Ronin_rs Opublikowano 30 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2013 Witam Nie mogę sobie za nic poradzić z pewną sprawą, otóż mam załóżmy dwa divy. Pierwszy div większy o nazwie "big", a drugi div znajduje się w tym "big" jest to zaledwie kwadrat 200x200 px. Ten pierwszy DIV (big) jest wypełniony tekstem i ja bym chciał, aby ten drugi div który się w nim znajduje nazwijmy go "mini" był mniej więcej po środku tamtego diva (big) i aby był otoczony od góry, od prawej i od dołu tym tekstem, który wypełnia diva "big". Div mini ma float left i caly czas znajduje sie na samym dole tego biga, probuej dac jakos margines dolny z 80 px, myslalem ze to go podniesie i wbije sie w tekst, ale nic, zamiast tego pod nimi robi sie duzo miejsca. Da sie w ogole cos takiego zrobic? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WebReklama Opublikowano 1 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2013 Daj div "mini" przed tekstem, to spowoduje, że będzie on na górze "big". Jak chcesz aby był otoczony tekstem "z góry i z dołu" to musisz go wstawić w środek tekstu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
san Opublikowano 1 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2013 może daj mu wcześniej clear clear: left Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.