Skocz do zawartości

Spadek zarobków o 91%...

BullTerrier

Rekomendowane odpowiedzi

Na adsense staty nie były aktualizowane ale w analytics dobrze zliczało i na bieżąco. Kto ma zintegrowane konta to mógł zweryfikować.

Jak ktoś ma wątpliwości czy za te kilka godz. nie zliczyło statystyk, to nie powinno zliczyć ani wyświetleń ani klików a wyświetlenia można porównać z tym co pokazują statystyki odwiedzin z GA czy inne.

• Odpowiedzi 208
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Chyba udało mi się rozwiązać mój problem ze stadkiem CTR i CPC.

Najbardziej dziwiło mnie w całej tej akcji że jedynie na części stron odnotowałem tak drastyczny spadek zarobków (90%) a najbardziej dziwnie zachowywały się strony zamieszczone na blogspocie. Postanowiłem przenieść swoje strony na inną platformę i chyba był to strzał w dziesiątkę.

Co ciekawe na niektórych stronach osiągam jeszcze większe CTR niż wcześniej :)

Podobno ktoś z zagranicznych wydawców dostał oficjalnego maila od AdSense że cało to zamieszanie jest wynikiem wprowadzenia nowego algorytmu wykrywającego przypadkowe kliknięcia.

Osobiście udało mi się wybrnąć z tej sytuacji w ten sposób że najwartościowsze serwisy przeniosłem na inne konto AdSesne a resztę syfu trzymam na startym koncie. Jak ręką odjął. Zarobki wróciły na swoje dawne poziomy. Różnica w CPC pomiędzy kontami jest 10-krotna.

Wniosek jest taki że nie warto trzymać wszystkiego razem na jednym koncie.

Przeciez oni mjaa spziegi na każdej stronie na której jest ich jakakolwiek usługa więc to żaen problem. Patrząc na ich stawki i stawki firm konkurencyjnych to ich algorytm się sprawdza.

Sprzątanie po zgonach https://sprzataniepozgonach.pl/

Dezynfekcja i dezynsekcja https://www.isotech-pestcontrol.pl/
Ptaszyniec kurzy https://zwalczanie-ptaszynca.pl/

mnie te wszystkie ich algorytmy wykańczają bo z skąd oni wiedza że jak ktoś kliknie w reklamę i będzie 10sekund, i wyłączy i wejdzie z wyszukiwarki na stronę to czy kupi usługę czy też kliknie, w celu zaczerpnięcia informacji.

Czy to Twój problem skąd oni biorą jakieś informacje?

Skup się lepiej na tworzeniu dobrej treści, a zarobki na pewno się zwiększą.

W czerwcu miałem ponad 500 klików a w lipcu tylko 200 :( więc samo się nasuwa. Często jest tak że zliczy klik i potem usuwa, średnio kilka razy na dzień. Jako wydawca mam prawo wiedzieć dlaczego tak się dzieje, a ilość osób na stronie tyle samo !! Jak tak dalej będzie to pomyśle nad zmianą na inny system, bo to już jest denerwujące. Na pewno zrobią potem tak że osoba klikająca musi być 45sec na stronie :D bo jak będzie krócej to na pewno klika przypadkowo. Natomiast w maju to miałem 90-190 klików na dzień. Więc się pytam co się dzieje ?

Kuźwa, wczoraj miałem kliki a potem zniknęły, a dzisiaj przez cały dzień ani jednego naliczonego klika! Co się kurna dzieje? WTF?

Pogoda. Sezonowa branża. Niedopasowane reklamy. Poobserwujesz trochę wyniki z dłuższego okresu czasu to zaczniesz zauważać różne śmieszne prawidłowości :)

Pozdrawiam

M.

Przecież jest nowy algorytm wyłapujący 'przypadkowe kliknięcia'..

czyli każdy klik który nie zakończy się konwersją będzie oznaczany jako przypadkowy tym samym można zapomnieć o CPC. Adsense zmieni model na CPL. :)

a9177b36246d7ce96fa698c9971dd36b.png

Sprzęt akwarystyczny kupuj w moim - sklep akwarystyczny.

adwokat częstochowa - Radca prawny Grzegorz Ledwoń. Pomoc w sprawie odszkodowania.

I dobrze, będzie więcej pieniędzy do zarobienia. :)

Rzecz jasna -- na dobrych serwisach.

Gdy reklamodawca nie marnuje pieniędzy na nieopłacalne kliki, może licytować wyżej, by mieć więcej ruchu i więcej sprzedaży. A to potencjalnie podnosi nasze zarobki.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności