Skocz do zawartości

Wysokie pozycje = brak odwiedzin

wolas99

Rekomendowane odpowiedzi

Na kilku stronach dobre efekty osiągam z połączenia adwordsów z pozycjonowaniem z racji dużej liczy keywordów, dodatkowo adwordsami można fajnie mierzyć konwersję i lepiej analizować zachowania klientów niż serwisem analitycznym.

Dajesz skrypta konwersji na stronę "thank you" i elegancko widzisz konwersję co i jak :)

Reklama ma ustawione niskie koszty na mies.

• Odpowiedzi 36
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

pytałem tylko hipotetycznie.

a pytałem dlatego, że pewnie są spore i może są wyznacznikiem tego do jakich kwot obecnie dochodzi kliknięcie.

ps.

a da się dowiedzieć jakie są obecnie najdroższe frazy w adwordsie (oczywiście polskim)?

Mnie jakoś adwords nie przekonuje, koszty prowadzenia kampanii są czasami olbrzymie a efekty przeciętne.

Jest wiele czynników, które mają wpływ na rezultaty prowadzonej kampanii Google AdWords np.:

- konkurencja w danej branży,

- odpowiednio dobrane słowa kluczowe,

- odpowiednie dopasowanie słów kluczowych,

- odpowiedni zasięg kampanii,

- w przypadku sklepów ścieżka zamówienia,

- użyteczność serwisu,

- wygląd wizualny sklepu, strony itp.

Czasami ludzie zgłaszają z marną stroną i oczekują cudów. CTR kampanii wysoki, a mimo wszystko zamówień brak, bo strona nie wzbudza zaufania i profesjonalizmu.

Zgodzę się jednak przy tej tematyce, którą reprezentuje mój portal zyski nie będą nigdy zbyt wysokie a moje koszty muszę ograniczać do minimum, dlatego postanowiłem że pozycjonowanie będzie robione się na tytuły gier, aplikacji oraz na frazy poboczne np. gry na android, aplikacje na android, gry android, download android. Mam nadzieje że przyniesie to jakiekolwiek rezultaty.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności