Skocz do zawartości

Nowa wersja cloakingu 3.0?

Rekomendowane odpowiedzi

Zrobił w sobie w javascript programik, który uniemożliwiał klikanie wstecz użytkownikowi...

Ponowię moje pytanie z plusa:

Miał na myśli współczynnik odrzuceń w Google Analytics czy jakiś domniemany liczony przez Google.com?

Ten pierwszy i tak odnotuje odrzucenie (zarówno przy asynchronicznym jak i synchronicznym kodzie).

Czy ten drugi jest mierzony łatwo sprawdzić ponieważ przy powrocie przez przycisk wstecz wykonywany jest wyłącznie Javascript, do którego mamy wgląd (żądanie GET nie jest ponawiane).

Na pierwszy rzut oka wygląda to na jakiś zabobon, ale przydałoby się dokładniejsze spojrzenie na JS Google. Tak czy inaczej zasadność takiego działania można jednoznacznie ocenić bez prowadzenia testów.

Na emeryturze po SEO zajmuję się R&D.

Cięższe frazy też robisz w taki sposób? Są branże, na które linkuje się pewnie samymi anchorami, bo szkoda zasobów. Kto wtedy będzie w topie?

Jedną z najciężych fraz na rynku tak właśnie koledzy z agencji linkowali i fraza jest na 1 miejscu. No ale to serwis na 1,5 mln użytkowników miesięcznie i to było słowow title strony głównej. Marnej strony nie wykopiesz na najtrudniejsze frazy na 1 miejsce - przynajmniej ja nie znam takiego przykładu, choć oczywiście mile widziany przykład łamiący moje tezy:)

Odnośnie bounc rate - chodziło mu o analytica. Był to jeden z czynników, który miał przyspieszyć indeksowanie. Indeksowanie się powidiodło, tylko ciekawe czy to te inne triki pomogły czy właśnie niski bonc rate. Przy kilku zastosowanych trikach trudno stwierdzić, który z nich miał wpływ na sukces

Nie cierpię spamerów!

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności