Skocz do zawartości

Spadek zarobków o 91%...

BullTerrier

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 208
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Co chcesz napisać, że spadły Ci zarobki? Ja też mam marzec jakiś taki niedorobiony więc widzę, że nie jetem sam, ale jaka będzie przyszłość to się okaże, generalnie marzec wyjdzie mi słabo mniej klików, mniejszy zarobek. Może to od reklamodawców zależy, ze cały czas reklamują tymi samymi banerami swój szajs i ludzie już widząc enty raz daną reklamę nawet nie wieszają oczu na nich a co dopiero aby klikali.

• 4 tygodnie później...

U mnie zarobki spadły dramatycznie z nowym rokiem, ale sytuacja nadal się pogarsza. Po Bożym Narodzeniu nie wróciły do poziomu sprzed (miałem zawsze sporą cykliczność związaną z tym, że ze strony korzystają w dużej części uczniowie i studenci). Po Wielkiej Nocy jest jeszcze gorzej. Nie wynika to ze spadku wyświetleń, tylko CTR. Odnoszę wręcz wrażenie, że jest ustalony jakiś górny limit dziennego zarobku. Im bliżej wieczora, tym mniej narasta. Kiedyś tak nie było. Dziennie zdarzało się i 300 zł, obecnie "sufit" to 80. Jeszcze w marcu było to 120. Czuję totalną bezradność...

Te komunikaty akurat towarzyszyły mi zawsze - i nadal tak jest - po dniach takich jak Wigilia czy Wielkanoc, wywołując mój uśmiech politowania. Być może inne strony nie doświadczają tak silnych wahań odwiedzin w związku z "cyklem życia" szkół, ale też świadczy to tak sobie o ich analitycznej finezji... ;) Testuję nową jednostkę, większą niż dotychczas, a także zainstalowałem Adkontekst w miejsce jednej jednostki. Ale już widzę, że jedna duża jednostka zamiast trzech mniejszych nie wyjdzie mi raczej na dobre...

Moje strony też są uzależnione od cyklu życia szkół (przede wszystkim wyższych), ale też na stronach dla osób pracujących odwiedziny nieźle lecą w okolicy świąt, dni wolnych, w sumie wystarczy tylko ładna pogoda za oknem i już widzę po spadku odwiedzin, że są mniej pracowici:)

Chyba znowu przekręcili wajchę bo wczoraj i dzisiaj u mnie rekordy zarobków idą.

W twoim przypadku jaki czynnik przyczynił się do takiej poprawy zarobków?, czyżby CTR?

U mnie w tym roku CTR jest tragiczny w porównaniu do zeszłego roku i to właśnie przez niego mam tak duży spadek zarobków.

U mnie spadek był spowodowany w 30% CTRem i w 70% niższym CPCem i spadki zaczęły się równo z nowym rokiem. Od 2 dni CPC jednak wywaliło w kosmos, wzrósł o ponad 50%, CTR po staremu. Za bardzo się nie jaram bo już było kilka lepszych dni w tym roku,a potem wszystko wracało do tej niskiej normy. Nie wiem, może ktoś większy wykupił reklamę z targetowaniem na moją stronę (strona dobrze znana w swojej branży)

Sprzątanie po zgonach https://sprzataniepozgonach.pl/

Dezynfekcja i dezynsekcja https://www.isotech-pestcontrol.pl/
Ptaszyniec kurzy https://zwalczanie-ptaszynca.pl/

U mnie spadek był spowodowany w 30% CTRem i w 70% niższym CPCem i spadki zaczęły się równo z nowym rokiem. Od 2 dni CPC jednak wywaliło w kosmos, wzrósł o ponad 50%, CTR po staremu. Za bardzo się nie jaram bo już było kilka lepszych dni w tym roku,a potem wszystko wracało do tej niskiej normy. Nie wiem, może ktoś większy wykupił reklamę z targetowaniem na moją stronę (strona dobrze znana w swojej branży)

To troche dziwne, bo u mnie CPC jest na bardzo wysokim poziomie (ale to zapewne spowodowane jest wysokim kursem dolara), ale mocno spadło CTR od początku tego roku (wycofywanie klikięć). I właśnie jak rozmawiam z ludźmi to u wszystkch/większości spadek spowodowany jest spory mspadkiem CTR'u

• 2 miesiące temu...
  • 4 tygodnie później...

u mnie podobnie zauważyłem spadek zarobków ok 15 do 25 %. Reklamy sa dobrze rozplanowane, mam 3 podstawowe banery i 1 link tekstowy we wpisach. Przez kilka miesięcy zarobki były nawet imponujące lecz ostatnio trochę w dół. Na stronie sa teści z różnych dziedzin nie jest to strona typowo tematyczna. Więc u mnie też podobnie i miedź z GA niższa.

• 1 miesiąc temu...

a jak u was we wrześniu ? ja mam spadek i o dziwo jest dużo gorzej niż w wakacje

Darmowepozycjonowanie.info - przydatne informacje na temat pozycjonowania stron w wyszukiwarkach

Katalogus.pl - jak katalogować stronę i jak znaleźć wartościowe i ciekawe katalogi ?

Informacje i porady biznesowe dla początkujących i doświadczonych przedsiębiorców - Pasjabiznesu.pl

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności