Skocz do zawartości

Co sądzicie o mikro apartementach

pchlistosc

Rekomendowane odpowiedzi

To się sprzeda jako mieszkania pod wynajem dla studenciaków. Zejdzie jak świeże bułeczki.

Panie Boże, chroń mnie przed debilami, bo rozmowa z nimi powoduje, że  grzeszę pychą..

Były sobie świnki trzy - content, google oraz link | jestem uczulony na pierd*lenie głupot | idiot intruder aka internetowy poszukiwacz prawdy 

kupiłem pod wynajem ostatnio kawalerke 26 metrów i jak wszedłem (kupiłem na etapie dziury w ziemi) żeby ją obejrzeć po wybudowaniu to czułem się jakbym był w szafie . Pod inwestycje dla osób z mniejszym budżetem całkiem spoko alternatywa. Jest sporo osób co nie maja czasu na nic, a do domu przychodzą tylko spac. Koszty utrzymania niskie, czynsz adekwatny do lokalizacji i metrażu. System condo który oni proponują jest słaby, przerabiałem to, lepiej samemu poszukać klienta.

Koszty utrzymania niskie, czynsz adekwatny do lokalizacji i metrażu.

tutaj bym się nie zgodził. Prać i prasować musisz odpłatnie. Żywić się na mieście, chyba że chcesz gotować na tej powierzchni. Z gości to możesz co najwyżej, w gości chodzić.

P.S. jedyny sens zakupu jaki widzę, to zakup przez firmy które mają pracowników na delegacjach, taka alternatywa hotelu.

Sprzątanie Wrocław to oferta dla ludzi oszczędzających swój czas, skorzystaj również z usługi pranie dywanów Oleśnica

Żeby mówić o jakimś normalnym życiu to trzeba by przynajmniej ten największy kupić, czyli 27m. Można wtedy jakoś normalnie żyć, nawet gotować, trochę rzeczy się pomieści. Z resztą na wizualizacjach to pięknie wygląda, bo jest nowoczesne umeblowanie, szafy z lustrami czy duże okna, które optycznie powiększają wnętrze. Ale takie 27m to już ponad 200k kosztuje.

Mieszkałem dwa lata na 28 m2 z kobietą i trzema kotami :) Była jazda ale się da.

Nawet przyjmowaliśmy gości dla których piekłem pizzę. Optymalizacja jest kluczem, który również w przypadku urządzania mieszkania potrafi zdziałać cuda ;)

Piłeś? Nie jedź (i nie loguj się na forum) !

Siciliano: Robić szeptankę tutaj to jak sprawdzać w zbiorniku poziom paliwa zapalniczką.

No tak, 28 to już się można pobawić. Dla pary idealne, koty też się zmieszczą :) Ale 12m? Troszkę ciężko. Może tylko jako nocleg. Poza tym jak ktoś ma samochód to chyba nawet nie ma gdzie parkować. No i cena z vatem za takie cudo to prawie 10k za metr.

A dla mnie spoko, pod warunkiem, że cena byłaby na poziomie normalnych mieszkań czyli te 3,5-5k/m2.

Oj we Wrocławiu to nie jest cena na poziomie normalnych mieszkań ;-) 5k-7k to tutaj raczej standard. Zatem 3k więcej nie robi aż tak dużej różnicy.

A tak jak już wyżej wspomniano - to dla bogatych studentów :)

Ostatnio piszę o finansach na obcasach.

Hehe ale Wy jestescie oderwani od rzeczywistosci. We wroclawiu co skromniejsi studenci mieszkaja tak (prawdziwy przyklad, mieszkanie kumpla, ktory sam tam mieszka :D):

- 3 pokojowe mieszkanie (w tym jeden pokoj 2x2m=4m2), jednoosobowy, dwuosobowy i 3-osobowy

- 6 osób lacznie

- kuchenka elektryczna z dwoma palnikami

- bardzo stare mieszkanie

Liczy sie przede wszystkim lokalizacja, te pokoiki zejda jak swieze buleczki dla bogatszych studentów.

Sam mieszkałem w 4-osobowym pokoju w internacie i chetnych do niego zawsze bylo wiecej niz miejsc..

Mowicie ze drogo - male mieszkania zawsze maja wiecej za metr. Dodatkowo to wszystko jest umeblowane nowoczesnie. W takim skytower ceny tez od 11k+/m

Wielka Promocja - Pakiet Zaplecze 2014
czyli oprogramowanie za 1746 zł w cenie 777zł brutto

Mówimy o Microsite Manager Standard, SpamKat i BaseSystem - wszystko to, co potrzebujesz do zaplecza!

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności