Skocz do zawartości

Katalogi oberwały

Korki

Rekomendowane odpowiedzi

A że grupy katalogów dostają to normalne prywatne zaplecza {skrywane przed googielem}

nie ma czegos takiego jak "skrywane przed google" - skora są zaindeksowane to są widoczne :)

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

A że grupy katalogów dostają to normalne prywatne zaplecza {skrywane przed googielem}

nie ma czegos takiego jak "skrywane przed google" - skora są zaindeksowane to są widoczne :)

Ano zgred na zdrowy rozum mozna by było tak pomyśleć....

Ciekawe czy przez różne zabiegi które mozemy poczynić.. google wie że jest to zaplecze dotyczące danej strony.... Bardziej to miałem na myśli, ale oczywiście tak jak to już w testach doktor Beerbant udowodnił ten sam tekst może dotyczyć dwóch rzeczy.... :-)

ile lat jeszcze minie zanim ludzie zapomną o pr.....

Jeżeli chodzi o katalogi, to spadek PR do 0 nformuje tylko o tym,ze takowy został ręcznie "oflagowany", a jego moc jest żadna .

Koko, zrobił byś test przed pisaniem takich głupot :D

Jak już to nie do 0 a do N/A, to raz, dwa - moc jest ciągle i wcale nie jestem pewny czy mniejsza, trzy - flagowanie wcale nie działa tak że od razu widzisz efekt w postaci mniejszej mocy/utraty mocy.

SZUKASZ NAPRAWDĘ DOBRYCH I TANICH PROXY ?

Proxy w ilości 70 tys. wymieniane cyklicznie, stabilność anonimowość i nielimitowany transfer:

KLIKNIJ I KUP LUB PORÓWNAJ WSZYSTKIE RODZAJE PROXY

Pamiętam, byłem wtedy na wakacjach w Rzymie, kiedy Google postanowił zrobić porządek z katalogami. To był bodajże rok 2007 (do Polski dotarło to znacznie później). Nawet w Washington Post o tym pisali wtedy, wymieniając z nazwy 10 potężnych katalogów światowych przykładnie ukaranych za usługę płatnych wpisów do katalogu. Najpierw poleciał site dla tych katalogów, chwilę póżniej wyzerowano PR wszystkich podstron.

Niestety wśród tej dziesiątki znalazł się także mój katalog...

Bawiłem się wtedy w to i to jak widac z niezłym skutkiem. Takie podejście Google do zwykłych katalogów web pozostało do dziś. Jak katalog już troszkę urośnie i nie daj boże pobiera jakies opłaty za wpisy, prędzej czy później strona zostanie wyindeksowana prawie do 0, pagerank wyzerowany też. Bywa, że strony nabywców płatnych wpisów tez są karane (filtry).

Sorry, nie odpowiadam na PMy

Czyli może być trudno z wyhodowaniem dobrego katalogu, który będzie przynosił niezłe zyski.. Linki płatne, które były by największym źródłem dochodu - mogą spowodować karę od googla, bez linków płatnych to jak zarabiać...? Reklamy na katalogu za dużo nie zwojują, bo to nie będzie blog czy forum o wielkiej odwiedzalności. No i każdemu katalogowi i płatnemu i bezpłatnemu może się dostać dzięki spamerom i zasypującym swoje wpisy w katalogach linkami z systemów wymiany...

Każdy katalog postawiony wjasno określonym celu - zarobek/linki jest i będzie gó**o warty. Zacznijcie traktować katalogi nie jako cel sam w sobie ale jako dodatek uzupełniający ...

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności