Skocz do zawartości

Przychody z adsense, a własna działalość

ayala

Rekomendowane odpowiedzi

Czesc, prowadze pewną strone.. i mam z niej srednie zarobki.. chciałbym wyplacać pieniądze ale od "pewnej ksiegowej" dowiedziałem sie ze musze założyć firme.. bo moge miec problemy itp.. wczesniej wypłacałem.. odprowadzałem podatki itp.. więc jak to jest naprawde?

od stycznia prowadze strone.. przychody to ok 300-400e miesiecznie.. od 3 miesiecy nie wyplacałem pieniedzy bo niby moge miec problemy.. wiec jak myslisz? jezeli odprowadzam podatki od tego to sie moga do mnie przyczepic czy nie? bo juz nie wiem co robic.. myslalem o zalozeniu firmy ale nie wiem czy to jest oplacalne przy takiej kwocie..

Nie musisz mieć firmy, możesz to traktować jako przychód z najmu/dzierżawy. A to się bardzo opłaca, bo masz tylko ok. 10% podatku.

Zajrzyj tu:

https://zarabianie-na-adsense.pl/podatek-dochodowy-z-adsense-bez-dzialalnosci-gospodarczej-jak-dzierzawa/

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności