Skocz do zawartości

Prowadzenie dwóch podobnych stron na jednym serwerze

piotrr

Rekomendowane odpowiedzi

Posiadam obecnie stronę serwisu komputerowego nazwafirmy.skrotmiasta.pl Strona ma dość dobrą pozycję na kilka słów kluczowych z branży serwis komputerowy + nazwa miasta, naprawa komputerów, laptopów itp.

Niedawno założyłem sobie stronę informatyk.skrotmiasta.pl i tu chciałbym wypozycjonować stronę na słowa informatyk+nazwa miasta, usługi informatyczne+nazwa miasta, ponieważ moja pierwsza strona nie jest na te słowa wypozycjonowana. Założyłem ją po to, bo często ktoś szuka informatyka, który przyjedzie zamiast serwisu niby to samo, ale jednak dla ludzi inaczej. Jedna strona prezentowałaby bardziej firmę, druga bardziej osobę. Tak żeby dogodzić większej ilości ludzi :) Tematyka stron praktycznie ta sama. Treść pisana od nowa, ale nazwy usług niestety muszą sie powtarzać więc będzie to zbliżone. Obie strony na WordPressie. Jedynie przy słowach kluczowych starałbym się aby były rożne jak wyżej wymieniłem.

No i teraz główne pytanie: Czy takie dwie strony postawione na tym samym serwerze, dodatkowo zarejestrowane na moim ogólnym profilu google narzędzia webmasterskie, google analytics nie będą ze sobą kolidowały. Chodzi głównie o spadek pozycji, trudniejsze wypozycjonowanie lub inne problemy stwarzane przez google dotyczące pozycji i pozycjonowania. Czy jest to dobry pomysł czy lepiej zastosować jakieś inne rozwiązanie.

Logicznie uzasadnione, praktycznie nie wie nikt ... IMHO klakierzy na pewno bedą podważać zasadność rozdziału i pitolić, że jest to sztuczna manipulacja :D

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności