, precli, zapleczówek. Katalogi pełniły dobrze swoją rolę 10 i więcej lat temu, gdy było ich kilka i na prawdę można było tam szukać dobrych stron według kategorii, dziś jest ich pewnie więcej niż obywateli kraju i własnie powstają kolejne ;)

A ja widzę dosyć konstruktywnego i nie wiem czy to dla wszystkich tak bardzo oczywiste jest i może jeszcze kilka osób dorzuci swoje konkluzje, spostrzeżenia i uwagi na te zagadnienie i w ogóle będzie jeszcze konstruktywniej, może do tego dodamy, że może warto poświęcić więcej uwagi na blogi, fora i inne tego typu strony na których na prawdę czytają i piszą internauci.. że w ogóle taki trend odchodzenia od katalogów będzie ciągle następował..

Dokładnie jak pisze D_S po co ten temat? Nie pasują katalogi to postaw 5k stron własnego zaplecza na własnych domenach i będziesz gooru, bo będą miały moc. Labidzenie i swoje marne dywagacje opublikuj na jakims blogu.wordpress.com, bo pewnie na domene pod wordpressa już nie starczy kasy stawiając 5k zapleczówek.

"Ja nie bywam w kuluarach, nie wiem gdzie to jest. Bywam w innych miejscach w innym towarzystwie..." SEO Norris - cytat roku 2014
"Dlatego dużo firm i freelancerów zajęło się pp, nie poradzili sobie z klientami i aktualizacjami algo." Cytat wszech czasów!

Katalogi miały, mają, i będą miały moc. Trzeba je odpowiednio wykorzystać, a nie myśleć że się doda do 3K prywatnych i top gwarantowane. Czy kiedyś się nauczycie że pozycjonowanie nie polega na dodawaniu do katalogów itp.?

Pozycjonowanie polega na zdobywaniu linków, umiejętnym zdobywaniu linków.

Jak to po co ten temat...? po to, że może znajdą się osoby, co by chciały podyskutować na ten temat, po to po co w ogóle są tematy na forach. Może kilka osób napisać swoje uwagi, za i przeciw. Nie dla wszystkich wszystko jest oczywiste i widzę, że co można a co nie można dyktują osoby, co przesiedziały na forum kilka lat i napisały ponad tysiąc postów.. A ja nie rozumiem po co wbijać się w temat, który jest nic nowego dla was nie wnoszący a może być wnoszący dla innych. Ja nie dyskutuje na tematy, które mnie nie interesują :P i nie wiem czemu akurat na blogu na wordpressie i czemu akurat 5k zapleczówek i czemu marne dywagacje i w ogóle niemiły ton mnie tu spotkał, dzień był ciężki czy co?

Z katalogami to jest taka dziwna sprawa że dopóki nie było zasady linkuj->podlinkuj czyli dodaj wpis do katalogu a następnie go podlinkuj z innego katalogu to było ok, i zapewne by tak było do tej pory. Sami sobie zepsuliśmy katalogi, dobry katalog, którego jakość wypracował jego twórca jest niszczony przez podlinkowanie wpisów z tego katalogu w innych katalogach np. z publicznej śmieciowej bazy adresów katalogów z publikera.

To tylko przykład dlaczego katalogi dostały po d..ie

Jest rozwiązanie, indywidualna moderacja, wymagalność zgodności maila z domena.

No i jeśli ktoś chce podlinkować wpis z katalogu to niech nie robi tego w śmieciowych katalogach które nastawione są na SWL-e a podlinkuje go na swojej stronie, można zrobić podstrone domena/mojelinki i tam prezentować adresy katalogów z wpisami, jest to o wiele lepsze i bezpieczniejsze niż podlinkowywanie gdzie się da, nie dziwie się że właściciele katalogów maja problemy.

Nawet dobry katalog podlinkowany masowo ze śmieci traci na wartości. Tak więc jeśli chcemy coś mieć dobrego omijajmy te katalogi które z daleka widać że są zaniedbane i nastawione na punkty do SWL-i

SEO i SEM - www.rwnet.pl

ile lat jeszcze minie zanim ludzie zapomną o pr.....

Jeżeli chodzi o katalogi, to spadek PR do 0 nformuje tylko o tym,ze takowy został ręcznie "oflagowany", a jego moc jest żadna .

Albo był nabity facke pagerank przyszedł abgrejd i wszystko sprostował..... Ja stawiam na takie działania..... a nie gadanie o flagowaniu.

Katalogi mają moc... a że zrobił się wysyp ich, i nie którym jak widać to nie na rękę to gada się głupoty jakie bbbbbeeeee są katalogi... Zostanie kilku graczy cena do góry i ktoś nieźle zarobi jak to zazwyczaj bywa.

Zauważyłem, że katalogom się dostało od pand czy pingwinów.

Dostało się od właścicieli i tych co napierd*** swoje wpisy gównianymi linkami :)

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

Katalogi nigdy nie były ulubionym tematem Gugla a ostatnio z powodu seoków i wpkatów szczeólnie.

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

No tak to jest że katalogi były i będą jedną z najprostszych metod pozycjonowania swojej strony, dzięki temu ogólnie dostępna a więc nie potrzeba tu żadnej "magicznej,tajnej,nieznanej,wiedzy jaką ma kilku użytkowników pio" na temat pozycjonowania, a więc ludzie będą dodawać do katalogów jak uda się to jeszcze zrobić z głową to już wogóle super.... Ale jasne możemy pisać że pr spada że sie nie indeksuję że to wszystko jest beee. Nikt tego nie zabronii.

A że grupy katalogów dostają to normalne prywatne zaplecza {skrywane przed googielem} też są banowane, ba nawet strony www... tak to już jest i było no ale dzięki takim działanium google możemy sobie pisać na pio różne głupoty:) .

Katalogi są de best:-)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności