Skocz do zawartości

Spadek zarobków o 91%...

BullTerrier

Rekomendowane odpowiedzi

Rozwiązanie radykalne, ale polecam je każdemu. I nie myślcie, czy to dobrze czy wam spadną pozycję. Z tych ludzi, z Adsense i tak nei macie kasy. Nie podoba się wypad.

Jak ktoś chce zoabczyc działanie takiej blokady w działaniu, zapraszam na priv. Lub mogę tutaj udostępnić skrypt, za pozwoleniem moderów, lub jeszcze wpiszcie sobie "anti adblock script" w Google.

Nie mogę się całkowicie z Tobą zgodzić. Gdyż moim zdaniem wszystko zależy od charakteru witryny. W przypadku tworzenia serwisu, który ma za zadanie zachęcić Użytkownika do przeczytania treści bez żadnej jego reakcji to ok - masz rację.

U mnie Użytkownik tworzy content, pisząc komentarze, biorąc udział w dyskusji etc (forum). Bardzo często po takim Użytkowniku pojawia się na stronie jakiś ślad. Czy to w postaci nowego tematu, czy udzielonej odpowiedzi na post innego Użytkownika buduje się dzięki niemu zawartość witryny, która następnie jest indeksowana a następnie być może inny Użytkownik już bez adblocka skorzysta właśnie z tej zbudowanej przez blokującego treści.

Przeprowadzałem dużo testów i w dalszym ciągu przeprowadzam i dochodzę do wniosku, że wyłączenie reklam zarejestrowanym Użytkownikom wcale nie obniża przychodów z Adsense czy Adkontekst.

Nie mniej jednak wszystko zależy właśnie od charakteru prowadzonej przez Ciebie witryny.

• Odpowiedzi 208
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Ja robiłem taki test u siebie na jednym z blogów, ale test był w zbyt małej skali, bym był skłonny chwalić się wnioskami.

Zresztą porównywanie AdSense do AdX 1:1 to błąd, bo nie tak to należy porównywać.

AdX jest systemem, w którym można oferować odsłony w konkretnych cenach, z tzw. floor price'ami, gdy odsłony sprzedajemy "nie taniej niż X". Oznacza to, że ciśniemy do góry RPM, ale im wyższa floor price, tym mniej odsłon uda się sprzedać.

Żeby móc z tego skorzystać, potrzebujemy wdrożyć jakieś rozwiązanie, które pozwoli jakoś zagospodarować niesprzedane odsłony, np. wstawiając zaślepkę z innego systemu kontekstowego (AdSense nie można, jako że Google nie zgadza się na to, by oferować mu tę samą odsłonę dwukrotnie), albo jakiekolwiek inne reklamy. 

Ale dopiero wtedy, gdy masz własny adserwer, możesz naprawdę porządnie zacząć te odsłony sprzedawać, np.:

1) najpierw pchać ruch na kampanie sprzedane bezpośrednio,

2) potem wstawić automat w rodzaju AdX,

3) pod AdX (na niewykorzystanych odsłonach) świecić inne rozwiązania, np. sieci afiliacyjne albo inne reklamy kontekstowe.

U mnie Użytkownik tworzy content, pisząc komentarze, biorąc udział w dyskusji etc (forum). Bardzo często po takim Użytkowniku pojawia się na stronie jakiś ślad. Czy to w postaci nowego tematu, czy udzielonej odpowiedzi na post innego Użytkownika buduje się dzięki niemu zawartość witryny, która następnie jest indeksowana a następnie być może inny Użytkownik już bez adblocka skorzysta właśnie z tej zbudowanej przez blokującego treści.

W takiej sytuacji, zgadzam się z tobą :)

Interesuje mnie, w takim razie ile % userów masz angażujących się z całej puli? A ile to darmozjady?

Ładowanie strony w 2 sekundy, polecam: Lh.pl . Test

Ciężko jest mi oszacować, ale podejrzewam koło kilkudziesięciu procent, szacuje (40-60%). Podobnie jak wielu z Was pamiętam czasy 2006-2009r, gdzie algorytmy blokujące pojawiające się reklamy na stronie nie były tak popularne jak dziś. Gdzie nie było systemu cofania kliknięć, gdzie zarobki były najprościej rzecz ujmując analogiczne do dzisiejszych, tyle że zamiast symbolu waluty "ZŁ" było "USD".

Dziś mając oferty zakupu dużego, uczęszczanego forum człowiek bardzo głęboko przeanalizuje, czy tak naprawdę zwrot inwestycji na poziomie 5-6 lat jest możliwy patrząc na obecny trend na przestrzeni ostatnich 10 lat.

Jak tam u Was z kasą? Bo u mnie kolejny rekordowy tydzień. Wczoraj miałem rekord zarobków w niedziele. Generalnie są teraz na poziomie jak za najlepszych czasów a Adsense mam od 2008. W sumie to już prawie 2 tygodnie jak zarobki są dobre więc może to nie jest chwilowy skok.

Sprzątanie po zgonach https://sprzataniepozgonach.pl/

Dezynfekcja i dezynsekcja https://www.isotech-pestcontrol.pl/
Ptaszyniec kurzy https://zwalczanie-ptaszynca.pl/

w dzień roboczy dniówka podchodzi pod 300 zł, w weekendy troche mniej więc nie ma mowy o jakiś naturalnych fluktuacjach. Dzisiaj jak patrze też już ładna suma jest a dopiero 14. Więc chyba "się naprawiło".

Sprzątanie po zgonach https://sprzataniepozgonach.pl/

Dezynfekcja i dezynsekcja https://www.isotech-pestcontrol.pl/
Ptaszyniec kurzy https://zwalczanie-ptaszynca.pl/

Przechwaliłem. Od 2 dni powróciła lipa. Ale poprzednie 2 tygodnie były super. Nie wiem od czego to zalezy.

Zależy wprost proporcjonalnie od natężenia kampanii reklamowych...

Piękne i lśniące włosy sprawiają, że czujesz się młodo! Sprawdź na portalu KOBIECO.PL  jak poderwać chłopaka sprawdzonymi sposobami! Towarzystwo budownictwa społecznego TBS to krok ku lepszej przyszłości... Czy długi to także jeden z Twoich problemów? sprawdź jak szybko wyjść ze spirali zadłużenia!

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności