Skocz do zawartości

Posty i profile na blogach - na ile skuteczne ?

magda90

Rekomendowane odpowiedzi

Na ile sądzicie są skuteczne posty i profile na forach (branża rozrywkowa gry), chodzi mi zarówno o bezpośrednie wejście jak i efekty w pozycjonowaniu.

Co jest lepsze tworzenie profili czy pisanie postów, bardziej warto iść w ilość (automaty) czy w jakość dobre jakościowo i na temat posty, czasem z jakimś linkiem :)

Darmowe gry flash online - zapraszam :) a tutaj 50 PLN zwrotu za zakład

ło jeżu. Ile jeszcze? Jak by policzyć to co drugi dzień powstaje podobny temat. Czy na prawdę to jest tak duży problem żeby samemu sprawdzić co jest lepsze?

Co jest lepsze

WSZYSTKO JEST DOBRE ODPOWIEDNIO WYKORZYSTANE

"Ja nie bywam w kuluarach, nie wiem gdzie to jest. Bywam w innych miejscach w innym towarzystwie..." SEO Norris - cytat roku 2014
"Dlatego dużo firm i freelancerów zajęło się pp, nie poradzili sobie z klientami i aktualizacjami algo." Cytat wszech czasów!

Automaty dodają ci do tkz bazy publicznej, przeciętnie w takim blogu jest 50-100 K komentarzy, a czasem więcej. Siła linków jest marna ale nadrabia się to ilością ( ciężko ocenić czy G oznacza takie miejsca jako farmę linków). Jak znasz miejscówki gdzie można zdobyć dobre linki, udzielając się w odpowiedzi, to bezpieczniejszy sposób, ale wymaga dużo pracy. Z miejsc eksploatowanych przez automaty nikt nie wchodzi, za dużo linków, przeważnie to blogi pozostawione przez adminów, jak chcesz mieć wejścia z takich linków to musisz dodawać do żywych blogów.

ciężko ocenić czy G oznacza takie miejsca jako farmę linków

Oznacza.

Czym więcej linków wychodzących ze strony/podstrony tym gorzej, jednocześnie w skali domeny jeśli jest tego dużo, strona zostaje uznana za farmę.

Tak też zadziało się z forami po updejcie (tymi najbardziej zaspamowanymi), w jednym z video Google jak byk było powiedziane, że jeśli domena zostanie uznana za sprzedającą linki czy po prostu farmę linków to moc linków z domeny nie jest brana pod uwagę, po prostu tak jakby ich nie było.

Domeny na sprzedaż - pod zaplecze SEO, strony PP, strony firmowe, sklepy internetowe.

Zapraszam również na podstronę z darmowymi narzędziami SEO >> https://techformator.pl/darmowe-narzedzia-seo/

Jeżeli jesteś zainteresowany publikacjami wpisów gościnnych, napisz do mnie @.

Tylko te które były mocno zaspamowane. Wciąż w sieci znajdziemy fora, które przekazują moc.

Domeny na sprzedaż - pod zaplecze SEO, strony PP, strony firmowe, sklepy internetowe.

Zapraszam również na podstronę z darmowymi narzędziami SEO >> https://techformator.pl/darmowe-narzedzia-seo/

Jakby ciężko było przeprowadzić prosty test... Nie, lepiej napisać na forum. Może dla opchnięcia linka ze stopki :D

Piłeś? Nie jedź (i nie loguj się na forum) !

Siciliano: Robić szeptankę tutaj to jak sprawdzać w zbiorniku poziom paliwa zapalniczką.

No właśnie dla pewności testy wykonałem, zmieniłem anchor text na 2 forach na powiązany tematycznie z danym forum, lecz o bardzo niskiej konkurencji (długi ogon), podstrona wcześniej na frazy nie wyświetlała się w pierwszych 500 wynikach. Posty na tych forach były specjalnie podlinkowane i pingowane, tak by bociki łatwiej zaktualizowały dane. Efekt - po miesiącu podstrony nie było w pierwszej 500-ce co może świadczyć że Matt mówił w video prawdę i te fora które są zaspamowane, konkretnie linki na nich nie przekazują żadnej mocy - wyzerowana moc.

@rokko, wiadomo lepiej automatyzować ale mam linki zamiszczane ręcznie i wszystko działa. Testuję podlinkowując darmowe strony i blogi. G. zlicza linki, strony pojawiają się na odpowiednie frazy. Jasne, że nie linkuje z innych źródeł by sprawa była jasna.

Piłeś? Nie jedź (i nie loguj się na forum) !

Siciliano: Robić szeptankę tutaj to jak sprawdzać w zbiorniku poziom paliwa zapalniczką.

Ilość i jakość będą się liczyły. Tylko że w tytule tematu chodzi o blogi a w poście o fora a to przecież nie to samo. Ale warto i jedno i drugie i różnorodność jest ważna. O wiele lepiej oprócz założenia profilu też coś pisać. Samo zakładanie profilów może być podejrzane dla googla - po co tyle założonych profilów, skoro ta osoba nic nie pisze.. Dodatkowo najmocniejsze są linki z tych for, gdzie jest mało spamu a walczą ze spamem np tak, że trzeba się trochę wykazać, napisać ileś postów zanim dostanie się przyzwolenie na dodawanie linków. Więc trzeba trochę popracować by zbierać dobre linki ale warto poświęcić na nie czas niż na dużo linków z mało wartościowych stron. Jeżeli forum czy blog są powiązane tematycznie to stamtąd lepiej nazbierać dużo linków a z tych nietematycznych 1-3 i przejść do kolejnych.

zakładałem multikonta

To znaczy, że to forum jest farmą linków? Jakby nie było to jest ich teraz 30 na tej podstronie.

Wytwórnia pieczątki Toruń wysoka jakość, przystępne ceny.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności