Skocz do zawartości

Ile punktów za strony w gotlink?

ErgoSeo

Rekomendowane odpowiedzi

Testuje ostatnio gotlinka, czytałem ich regulamin szukałem na ich forum i na PiO, ale nie mogę znaleźć informacji jak dokładnie wyliczyć ilość punktów, tzn. informacja jest w regulaminie gotlink, ale mi obecna ilość punktów nie pasuje do tego co tam wyczytałęm (pewnie po prostu źle liczę).

Postawiłem sobie świeżą domenę. PR n/a bez backlinków, po 6 dniach od dodania parametry prezentują się następująco:

PR: n/a

Max stron(site): 1090

Punkty: 11492

PP: 992

IP: 5250

Domena główna: 5250

Backlinki: brak

5 linków wychodzących (tylko te ze statlink), tekst przed i po.

Teraz moje pytania:

1. Przy takich parametrach i Page Rank 0, jaki site maksymalnie zrobić i ile punktów będzie w stanie zgarnąć taka strona.

2. Ile maksymalnie punktów kasuje strona z PR1 (domena tld, brak wychodzących innych linków, tekst przed i po linku) i jaki site trzeba zrobić, żeby maksymalną punktację skasować.

P.S

Wrzuciłem temat do kategorii SWL, żeby nie robić bałaganu. Jeżeli jednak to pytanie klasyfikuje się bardziej do "Dla początkujących" to z góry przepraszam i prośba o przeniesienie.

2. Ile maksymalnie punktów kasuje strona z PR1 (domena tld, brak wychodzących innych linków...)

Pr=1 - 2000pkt

TLD - 3000pkt

Jeśli obcych linków max 4, to powyższe wartości +25%.

Tak jak wspomniałeś o regulaminie... każdy opisany tam element posiada swoją wartość punktową więc im więcej Twoja wartościowa domena będzie ich posiadała tym więcej punktów otrzymasz z doliczeniem punktacji za SITE który jest punktowany do poziomu 10000 - a więc w zależności od poziomu SITE można osiągnąć punktacje w granicach 15-30tys pkt/www.

Tematyczny GotLink.pl - najpopularniejszy i największy SWL w PL - 10.000 domen :: 1.000.000 linków

SeoMatik.pl - największy stały SWL w PL - ponad 10.000 serwisów i 10.000.000 zaindeksowanych lokalizacji

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności