Skocz do zawartości

Spadek zarobków o 91%...

BullTerrier

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 208
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Przy takich stawkach i cofnięciach klików, powoli zaczynają się bardziej opłacać inne systemy reklamowe które działają w tym samym modelu: tzn. bez umowy, płatność za CPC. Jak adsensowi w ciągu najbliższych paru lat odpłynie 90% wydawców to znajdą się z ręką w nocniku.

Ja już zaczynam się rozglądać za czymś innym. Ruch na stronach rośnie a kasa z ADS ciągle na tym samym poziomie, może Google po ostatnich średnich wynikach finansowych musi nas trochę poskubać, żeby kolejny kwartał mieć lepszy.

A może by tak zrobić fajne zakupy w sklepie Ordin.pl, gdzie znajdziesz m.in. czarne baterie prysznicowe.

Ja już zaczynam się rozglądać za czymś innym. Ruch na stronach rośnie a kasa z ADS ciągle na tym samym poziomie, może Google po ostatnich średnich wynikach finansowych musi nas trochę poskubać, żeby kolejny kwartał mieć lepszy.

Jeśli ruch wzrasta z równoległym spadkiem jakości tego ruchu jest to sytuacja absolutnie normalna...

Bo adsense ma największe udziały w rynku i tutaj to widać. Inne programy mogą się zwyczajnie rozwijać. Zresztą to nie tak, że wartość systemu adsense nie rośnie, wręcz przeciwnie. Ale liczba partnerów adsense też rośnie. A co do sytuacji gospodarczej, to można to było widzieć chwilę po świętach wielkanocnych gdy strasznie spadły stawki, bo firmy budżety wyczyściły.

Hermit: to dlaczego stawki spadają tylko w adsense? Orientowałem się, i w innych programach reklamowych tego nie widać.

U innych stawki nie spadają, bo zawsze mają niskie, i już nie ma z czego spadać .

Na początku sierpnia , w tym temacie,zadałem pytanie, czy w tym roku w sierpień także będzie najgorszym miesiącem pod względem zarobków, a więc jest po staremu .

Jest znacznie lepiej , niż w zeszłym roku ( o tymco było 2 lub 3 lata temu nie ma nawet co pisać) , ale w perspektywie całego roku jak zawsze jest to najgorszy miesiąc :)

Możnasię pocieszyć tylko tym, że do listopada już blisko ....

Ale dzisiaj adsense troche w chooja poleciało

o 14:50 miałem 69 kliknięć, cpc 0,79, wchodze za 10 minut i widze 49 Klików, i CPC 0,74. Z konta ubyło jakieś 30 zł.

o nieprawidłowych klikach rqaczej nie ma mowy gdyż od razu zaliczane są jako 0,00 zł a w moim przypadku były liczone jako normalne skoro cpc spadło po 10 minutach

Życie, u siebie też to widzę nawet po zmianach. Za to widzę, że sezon wraca, chyba, że to przez pogodę.

Ja to zauważyłem dopiero po zmianach, Wcześniej takiego czegos nie było. A przynajmniej nie zauważyłem. Zauważyłem jedynie mniejsze wpływy na konto bankowe.

Wcześniej nieprawidłowe kliki były traktowane jako 0,00, teraz wogole nie są zliczane do wszystkich klików

• 1 rok później...

Odświeżę trochę temat bo coś ciekawego się dzieje.

Po roku czasu zaglądam na swoje stare konto, które spisałem już na straty a tu miła niespodzianka. CTR wrócił do poziomu 10% a CPC wzrosło czterokrotnie.

Wniosek jest taki:

nie ma co panikowac od razu. Nieraz trzeba poczekac i eksperymenty google same mijają :) Aczkolwiek jeżeli ktoś to traktuje na powaznie to może czegoś takiego nie przeżyc.

• 2 tygodnie później...
  • 1 miesiąc temu...

Słuchajcie. W październiku 2014 miałem załóżmy 100 klików w reklalmy ADS i 10k wyświetleń reklamy.

W styczniu 2015 mam również 10k wyświetleń reklamy ale klików 30.

Reklamy w tych samych miejscach, te same formaty itd. Od października do stycznia 2015 notuję regularny spadek kliknięć przy takim samym ruchu.

Reklamy tylko kontekstowe, z wyłączonymi kategoriami kontrowersyjnymi. Reklamy oparte na zainteresowaniach włączone.

Z czego to może wynikać?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności