Skocz do zawartości

Linki wewnetrzne, zewnetrzne ?? / pierwszy moj post :)

pcywicki

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, na poczatku serdecznie wszystkich pozdrawiam, gdyz jestem tutaj pierwszy raz ;)

Osobiscie zajmuje sie tworzeniem serwisow internetowych, jednakze nastapila koniecznosc wypozycjonowania kilku swoich serwisow.

Generalnie sporo poczytalem, rowniez na tym forum, jednakze nie moge za bardzo pojac o co chodzi z linkami wewnetrznymi i zewnetrznymi oraz jaki to ma wplyw na pozycje w wyszukiwarkach (dodam ze kluczowe sa dla mnie onet i google). Tak sobie wydedukowalem ze chodzi o (jesli sie myle to prosze o poprawke i wyjasnienie):

Linki zewnetrzne - dodawanie swojej strony do maksymalnej liczby innych wyszukiwarek, katalogow, itp. Czyli mialbym dodawac swoja strone do kazdego katalogu jaki napotkam w sieci ??

Linki wewnetrzne - tego niestety nie jestem w stanie pojac, czyzbym mial np. na glownej stronie zamieszczac nie widoczne linki do wlasnego adresu ?? W kilku zrodlach zauwazylem ze np css jest linkowany nie do katalogu ale po url np. www.strona.com/css/slowo.css ??

Generalnie sluze swoja pomoca w tym co potrafie, a jesli sie ktos zlituje i poda kilka porad bede bardzo wdzieczny. Niestety mam malo czasu na realizacje zalozen.

pozdrawiam

Piotr Cywicki

Czyli mialbym dodawac swoja strone do kazdego katalogu jaki napotkam w sieci ??

Nie, warto się 2 razy zastanowić zanim dodasz stronę do katalogu. Niektóre katalogi bardzo źle wpływają na obecność strony w wynikach Google, ze wzlgędu na sposób w jaki linkują.

Linki zewnętrzne - to wszystkie linki z innych IP niż ten na którym stoi strona - czyli katalogi, inne strony, etc...

I tu są rozróznienia np. linki ze stron o podobnej tematyce są bardziej cenne. - czytaj forum.

Linki wewnetrzne - tego niestety nie jestem w stanie pojac, czyzbym mial np. na glownej stronie zamieszczac nie widoczne linki do wlasnego adresu ?? W kilku zrodlach zauwazylem ze np css jest linkowany nie do katalogu ale po url np. www.strona.com/css/slowo.css ??

Linki wewnętrzne mozesz zinterpretować jako ilość podstron (twojego serwisu - czyli znajdujace sie na tym samym serwerze = IP) które mają odnośnik do twojej strony głównej (tej którą promujesz). Np. obraze-logo linkujacy na strone glowna serwisu znajdujacy sie na kazdej podstronie jest linkiem wewnetrznym.

Zadne ukryte linki nie sa potrzebne w obu przypadkach.

Czyli mialbym dodawac swoja strone do kazdego katalogu jaki napotkam w sieci ??

Nie, warto się 2 razy zastanowić zanim dodasz stronę do katalogu. Niektóre katalogi bardzo źle wpływają na obecność strony w wynikach Google, ze wzlgędu na sposób w jaki linkują.

Yrek

O jaki sposób linkowania czi chodzi, który uważasz za szkodliwy.

...

Czyli o ile dobrze rozumuje to robot jednej wyszukiwarki np. google przeszukuje onet.pl i na tej podstawie ustawia ranking ??

a czy to sie czesto dzieje, bo przeciez przeczesanie takiego onetu to troce musi trwac, nie mowiac juz w druga strone ?

Roboty przeszukuja cala siec., wiec prawie kazdy katalog jest zaindeksowany. Jak chcesz sprawdzic jakie strony sa zindeksowane np. w Google jakiegos serwisu to uzyj zapytania site:https://domena.pl

Jak strona z linkiem jest w indeksie to najczesciej link jest zaliczany.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności