Skocz do zawartości

Spadek zarobków o 91%...

BullTerrier

Rekomendowane odpowiedzi

I jak ruszyło coś u was? U mnie w ostatnich 3 dniach zauważyłem lekki skok CTR, nie jest to jeszcze to co było w zeszłym roku ale odbicie od dna jest widoczne na moim koncie.

@enforces: jak u Ciebie wygladą sytuacja w ostatnich 3 dniach z cofaniem klików w kampanii adwords? Poziom utrzymany czy zanotowałeś mniej cofnieć?

• Odpowiedzi 208
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

U mnie RPM skoczyło od 14 lutego do 17 lutego (nie jakoś znacznie, ale do zaakceptowania), po czym wczoraj w godzinach ok. 9-11 zauważyłam zatrzymanie wyświetleń stron, chociaż zarobki się naliczały, a RPM za cały dzień znowu spadł do żałosnego stanu.

Chodziło mi, że spadło z 200zł. na 10zł.

Tak Cię zrozumiałam Tygrysie już za pierwszym razem i współczuję. Mój prawie dwukrotny spadek nie wygląda aż tak imponująco:)

Wkrótce przesiadam się na nowy ładniutki layout strony, i grubo się zastanawiam czy będe go chciał zaśmiecać paskudnymi boxami AS. Jeśli miałbym mieć z afiliatów niewiele mniej niż z reklam AS, to wolę mieć czysty layout strony. A w dodatku otworzyłbym sobie tym samym bramę na reklamy bezpośrednie.

Zainteresuj się DFP (DoubleClick for small Publishers). Tam można sobie wstawić w kaskadę kilka reklam z różnych źródeł i dość łatwo porównać, które są najbardziej opłacalne. I jakaś podstawowa optymalizacja też tam jest.

I jak ruszyło coś u was? U mnie w ostatnich 3 dniach zauważyłem lekki skok CTR, nie jest to jeszcze to co było w zeszłym roku ale odbicie od dna jest widoczne na moim koncie.

@enforces: jak u Ciebie wygladą sytuacja w ostatnich 3 dniach z cofaniem klików w kampanii adwords? Poziom utrzymany czy zanotowałeś mniej cofnieć?

U mnie w ub. tygodniu był jakiś przełom i przez kilka dni notowałem 2x większe zarobki. Teraz znów się unormowało.

U mnie RPM skoczyło od 14 lutego do 17 lutego (nie jakoś znacznie, ale do zaakceptowania), po czym wczoraj w godzinach ok. 9-11 zauważyłam zatrzymanie wyświetleń stron, chociaż zarobki się naliczały, a RPM za cały dzień znowu spadł do żałosnego stanu.

u mnie 18-19-20 luty były większe zarobki. Czyżby google coś testowało w tych dniach?

U mnie w ub. tygodniu był jakiś przełom i przez kilka dni notowałem 2x większe zarobki. Teraz znów się unormowało.

Unormowało się, czyli mam rozumieć że znów fatalne RPM? U mnie po kilku dniach akceptowalnych RPM, wczoraj i dzisiaj RPM znów słabiutkie.

Jeszcze jedna rzecz która ostatnimi czasy ogromnie wpływa na zarobki to Niedopasowane żądania reklamy tzw. Pokrycie które wynosi 40%, które wypada słabiutko porównując do analogicznego okresu rok wczesniej było na poziomie 80%

Sprawdź sobie, czego dotyczą tego niedopasowane żądania reklamy.

U mnie jest ich dużo tylko na jednej witrynie, oraz w jednostce linków na innej. Na pozostałych serwisach to bardzo niewielkie ilości.

Niedopasowane żądania reklamy tzw. Pokrycie które wynosi 40%, które wypada słabiutko porównując do analogicznego okresu rok wczesniej było na poziomie 80%

Gdzie to widzisz? U mnie w "Typy reklam" jest całkiem dużo Niedopasowanych żądań reklamy (mam jednostki linków), ale pokrycie 0%, co wydawało mi się raczej oczywiste, jeśli reklama nie jest wyświetlana (https://support.google.com/adsense/answer/1224195?hl=pl). Pokrycie dla reszty typów reklam po 100%. No chyba, że sam sobie wyliczyłeś, ale to nie strasz:)

Gdzie to widzisz? U mnie w "Typy reklam" jest całkiem dużo Niedopasowanych żądań reklamy (mam jednostki linków), ale pokrycie 0%, co wydawało mi się raczej oczywiste, jeśli reklama nie jest wyświetlana (https://support.google.com/adsense/answer/1224195?hl=pl). Pokrycie dla reszty typów reklam po 100%. No chyba, że sam sobie wyliczyłeś, ale to nie strasz:)

Wszystko się zgadza z tym co napisałeś, miałem na myśli ŁĄCZNE pokrycie, które mam na poziomie 40% (wszystkie reklamy+niedopasowane żądania reklam)

Sprawdź sobie, czego dotyczą tego niedopasowane żądania reklamy.

W moim przypadku dotyczy to nie witryny, tylko kanału na youtube. Nie wiem czy w tym przypadku da sięto sprawdzić.

Niestety mam to samo. Witryna działa od ~10 lat, z czego od 4 lat są między innymi reklamy Adsense. Od 1 stycznia, jakby ktoś wajchę przekręcił. Zarobki spadły o 20%!!!. Kiedyś już miałem taki spadek,ale w 1 dniu, a nie całe miesiące. Witryna w 100% wartościowa, nie robiona pod Adsense, mam wielu reklamodawców, którzy bezpośrednio zgłaszają się po reklamę u mnie. Duża strona tematyczna z kilkunastoma tysiącami uzytkowników dziennie. Adblock i coraz marniejszy Adsense zmuszjaa mnie na wrzucanie na stronę coraz wiekszej ilości artykułów sponsorowanych co nie jest preferowaną metodą zarabiania kasy dla mnie. Wolałbym tworzyć wartościowy content i zarabiać na reklamie standardowej.

Sprzątanie po zgonach https://sprzataniepozgonach.pl/

Dezynfekcja i dezynsekcja https://www.isotech-pestcontrol.pl/
Ptaszyniec kurzy https://zwalczanie-ptaszynca.pl/

• 4 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności