Skocz do zawartości

FV AdSense

solarismono

Rekomendowane odpowiedzi

Witajcie,

na początku lipca będę robił pierwszą wypłatę z AdSens. Mam działalność gospodarczą. Przeczytałem sobie na forum tematy dotyczące DG i wypłat i w sumie chciałem tylko uporządkować te informacje, pewnie przydadzą się innym. Proszę o komentarz kogoś, kto już wypłacał na FV/DG.

1. Robię wypłatę z AdSense, powiedzmy że mam tam 100Euro.

2. Kasa wpływa na konto złotówkowe i jest przeliczane po kursie banku

3. Ponieważ nie płacę od tego VATu (Podatek VAT rozliczy nabywca zgodnie z art. 196 dyrektywy Rady nr 2006/112/EC), to faktycznie pozostaje mi tylko do zapłaty dochodowy

4. Wystawiam FV z datą sprzedaży z miesiąca, w którym przelew trafił na moje konto

Tak?

I tak i nie - kwestia interpretacji danego urzedu skarbowego - wiem od swojej księgowej, że dwa sąsiadjuące ze soba urzedy skarbowe wydały dwi eróżne interpretacje. Ja to rozliczam jako NP (nie podlega) a inna osoba jako 0% VAT...

Więc radziłbym otrzymac wytyczne ze swojego urzedu skarbowego..

Poza tym jak zlecasz wypłatę w Ojro a otrzymujesz w złotówkach to musisz sobie wylicyzć fakturę najpierw w Ojro przeliczone na PLN, potem zbić to z tym co otrzymałes na konto i w zależnosci czy róznica jest na minus czy na plus zrobić sobie dodatkowy dochód albo nie ... i TO TEŻ zalezy od interpretacji z USa.

To że wpłynęło w złotówkach nie oznacza, że wystawiasz fakturę w złotówkach bo tak naprawdę zarobiłeś w Ojro !!

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

2. Kasa wpływa na konto złotówkowe i jest przeliczane po kursie banku

Kurs po jakim jest przeliczana wypłata nie zależy od Twojego banku.

Z tego co pamiętam kurs brany jest z ostatniego dnia poprzedniego miesiąca (przed wypłatą). - gdzieś na stronach pomocy jest źródło skąd biorą kurs.

a9177b36246d7ce96fa698c9971dd36b.png

Sprzęt akwarystyczny kupuj w moim - sklep akwarystyczny.

Usługi informatyczne oraz reklamowe w tym pozycjonowanie w częstochowie

Dzięki za odpowiedzi.

1. Zgadzam się z tym co pisze vortex - zdecydowanie NP a 0% VAT to dwie różne formy i trzeba na to bardzo uważać, ale przejdę się do US i zapytam na wszelki wypadek.

2. @THI: dzięki, poszukam

3. Czy jeśli otworzę subkonto w Euro, to przelew zostanie wykonany bez przewalutowania?

Kiedyś się pomyliłem i wpisałem 0% i zaraz księgowa mnie poinformowała, że ma być "np" a dodatkowo w w polu pozycji każe mi dopisywać jakiś artykuł i paragraf wg którego ten dokument nie podlega pod nasz vacik.

Szablony do zennopostera - ZenBLOG, ZenSocialBot, ZenOgłoszenia, Szeptacz, ZenFles, ZenReview, szablony do poczty i inne). Tylko profile VIP proszę zamawiać przez priv lub email

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności