Skocz do zawartości

Xrumer ograniczenie testowania proxy albo lepzy serwer

robertzoone

Rekomendowane odpowiedzi

Mam problem iż hosting na którym obecnie stoi xrumer ostatnimi czasy dokładnie już drugi raz ma problem z xrumerem.

Vps ma bdb parametry świetnie sprawował się przez ostatnie jakieś pół roku.

Obecnie na serwerze pracuje xrumer, gscraper czasem zenblog.

Hosting pisze iż systemy nadzorujące w DC wyłapują sprawdzanie proxy jako ataki wychodzące co może zakończyć się blokadą adresu IP.

Raz już został zablokowany.

Dla testu więc puściłem xrumera samego na serwerze na noc z listą ok 50k żeby ją przemielił.

W ustawieniach proxy checking zmienioną mam ilość wątków z 20 na 10.

Xrumer chodził przez noc z rana znów hexcom zwraca problem odnośnie tego że sprawdzania traktowane jest jako ataki.

Co można zmienić, co ograniczyć.

To już dobija ponieważ ten soft na vps-ie smigał bez problemu nagle problemy.

Ewentualnie jaki polecacie bezproblemy serwer dla: xrumer, gscraper, zennoposter.

Bulletproof, dobry, niezawodny, szybki.

Potrzebuję szybkiej pomocy.

Przy zakupie odwdzięczę się korzystając z reflinka -to żaden problem.

Jeden od Maxpana mieliśmy tam też w pewnym momencie były pewne problemy.

Przenieśliśmy na hexcom było taniej i stabilnie plus wiadomo f-vat co w powyższym było problemem.

V-net jeden mamy właśnie na scrapebox i czasem tam idzie zennoposter ze wgzlędu na obecny serwer i sprawuje się spoko.

A coś o tym ograniczeniu sprawdzania proxy ktoś coś może poradzić?

Hosting pisze iż systemy nadzorujące w DC wyłapują sprawdzanie proxy jako ataki wychodzące co może zakończyć się blokadą adresu IP.

Sprawdzałem adresy proxy Xseonem na 70-90 wątków bez problemu na dedyku w ovh i nie blokowali IP, chociaż też słyszałem od innych o blokowaniu IP za takie rzeczy w ovh.

bit.ly/12AYzse są w PL więc fakture vat może dadzą. Aktualnie nie maja nic dostepnego na stronie, ale jak się zarejestrujesz i zapytasz to może coś złożą.

v-net.pro nie polecam, chociaż wszyscy Ci go tutaj polecą przez reflinki;) Miałem najtanszego VPSa z v-net.pro i porównywałem go z najtanszym z hostamusa (cena podobna). Ściągnąłem z cpubenchmark oprogramowanie do testowania procesora i zrobiłem testy na obu vpsach. Rezultaty? VPS z hostamus był kilkadziesiąt procent szybszy czyli v-net.pro stosuje dużo większy overselling niż hostamus. Wolałbym chwalić polską firmę i jej zanosić kasę ale cóż...

W hostamusie za 150$ dostaniesz dedyka i3 bulletproof a za 280$ e3-1245v2 z 32gb ram.

Jeżeli korzystałbyś z hostamusa to /hostamus.com/aff.php?aff=112 ;)

P.S.

Jeżeli używasz proxy do gscrapera, scrapeboxa i zenbloga to trzymanie go na vps bulletproof jest marnotrawstwem.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności