Skocz do zawartości

blast pod zaplecze

warzyw12

Rekomendowane odpowiedzi

Robiac wszystkie poziomy manualnie w top 10 zobaczysz swoja strone za rok. Jeżeli Twoja fraza nie jest niszowa, w top 10 sa strony które się o frazy Ciebie interesujące "biją" to bez automatów się nie obejdzie.

Sprawdź:

- miesięczną liczbę wyszukiwań

- koszt kliknięcia (jeżeli jest wysoki to na 100% będzie ciężko)

- wyniki w top 10, 20, 30. Jeżeli w top 10 są same domeny (a nie podstrony) to może być ciężko. Jeżeli w top 20 są same domeny - bardzo ciężko itp.

- parametry domen/podstron w top 10. Wiek, ilość backlinków, rodzaj backlinków (tutaj pomoże Ci ahrefs, majesticseo)

Jak już to wszystko poprzeglądasz będziesz mniej więcej wiedział jak ciężka jest Twoja fraza. Jeżeli nie masz automatów, a swojego bloga traktujesz poważnie i chcesz zdobyć na niego konkrety ruch to i tak prędzej czy później będziesz się musiał za czymś (automatem) rozglądnąć.

A co do Twoich mocnych BL - serio sądzisz że link który może zrobić każdy, nawet nierozgarnięty gimnazjalista jest mocny w ilości sztuk 35 (a te 35 sztuk można zrobić w jeden dzien roboczy albo krócej)? Gdybyś miał tego 350, albo 3500 z różnych domen i dobrze podlinkowane to byłaby moc ale 35...

Naturalnie czyli wszystkie linki manualnie zdobywać ? Bo ja nie posiadam żadnych Xr czy scrapeboxów które by mi to ułatwiły.

Na pozycjonowanie pojedyńczej strony, szkoda kupować drogiego softu, bo soft to jedno, ale bazy i jego utrzymanie to drugie. Dodatkowo raczej nie wykorzystasz jego możliwości. Prościej i taniej wykupić jakąś usługę katalogowania automatem u któregoś z kolegów.

Jeśli fraza nie jest trudna to linki spokojnie możesz zdobywać ręcznie, aby nie działać po omacku zainwestuj w jakąś wypróbowana bazę np

https://www.linkologia.cba.pl/mocne-linki

Zaplecze czy linki z katalogów i precli możesz podlinkować stałymi linkami ze SpamKata. O ile manualne pozyskiwanie lepszych linków do strony docelowej rozumiem to już podlinkowanie tego manualnie sobie nie wyobrażam. Przy Twoich 35 linkach, gdybyś chciał je podlinkować każdy 10 linkami w sumie byłoby to 350 linków do ręcznego pozyskania..

Wielka Promocja - Pakiet Zaplecze 2014
czyli oprogramowanie za 1746 zł w cenie 777zł brutto

Mówimy o Microsite Manager Standard, SpamKat i BaseSystem - wszystko to, co potrzebujesz do zaplecza!

Czyli co proponowalibyście ? Moja frazy nie są oblegane i wątpie czy ktoś zaawansowany w tematy seo się tym zajmuje. Sprawdzałem BL z topowych stron i ich liczba wynosi około 1000-1500 gdzie większośc z jakiś chińskich stron. O dziwo są oni na pierwszych pozycjach. Powiedzcie mi czy google po prostu nie widzi tego że ich BL to głównie spam czy może jeszcze ich stron nie sprawdzał pod kątem wiarygodności BL jeśli tak to można nazwać. Czy może nawet taka liczba śmieciowych BL nie wpywa na ich pozycje ?

Gdybym zrobił coś takiego np.

tier 1 10 stron web 2.0

tier 2 10 linków manualnie do każdej strony 2.0

tier 3 linkować tier 2 automatem

Co wy na to ?

Każdy link ma swoją wartość, czysto abstrakcyjnie, link z podlinkowanej stronki PR2 bez linków wychodzących wart jest 10pkt, link z zaspamowanej stronki chińskiego forum, czy komentarza AA wart jest np 0,01 pkt, jeśli dodasz 10 000 takich linków to przebijasz inne linki i jesteś w TOP.

pomysł niezły tylko tych stronek powinno być trochę więcej

No kurde, gdyby to sobie można było tak prosto wyliczyć ile czego potrzeba, żeby strona była na określonej pozycji.

Powiedzcie mi czy google po prostu nie widzi tego że ich BL to głównie spam czy może jeszcze ich stron nie sprawdzał pod kątem wiarygodności BL jeśli tak to można nazwać. Czy może nawet taka liczba śmieciowych BL nie wpywa na ich pozycje ?

No kurde, co to za dziwne pytania? Skąd ktokolwiek ma to wiedzieć?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności