Skocz do zawartości

Spadek zarobków o 91%...

BullTerrier

Rekomendowane odpowiedzi

Wczoraj zauważyłem gwałtowny spadek CTR a dziś w moim panelu adsense taka oto informacja:

ob1kzgysaqci.png

Przejrzałem pomoc dla webmastera, reklamy wyświetają się prawidłowo, na wszelki wypadek wymieniłem kody reklam i patrzę na rezultaty - jak na razie marne.

Miał ktoś z Was kiedyś podobny przypadek?

Podkreślam, że nie dostałem od GA zadnej informacji o tym, że zarejestrowano u mnie nieptrawidłowe kliki, że łamałem regulamin itp.

Noclegi Busko Zdrój - Zapraszamy do naszego pensjonatu!

• Odpowiedzi 208
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Niezłe jaja.

Myślałem że tylko ja mam takie coś ...

U mnie sytuacja identyczan tyle że od zeszłego czwartku. Co najdziwniejsze właśnie cofa kliknięcie tzn co kilkanaście minut ginie częśc kliknięć widocznych wcześniej w raportach skutczności (oczywiście tych najdroższych). U mnie CTR z 5% spadł na 1-2%. Co najdziwniejsze dotyczy to tylko części stron a nie całego konta.

Wydaje mi się że u mnie sytuacja powoli wraca do normy. Dzisja CTR wynosi już 6% tyle że CPC nadal niski.

W pierwszej chwili myślałęm że to coś w rodzaju Smart Praice'ingu ale chyba to jakaś nowość w AdSense.

Mam wrażenie że to jakiś nowy mechanizm oceny skuteczności reklam.

Włączyli Wam 'low clicks' za kiepską jakośc strony może ?! albo reklamodawcy zaraportowali stronę.

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

Oki wygląda na jakis problem w A$ bo na zachodzie też się skarżą...

https://www.seroundtable.com/google-adsense-ctr-17016.html

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

Po lekkiej poprawie rano wszystko wraca do normy tzn w dół. Ctr spada do 2 a CPC trzykrotnie mniejszy. Ogólnie niezła jazda. To zapewne prezent z okazji 10 lecia Adsense :-)

Nie martw się, nie tylko u ciebie. Spadek ruchu normalny, bo lato i wakacje, ale CPC, CTR i RPM u mnie to już ostro poleciały w dół. A że coś dziwnego się dzieje to chyba oczywiste. U mnie na przykład po raz pierwszy miesięczna korekta w górę. Z reguły ostateczne zarobki były o jakieś 0,3 procenta niższe, a za czerwiec korekta w górę (niewielka, ale jednak) :)

rissah, u mnie nawet statystyki odwiedzin w górę. Ile % spadło Ci ctr i zarobki?

EDIT:

Może Google coś kombinuje, bo 30 czerwca z rana program AVAST wyrzucał mi informację o virusie w reklamach adsense, i nie tylko ja miałem taki problem: https://productforums...sje/kKP_hS8g9s8

Możliwe, że coś zmienili i standardowo popsuli coś co działo dobrze.

Noclegi Busko Zdrój - Zapraszamy do naszego pensjonatu!

rissah tu nie chodzi o jakieś spadki parę procent w dół czy w górę ale o spadki zarobków z 20 euro do 1 euro z dnia na dzień.

Na zagramanicznych forach była informacja że problem dotyczy prawdopodobnie reklam tekstowych.

Na jedenj ze stron zieniłem reklamy na graficzne/multimedialne i dam znać czy coś to zmieniło.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności