Skocz do zawartości

Yoast WordPress SEO - konfiguracja

PrestaShop

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć, mam dylemat z ustawieniem jednej opcji w Yoast WordPress SEO .. .

Podstrony w archiwach z opcją noindex: Jeśli nie chcesz aby kolejne podstrony stronicowania jak np. /page/2/ pojawiały się w wynikach wyszukiwania, włącz to.

Nie wiem czy mam zaznaczać tę opcję, ponieważ jeśli nie zaznaczę do mam powielony meta opis, jeśli zaznaczę to google nie zaindeksuje kolejnych podstron, na których mam linki do innych informacji (występujące tylko w tych miejscach) ?

Tyle, że na jego blogu description jest robione przez inną wtyczkę :)

Z tego co mi wiadomo o moim blogu description jest puste a więc yoast sam wstawia :)

Na drugim blogu indeksuję tagi i żeby było ciekawiej stoją wyzej niż wpisy :)

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

Nie mogę sobie poradzić z przejście z all in SEO pack do Yoast WordPress SEO .. .

Przy wykorzystaniu samego Yoast WordPress SEO -> niby importuje dane, wyświetlane są meta w zapleczu ale w sklepie są niewidoczne.

Więc skorzystałem z transportera danych SEO i pokazuje mi 180 coś rekordów do przeniesienia, jak klikam convert to w wynikach wyskakuje: 0 przeniesionych .. :/ nie wiem, z której strony do tego podejść

• 1 rok później...

Sorry, że bawię się w archeologa, ale mam mały problem.

Czy wystarczy dezaktywować wbudowany plugin SEO w wybranym motywie, czy trzeba jeszcze gdzieś zmienić jakieś ustawienia, aby Yoast działał tak jak trzeba?

Po stronie administratora wszystko jest w porządku, ale zmiany, które są naniesiona za pomocą Yoasta, po prostu nie pojawiają się w google.

"dezaktywować wbudowany plugin SEO"

"by Yoast działał tak jak trzeba?"

- to ja juz nie wiem czy chcesz go wyłączyć czy nie...

Wyłączenie wtyczki = wyłączenie wszystkich ustawień Yoasta

Jeżęli masz wyłączony i ręczenie spradzasza CTR+U w xródle strony że wszystko jest tak jak chcesz to Google przy nastepnym indexowaniu odświeży inforację (Desc. i Title) a kiedy to bedzie to nie wiadomo - czekaj

InternetSpeedTest.pl - speed test ookla, orange, upc, t-mobile, vectra | directX.pl - directx 9, 10, 11, 12 | kodex.pl

zmiany, które są naniesiona za pomocą Yoasta, po prostu nie pojawiają się w google

Pierwsza sprawa, to czy ustawienia Yoasta są w kodzie strony. Jeśli są, a Google je ignoruje, to nie wina wtyczki, tylko samowoli Google. Bo Google samo decyduje, co, gdzie i jak wyświetli. Np. samo dobiera descripton i title.

Musisz w nagłówku wstawić odpowiednio generowanie tytułów...https://seo.zgred.pl/przykladowa-konfiguracja-wtyczki-wordpress-seo-by-yoast-2019

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności