Skocz do zawartości

Kampania adwords bez vat ue - jak rozliczać?

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Działałem sobie na adwordsach prywatnie, ale teraz mam zlecenie na firmę. Wiadomo, trzeba walczyć o fakturę. niestety nie jestem zarejestrowany jako płatnik vat EU a w panelu Adwords trzeba wpisać europejski vat.

Czy jedynym wyjściem jest złożenie wniosku o vat ue? Czy można obejść się bez tego? Z tego co widzę, niektórzy wrzucają sobie vat z adwords nawet jak nie mają vat ue w koszty i ślą do księgowej, no ale to chyba nie jest zgodne z prawem

Nie cierpię spamerów!

Pewien nie jestem ale skoro tak księgują to pewnie tak można. Kupowanie w Unii na zerowej stawce zarezerwowane jest dla płatników Vat z europejskim NIPem. Ale chyba nic nie stoi na przeszkodzie, żeby podatek ten odliczyć u nas jeśli zakupiło się usługę, towar płacąc podatek w kraju w którym wydało się firmową kasę.

jak nie jestes vatowcem to nie odliczysz. koniec. jak wydajesz kase prywatną to twoja strata.

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

jak nie jestes vatowcem to nie odliczysz. koniec. jak wydajesz kase prywatną to twoja strata.

A jak jesteś Vatowcem ale bez europejskiego NIPu? Nie mając owej PL przed NIPem nie możesz kupować na zerowej stawce. Nie oznacza to chyba jednak tego, że nie możesz odliczyć Vatu skoro Vatowcem jesteś. Nie wiem jednak jak to wygląda w przypadku Adwords, czy jeśłi konto jest na osobe fizyczną można tam podać NIP, bo ten chyba na FV musi być.

Najlepiej zapytać w US lub swojej księgowej :)

a jaki problem wyrobić sobie vat eu? przecież to szybka procedura...

druga sprawa, że możesz Klienta obarczyć fakturą od google - zakładasz (po uzgodnieniu z Klientem) konto na niego. Klient wpłaca środki na konto adwords i pobiera sobie, bądź ty mu podsyłasz faktury od Google. Ty wystawiasz jedynie fakturę za prowizję.

nie rozumiem Cię mindryl - wystawiasz proformę, wpłacają i robisz kampanie na ich koncie....

• 4 miesiące temu...

Witajcie, mam takie pytanko:

Posiadam firmę w Irlandii i jestem zwolniony z podatku vat.

Od jakiegoś czasu prowadzę kampanie adwords i google cały czas nalicza mi opłatę za vat.

Konto jest ustawione na firmę irlandzką, lecz nie podałem w ustawieniach "identyfikatora płatnika podatku VAT", bo go nie posiadam. Natomiast nie wiem co oznacza druga opcja: " Korzystam ze zwolnienia VAT13b"?

Czy jest mozliwe odzyskanie od google naliczonych kwot za vat? Jeżeli tak, to jak to zrobić?

Poprawcie mnie jeżeli się mylę :)

Mam zarejestrowaną działalność w Polsce i nie jestem płatnikiem VAT

W takim wypadku nie mogę sobie odliczyć VATu ale czy mogę sobie wliczyć w koszty kampanie adword?

Oczywiście VAT w takiej sytuacji należy zapłacić składając VAT-9M https://www.vat.pl/att//deklaracje/vat_9m.pdf

Lubisz gry komputerowe? A do tego zupełnie za darmo? Jeżeli tak to wejdź na https://darmowe-gry.pl i zobacz darmowe gry.

Pobierz za darmo program do rozliczeń podatkowych za 2015 rok z pity2016ng.pl lub wybierz inny sprawdzony program ze strony: pity-program.pl PITy 2015 ips.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności