Skocz do zawartości

Pozycjonowanie jednej solidnej strony

Jooni

Rekomendowane odpowiedzi

gdy większość pozycjonerów

Nie są w takim razie pozycjonerami, tylko jak pisałem wyżej "niedzielnymi pozycjonerami". Nie da się robić miliona rzeczy naraz, albo dbasz o serpy albo o serwery.

P.S. Zatrudniasz szofera do swojego Porche i Maybacha? A może barmana w swoim domowym barku i ogrodnika do ogródka? :)

Chyba trochę złe porównanie, bo co do aut to chyba wiadomo, że jeździ się dla przyjemności, polać sobie drina to nie sztuka, której trzeba się uczyć miesiącami, a jak nie skoszę trawy... co najwyżej ogródek będzie źle wyglądał. Inaczej przedstawia się sprawa ze sklepem, który jak rozumiem ma ZARABIAĆ i chyba to jest jego głównym celem. Jeżeli do porszaka nie potrzebuję szofera żeby mnie woził to nie oznacza, że sam wezmę się za wymianę hamulców w nim...

"Ja nie bywam w kuluarach, nie wiem gdzie to jest. Bywam w innych miejscach w innym towarzystwie..." SEO Norris - cytat roku 2014
"Dlatego dużo firm i freelancerów zajęło się pp, nie poradzili sobie z klientami i aktualizacjami algo." Cytat wszech czasów!

• Odpowiedzi 47
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

1. Czy lepiej budować zapleczę automatami, czy skupić się tylko na stronie docelowej ?.

2. Znasz jakiś dobry program/serwis do analizy (rankingi, backlinki, wykresy etc) ?.

3. OmniFLASH, dobry będzie na początek ? chcę zacząć od czegoś tańszego a potem na XRumera przejść, ale to możę się zmienić jak zdobędę większą wiedzę ?.

1. optymalizacja witryny dla zbadanych fraz i słów kluczowych (z tego co widzę po przykładach na ich stronie to ogólnie optymalizacja leży i kwiczy), jeżeli potrafisz pracować tak automatami aby efekt nie wyglądał na "automaty" to jasne, że tak. Kup na początek 20 domen postaw na różnych IP i umieść tam serwisy zróżnicowane skryptowo, wypełniaj treścią.

2. ahrefs, majestic, SEOquake, Seoptimer - masz tego mnóstwo

3. wybierz taki który Tobie będzie pasował i jednocześnie będzie miał w miare pozytywne opinie i funkcjonalność.

Reasumując do powyższych potrzebujesz najpierw liznąć trochę wiedzy z zakresu SEO oraz poznać funkcjonalność i zastosowanie przydatnych programów , ja mogę Ci dać radę abyś się nie spinał bo i tak wszystkiego sam nie zrobisz także przygotuj się na kooperację i pod zlecanie pewnych działań bo szkoda czasu na rozdrabnianie się.

do aut to chyba wiadomo, że jeździ się dla przyjemności

"a łyżka na to niemożliwe ..." :D

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

1. Czy lepiej budować zapleczę automatami, czy skupić się tylko na stronie docelowej ?.

2. Znasz jakiś dobry program/serwis do analizy (rankingi, backlinki, wykresy etc) ?.

3. OmniFLASH, dobry będzie na początek ? chcę zacząć od czegoś tańszego a potem na XRumera przejść, ale to możę się zmienić jak zdobędę większą wiedzę ?.

1. optymalizacja witryny dla zbadanych fraz i słów kluczowych (z tego co widzę po przykładach na ich stronie to ogólnie optymalizacja leży i kwiczy), jeżeli potrafisz pracować tak automatami aby efekt nie wyglądał na "automaty" to jasne, że tak. Kup na początek 20 domen postaw na różnych IP i umieść tam serwisy zróżnicowane skryptowo, wypełniaj treścią.

2. ahrefs, majestic, SEOquake, Seoptimer - masz tego mnóstwo

3. wybierz taki który Tobie będzie pasował i jednocześnie będzie miał w miare pozytywne opinie i funkcjonalność.

Reasumując do powyższych potrzebujesz najpierw liznąć trochę wiedzy z zakresu SEO oraz poznać funkcjonalność i zastosowanie przydatnych programów , ja mogę Ci dać radę abyś się nie spinał bo i tak wszystkiego sam nie zrobisz także przygotuj się na kooperację i pod zlecanie pewnych działań bo szkoda czasu na rozdrabnianie się.

do aut to chyba wiadomo, że jeździ się dla przyjemności

"a łyżka na to niemożliwe ..." :D

Dzięki, takiej odpowiedzi właśnie oczekiwałem, ostatnie małe pytanko, chciałbym się douczyć trochę na temat SEO, znacie jakąś dobrą książkę/e-book która opisuje czysto technicznie instrukcje, na przykładach ?.

Masz reklamę z prawej strony, na początek może być, poszperaj w necie , poszukaj jakichś tutoriali samouczków do popularnych softów i tak dalej , jak sam poszperasz to więcej zapamiętasz :)

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

Ciekawy jestem , kto przy obecnym algorytmie "cisnie " na strone docelową linki z Omiflasha lub innych automatów.

I wychodzi cała Twoja wiedza SEO ;) (bez urazy) ale kto twierdzi, że tylko z automatów kieruje się linki na stronę docelową ? Jesteś pewien, że każdy tak robi ? Poza tym nawet SWL jest przydatny na stronę docelową jak jest umiejętnie wykorzystany...

Większość automatów jest użyteczna, problemem nie jest automat tylko jego użytkownik :)

"cisnie " na strone docelową linki z Omiflasha lub innych automatów

W 90% stron, które pozycjonuje nie dodałem ani jednego linka ręcznie. Nie wyobrażam sobie również pracy bez automatów.

(oczywiscie chodzi mi o publiczne bazy )

Oczywiście piszę o publicznych bazach, nie znam takiego pojęcia jak stawianie zaplecza pod jakąś stronę...

"Ja nie bywam w kuluarach, nie wiem gdzie to jest. Bywam w innych miejscach w innym towarzystwie..." SEO Norris - cytat roku 2014
"Dlatego dużo firm i freelancerów zajęło się pp, nie poradzili sobie z klientami i aktualizacjami algo." Cytat wszech czasów!

Moje zdanie jest takie:

- muszę powiedzieć, że chęć nauki pozycjonowania na stronie związanej z realnym biznesem jest nieco zaskakująca; jestem skłonny stwierdzić, że jeśli zatrudnione w tym celu firmy kompletnie zawiodły to warto się zastanowić, dlaczego tak było (zbyt tanie/kompletnie niesprawdzone, a może umowa skonstruowana "czy się stoi, czy się leży...")?

- w zasadzie nie ma czegoś takiego, jak "program do pozycjonowania" - każde narzędzie jest środkiem, a nie celem, trzeba też zdawać sobie sprawę z możliwych konsekwencji użycia danego programu (bo nie dość, że można nie mieć efektów to jeszcze się "wkopać")

Jeśli koniecznie chcesz się uczyć pozycjonowania, ja bym to "ugryzł" od nieco innej strony. Rozejrzyj się po podobnych stronach okupujących topy na frazy pokrewne Twojej. Wykorzystaj narzędzia (o których było wyżej, dodałbym jeszcze z darmowych SEO SpyGlass) do rozeznania, w jaki sposób są linkowane (chociaż z grubsza), zobacz jakie anchory prowadzą do danych podstron i zobacz, jak one zostały zoptymalizowane. Zastanów się, które z tych linków mógłbyś pozyskać "automatem" i który mógłby w tym pomóc. Zobacz, które prawdopodobnie zostały dodane ręcznie i zastanów się czy Ty nie mógłbyś pozyskać podobnych, sam poszukaj takich miejsc.

Koniecznie dużo czytaj (przede wszystkim, by wiedzieć, co i dlaczego chcesz osiągnąć w pozycjonowaniu, a potem jak tego dokonać), testy też by się przydały - od biedy (i dla bezpieczeństwa) możesz postawić kilka domen i spróbować je "wywindować" np. do TOP20 na frazy pokrewne tym, które Cię interesują. Uda się? To zawsze będziesz mógł wykorzystać je albo jako zaplecze dla strony docelowej albo strony, na które wrzucisz treść kierującą "na zakupy" do właściwego sklepu.

To tak na szybko przyszło mi do głowy, oczywiście każdy ma swoje zdanie.

Czytaj, czytaj i jeszcze raz czytaj.

Myślę, że najlepszym rozwiązaniem by było, gdybyś kupił kilka domen. Postawił na nich wysoko jakościowe zaplecza i pozycjonował. Bo jak zaczniesz od tego sklepu to możesz coś skaszanić (pisałeś, że jest wypozycjonowany na kilka pozycji, więc szkoda by było z nich gdyby spadł).

Kocham Polskę

Ciekawy jestem , kto przy obecnym algorytmie "cisnie " na strone docelową linki z Omiflasha lub innych automatów. (oczywiscie chodzi mi o publiczne bazy )

Pozycjonowania z żadnego e-booka się nie nauczysz

Np. Ja i z dobrymi efektami od kilku lat. Kwestia jest taka że nie wykorzystuje się tylko publicznych baz bo tam jest niewiele linków do zdobycia, tym bardziej wartościowych. Ale są, były i moim zdaniem nadal będą pomocne, kwestia ich wykorzystania.

Jak masz odpowiedni budżet (a chyba masz) :) i na początku sporo czasu, to warto zacząć się uczyć samodzielnego pozycjonowania.

Po pierwsze - po pewnym będziesz świadomy czy chcesz to robić samodzielnie, czy zlecać.

Po drugie - będziesz wiedzieć co i komu zlecać oraz jak to kontrolować.

TYLKO NIE ZACZYNAJ NAUKI NA DZIAŁAJĄCYM SKLEPIE

Zakup OF sobie daruj.

Pozdrawiam,

Mariusz

Strona https://sklep-promar24.pl to sklep internetowy sprzedający dobre polskie zlewozmywaki.

...jeśli zatrudnione w tym celu firmy kompletnie zawiodły to warto się zastanowić, dlaczego tak było (zbyt tanie/kompletnie niesprawdzone, a może umowa skonstruowana "czy się stoi, czy się leży...")?

.

Bardzo ważna kwestia!

Samemu można prowadzić forum hobbystyczne któremu się poświęca wolny czas. IMHO warto się zagłebić w SEO, zaliczyć jakiś kurs, przeczytać książkę i zaglądać na PiO po to chociażby żeby wiedzieć czy ktoś nas nie robi w .uja (jak mawia Beer). Dla tych celów warto tu zaglądać, spróbować swoich sił na amatorskiej stronie.

TYLKO NIE ZACZYNAJ NAUKI NA DZIAŁAJĄCYM SKLEPIE

Dokładnie tak!

W przypadku amatora pozycjonowanie sklepu kompletnie mija się z celem. Zastanów się nad kryteriami wyboru firmy, umowy, fraz i rozliczania jej z kontraktu.

P.S. Chciałem też nieśmiało dodać, że bardzo ładnie gościowi odpowiedziliście na pytanie. Co nie jest, niestety, normą na PiO :)

Piłeś? Nie jedź (i nie loguj się na forum) !

Siciliano: Robić szeptankę tutaj to jak sprawdzać w zbiorniku poziom paliwa zapalniczką.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności