Skocz do zawartości

blast pod zaplecze


warzyw12

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Prowadzę blog na domenie .com od tygodnia. Google indeksuje na bieżąco moje wpisy.

(Wordpress )

Blog jest odwiedzany tylko przez górników czyli jakieś 10wizyt/day. seostation pokazuje że moje frazy są poza setką/setną pozycją(?)

Przez ostatni tydzień robiłem backlinki zwiększajac z dnia na dzień ich ilośc o kilka. Wszystko robiłem manualnie. Generalnie linki pochodzą od stron web 2.0, profilów, komentarzy na forach i blogach. Nie są to jakieś przypadkowe strony tylko z wysokim PR jak mozilla,adobe,gamespot,forum microsoftu,blogspot,tumblr itp.

Uzbierało się razem z 35 mocnych BL jeśli można tak powiedzieć. Google żadnego z nich do tej pory nie zindexowało i każdy serwis typu ahref pokazuje mi backlinks to your site: 0

Oto moje pytania:

Czy powinienem podlinkować te backlinki ?

- jeśli tak to manualnie czy blastem ( używając np GSA)

wszystkie tego samego dnia czy w odstępach czasowych?

Zamierzam niedługo stworzyć jakieś małe zaplecze 10-15 stron na darmowych web 2.0. I tu podobne pytanie czy lepiej do każdego z nich 10BL z tych mocniejszych stron czy więcej BL ale z mniej wartościowych stron ?

Jak wy to widzicie ?

pozdrawiam

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Sprawdź, jaki PR mają podstrony, na których zostawiłeś linki (chociaż jeśli mają kilka dni to prawie na pewno mają N/A lub 0). Domena główna znanego serwisu może mieć PR 9, ale podstrona, na której zostawiłeś linka już taka mocna nie jest. Oczywiście nawet taki link swoją wartość ma, ale często nie taką, jaka by się mogła wydawać.

Czy 35 linków to dużo? Zwykle nie, ale są frazy, w przypadku których to spokojnie wystarczy.

Pisałeś, że linkujesz od tygodnia - to nie tak długo.

Pisałeś, że Google nie zaindeksował Twoich linków - na jakiej podstawie to stwierdziłeś?

Natomiast jeśli rzeczywiście tak jest to nie myślałbym o blaście tylko delikatnym podlinkowaniu tych miejsc na razie tylko po to, by zaindeksować.

Pozycjonowanie wymaga cierpliwości, nie warto się "szarpać", bo można zrobić sobie więcej szkody, niż pożytku, no i łatwo stracić rozeznanie w tym, co miało realny wpływ na pozycję domeny, a co jej zaszkodziło (chociaż pewności i tak często nie ma, ale można przypuszczać).

Pozdrawiam

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

masz 35BL i szukasz swojej strony w top 100 hehe?

A czemu by nie -prostą frazę regionalną dla testu zrobiłem dodając dwa porządne linki :)

fakt że topy okupowały głównie panoramy, firmy net, czy inne długie ogony dużych serwisów, ale nie trzeba dodawać linków na tony, 35 linków to sporo dla "naturalnych" wyników.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Trochę inaczej spytam. Dajmy na to mój blog jest o ogórkach tyle że każdy wpis jest inny - jeden o ogórkach kiszonych drugi konswerwowych trzeci paprykowych itd. I co robić w takiej sytuacji ? Czy dla każdego wpisu mam tworzyć osobny tier, baclinki, od nowa budowac manualnie web2.0,fora, profile itd czy może linkować tylko główną strone "mój blog o ogórkach" tyle że BL będą miały anchory :

ogórki kiszone

ogórki konserwowe

ogórki paprykowe

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Linkuj naturalnie. Tzn. Raz stronę główną na frazę ogórki, ogórki kiszone, ogórki konserwowe, ogórki paprykowe. Raz podstrony na te frazy. Po jakimś czasie sprawdź czy na te frazy w google wbiła się strona główna, czy podstrony i proporcjonalnie przenieś ilość linków na to co się wbiło, ale cały czas linkuj stronę główną i podstrony. Linkuj też na synonimy i inne frazy niż tylko te które pozycjonujesz, linkuj na url domeny, linkuj na url domeny i obok słowo kluczowe etc. Schemat ma wyglądać na naturalny.

Btw. Jak linkujesz np. na ogórki kiszone, ogórki konserwowe etc. to możesz wzmocnić sofie też frazę ogórki.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności