Skocz do zawartości

Linkowanie z własnego zaplecza

b_F

Rekomendowane odpowiedzi

Wiele jest artykułów o tworzeniu zaplecza, o schematach linkowania takich jak piramidy etc. Ale niestety nie mogę się doszukać odpowiedzi na to w jaki sposób zaplecze linkować między sobą i do strony głównej.

Załóżmy, że mamy następujący schemat, bardzo popularny, często i gęsto opisywany:

obrazek.jpg

Załóżmy, że 3 poziom to strony internetowe na różnych skryptach, każda posiada około 10 podstron.

- czy każda strona musi mieć swoją domenę pierwszego poziomu?

- jak linkować do poziomu drugiego? z tekstu ze strony głównej czy z tekstu z jakieś podstrony czy też poprzez linki site-wide?

- czy taką stronę można wykorzystać do budowy inne piramidy?

Załóżmy, że 2 poziom do dobre strony i precle tematyczne, kilkadzieisąt podstron.

- linkować z jakiegoś jednego z 40 dostępnych artykułów do strony pozycjonowanej? Po jakimś czasie taki link zniknie ze strony głównej, w skutek dodawania nowych notek. Czy korzystać z linków site-wide?

Jakie są Wasze doświadczenia w tych kwestiach?

Mam nadzieję, że jasno zadałem pytania :-)

Zgadza się, ale tak jak napisałem, nie chodzi tutaj o jakiś konkretny schemat. Chodzi tylko o sam sposób linkowania. Gdzie w zapleczu dawać te linki do pozycjonowanej strony czy innego zaplecza.

W artykule? W stopce? W sidebarze?

Jak w artykule, to jak regularnie prowadzimy bloga, np. 5 notek na tydzień to w 3 z 5 notek dawać link (na różne podstrony, po czasie te same) do pozycjonowanej strony?

Najlepszy sposób to chaos, a jest on o dziwo dość prosty do wprowadzenia - wewnetrzny swl.

Wielka Promocja - Pakiet Zaplecze 2014
czyli oprogramowanie za 1746 zł w cenie 777zł brutto

Mówimy o Microsite Manager Standard, SpamKat i BaseSystem - wszystko to, co potrzebujesz do zaplecza!

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności