Skocz do zawartości

Spadek zarobków o 91%...

BullTerrier

Rekomendowane odpowiedzi

z braku zainteresowania użytkowników - przecież NIE KAŻDY klika w reklamy - raz klika 100 raz 30 a innym razem 50 ... no pomyśl logicznie.

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

• Odpowiedzi 208
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

@enforces

Mam to samo (i na YT i na stronie) a wszystko zaczęło się od 1 stycznia 2015 roku. Wszystko jest na normalnym poziomie oprócz CTR. Przy takiej samej ilości wyświietlen reklam kiliknięć mam 3-4 krotnie mniej niż w poprzednim roku.

CPC (cena reklam) reklam jest na normalnym poziomie

mateo - u mnie normalny poziom był jeszcze we wrześniu, październiku, w listopadzie zaczęły się spadki, grudzień to troche słaby miesiąc ze względu na święta, ale styczeń to masakra.

Może Google coś przekombinowało z algorytmami lub wiele klików jest cofanych. Widzę że nie tylko ja mam ten problem.

Niech sobie gromadzą kapitał na reklamodawcach a nie wydawcach. U mnie na koncie ta sama tendencja, o której piszecie. Listopad słabszy od października, ale jeszcze w miarę ok, grudzień bardzo słabo, a styczeń tragedia. Według mnie wynika to z cofania kliknięć.

Niech sobie gromadzą kapitał na reklamodawcach a nie wydawcach. U mnie na koncie ta sama tendencja, o której piszecie. Listopad słabszy od października, ale jeszcze w miarę ok, grudzień bardzo słabo, a styczeń tragedia. Według mnie wynika to z cofania kliknięć.

Kampanie grudniowe, koniec kampani w styczniu z powodu wyczerpania zapasów funduszy reklamowych... pierdu, pierdu.

Do czynienia z adsense mam od dobrych kilku lat to co się dzieje w tym roku od początku stycznia było niespotykane w poprzednich latach. Fakt były spadki ale nie tak dramatyczne jak teraz. Na oficjalnym forum google adsense pracownicy google piszą, że to norma po intensywnej kampanii grudniowej, ale coś jednak jest nie halo. Powoli mamy 50 dzień2015 roku a wzrosu nie widać. Zresztą kilka osób na forum adsense pisało o problemie CTR w styczniu i w lutym.

PS. Są cofane klinkięcia jak sku...syn, tak myślę. Ja narazie czekam na poprawę zobaczymy jak to będzie.

a może po prostu idzie recesja.. i sygnał braku reklamodawców może na to wskazywać (jeśli to ten powód), z tego co słyszałem od kilku osób potwierdzają to o czym mówcie - od połowy grudnia spadki, w styczniu tragedia, teraz delikatna poprawa, ewenement w ciągu ostatnich lat

Najlepszy portal branży gier liczbowych Lotto to: Wyniki Lotto NET

Słuchajcie, jednak plotki o ostrym cofaniu kliknieć to prawda. Mam 2 kampanie adwords, chodzą sobie, w ciągu dnia było 20 klików, z czego 8 zostało mi zwrócone na koniec dnia bo Google uznało, że jest podejrzenie, że kliknięcia te zostały zmanipulowane. To prawie 40% wszystkich klików z dnia... Myślę że to jednoznaczny dowód, na cofanie klików. Podejrzewam że mają jakiś nowy algorytm oceniający który klik jest wartościowy, a który nie.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności