Skocz do zawartości

Nienaturalne linki przychodzące

fanta001

Rekomendowane odpowiedzi

Dzisiaj dostałem informację od guugla:

Wykryliśmy sztuczne lub nienaturalne linki prowadzące do Twojej witryny. Kupowanie linków i uczestnictwo w programach ich wymiany w celu manipulowania rankingiem PageRank stanowi naruszenie wskazówek Google dla webmasterów.

Z tego powodu Google podęło ręczne działania antyspamowe w odniesieniu do elementu xxxxxxxxxxxx. Google może podjąć kolejne działania w odniesieniu do Twojej witryny lub jej części

1. nie kupowałem nigdzie linków

2. nie korzystałem nigdy z SWL ani żadnych blastów

3. linkowanie tylko ze swoich stron (2 sztuki dosłownie) + katalogowanie + preclowanie + linki tematyczne w kilkudziesięciu sklepach związanych z tematyką forum + linki naturalne na innych forach

W ostatnim czasie katalogowałem na wp-katach (stopniowo co parę dni przez ostatnie 2 miesiące) i tutaj doszukuję przyczyny ale jakby mógł pomóc będę wdzięczny.

Pozycje poleciały, z top1-3 do top20-50. Czekać czy podjąć jakieś działania bo może się skończyć gorzej?

Adres strony podam na PW, jeżeli jest osoba, która chciałby spojrzeć na problem.

Jeżeli szukasz ubranek niemowlęcych znajdziesz je w sklepie https://lencia.pl

• Odpowiedzi 182
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Każdy tak mówi że nic nie robi. Hasło "preclowanie" oraz "katalogowanie" może być właściwym tropem i odpowiedzią.

Adres witryny do analizy jest potrzebny. Jak nei podasz to nie otrzymasz odpowiedzi tylko domysły.

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

www.swiatpapierosow.pl

Ja nie napisałem że nic nie robię bo robię :) Napisałem że nie używałem SWL itp. Żadnych publikerów itp. Zdaję sobie oczywiście sprawę że mogłem przesadzić po prostu z katalogami lub preclami ale na tyle wiedzy nie posiadam aby dobrze to przeanalizować

O chłopie :D Branża konfidentów i podpier@(czy. Jeżeli cokolwiek robisz to i tak jesteś na widelcu non stop. Tam chyba ktoś wyjątkowo sobie nie radzi i jedyne rozwiązanie jakie widzi to słanie spam raportów non stop na całe topy.

A linków masz narypane jak cyganka w tobołku więc nie ma się co dziwić.

"Ja nie bywam w kuluarach, nie wiem gdzie to jest. Bywam w innych miejscach w innym towarzystwie..." SEO Norris - cytat roku 2014
"Dlatego dużo firm i freelancerów zajęło się pp, nie poradzili sobie z klientami i aktualizacjami algo." Cytat wszech czasów!

:) Ale ja im nie przeszkadzam raczej bo to forum a nie sklep.

czyli pousuwać linków trzeba?

czy po usunięciu prosić o ponowne rozpatrzenie? co brać pod uwagę przy usuwaniu linków ( nie dam rady usunąć linków ze wszystkich katalogów i preclów) - przyjąć jakieś wytyczne?

no tak ale linki w postaci obrazków i samych adresów postaci site-wide to trochę nie tędy droga...

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

Ale ja im nie przeszkadzam

Uwierz, że przeszkadzasz, bo tam konwersje przynosi tylko 1 pozycja.

"Ja nie bywam w kuluarach, nie wiem gdzie to jest. Bywam w innych miejscach w innym towarzystwie..." SEO Norris - cytat roku 2014
"Dlatego dużo firm i freelancerów zajęło się pp, nie poradzili sobie z klientami i aktualizacjami algo." Cytat wszech czasów!

ale te linki w sklepach są od 2-3 lat w dużej większości i one (obrazkowe) są bardziej traktowane jako reklama (to chyba nie mogło zaszkodzić), jeśli już to site-wide ale one też wiszą od 2-3 lat w sklepach. Bardziej mnie zastanawia jakie kroki podjąć aby wrócić do normalności :) Ręczne usuwanie wpisów w katalogach?

Masz ponad 70k BL. Zanim zaczniesz cokolwiek kasować sprawdź czy ktoś Ci z konkurencji nie zastosował naturalnego linkowania.

Nic nie znalazłem na dziwne frazy, a szukam raz na jakiś więc to raczej chyba ja przesadziłem albo tak jak blake sugeruje, ktoś .....

Gdzieś kiedyś czytałem, że w przypadku bana dobrze jest dalej linkować, aby utrzymać poziom przyrostu linków. W tym przypadku coś to by dało?

Już nie pisz bzdur proszę CIę ...

@fanta: w przypadku linków reklamowych site-wide nalezy zastososwac rel="nofollow" jak dostanie się karę :)

To jest ręczna kara, dlatego zastosuj się do tego co Ci tam niżej napisali ;) Czyli:

- pobierze linki z sekcji "Linki do Twojej witryny"

- przeanalizuj linki i usuń te "nienaturalne"

- wyślij prośbę o ponowne rozpatrzenie

Proste no nie? :D

Przy profilu linków Twojego serwisu będziesz miał sporo zabawy jeśli chcesz odratować tą domenę :/

SEO, SEO i SEO

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności