Skocz do zawartości

Nienaturalne linki przychodzące

fanta001

Rekomendowane odpowiedzi

A co ma powiedzieć człowiek który swoje strony ma dodane do ponad 1000 wp-kat i strona cały czas jest w topach.???

odpowiedz mi na to proszę

Nie wiem co ma powiedziec,ale wiem co ma robic:ma zdobywac ta metodo topy na wszystkie frazy i bedzie bardzo bogaty.Po co zarabiać grosze na klientach,ktorzy pozniej dostają info o nienaturalnych linkach i wysylają disavow?Przeciez moze opanowywac topy sam.

Po co ma wspomagac konkurencje,ktora dodaje do jego wpkatow i go wyprzedza:) :) :)

I tu też dotknąłeś drugiej strony medalu, właśnie sporo osób zaczęło tak robić myśląc że wszystko wiedzą a okazuje się że nie i nie wystarczy tylko dodać strony do katalogów i już topy.

Sam też powaliłem jedną stronę więc nie ma ludzi nieomylnych ale wypisując informacje że katalogi to samo zło to przesada, xr,sb,gsa to też samo zło jak nie umiesz tych softów w odpowiedni sposób użyć i zacytuje jeszcze raz " do tego też nie trzeba mieć tajemnej wiedzy" ....

Co do narzędzia disavow to szkoda gadać już ktoś napisał że nie podcina się gałęzi na której sie siedzi.

Optymist

Za 10000 tyś ci powiem...., a no poważnie czy autor wydający soft w opisie softu daje instrukcje jak pozycjonować?.

Załóż wątek jak wypozycjonować swoją stronę bo dla mnie oto pytasz..na pewno sporo osób udzieli cennych rad

Tłumaczenia przysięgłe z języków: rosyjski, ukraiński, gruziński.

link zdjęty :) Zdjąłem linki z profilu do swoich katalogów info priv

• Odpowiedzi 182
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Co do narzędzia disavow to szkoda gadać już ktoś napisał że nie podcina się gałęzi na której sie siedzi.

No wlasnie,wlasnie.skoro bezapelacyjnie WSZYSTKIE grupy do jakich mozna kupic kody tam siedzą i to wiele razy,to jakim cudem te grupy mogą być takie superanckie?Czy ktos kto tu pisał ze statystycznie 90% stron dodanych "nieumiejętnie" do wpkatów jest zafiltrowanych moze miec jakąkolwiek nadzieję,ze akurat jego grupy nikt nie dodał do disavow?

Tak jak do grup wpisy dodaje sie masowo i grupowo :) tak samo do disavow są one dodawane masowo i grupowo:)

Gupie google niczego nie potrafi dobrze zrobic

No wlasnie,wlasnie.skoro bezapelacyjnie WSZYSTKIE grupy do jakich mozna kupic kody tam siedzą i to wiele razy,to jakim cudem te grupy mogą być takie superanckie?Czy ktos kto tu pisał ze statystycznie 90% stron dodanych "nieumiejętnie" do wpkatów jest zafiltrowanych moze miec jakąkolwiek nadzieję,ze akurat jego grupy nikt nie dodał do disavow?

Tak jak do grup wpisy dodaje sie masowo i grupowo :) tak samo do disavow są one dodawane masowo i grupowo:)

Studenciak

Czy ktos kto tu pisał ze statystycznie 90% stron dodanych "nieumiejętnie" do wpkatów jest zafiltrowanych moze miec jakąkolwiek nadzieję,ze akurat jego grupy nikt nie dodał do disavow?

Trudno powiedzieć.

Ja ze swojego doświadczenia osoby sprzedającej kody mogę napisać że na kilkaset wpisów dodanych może kilka osób poprosiło o usunięcie wpisu do kosza a więc 98 % wpisów dodanych do wp-kat nie mają problemów. Można tak wywnioskować.

Chce też przypomnieć że średnio raz na rok może dwa lata wypisuje się że katalogi są beee, temat ciągle powraca seokatalogi teraz wp-katy ... Ciekawe dlaczego:)?

Zresztą katalogi można wykorzystać też do linkowania w inny sposób nie nawalać na oślep na www którą pozycjonujemy, ....

Czy ktos kto tu pisał ze statystycznie 90% stron dodanych "nieumiejętnie" do wpkatów jest zafiltrowanych moze miec jakąkolwiek nadzieję,ze akurat jego grupy nikt nie dodał do disavow?

Jesteś kolejny po Blake, który potrafi wyłącznie napisać: NIEUMIEJĘTNIE.

Próbowałem już z niektórymi osobami obgadać co oznacza umiejętne dodanie do katalogów bo waszych "mądrych" wypowiedziach i ni cholery nikt nie potrafił mi powiedzieć jak to zrobić? A co najgorsza Wy nawet nie potraficie tego napisać co mnie zawsze rozbawia, dosłownie jakby to była wiedza tajemna.

Skoro to takie proste to wklej dobrze stworzony projekt i zaraz masa ludzi się nauczy i sprawa załatwiona.

Ja ze swojego doświadczenia osoby sprzedającej kody mogę napisać że na kilkaset wpisów dodanych może kilka osób poprosiło o usunięcie wpisu do kosza a więc 98 % wpisów dodanych do wp-kat nie mają problemów. Można tak wywnioskować.

Nie można tak wywnioskować. Osobiście uważam, że większość osób nawet nie zadaje sobie trudu aby usuwać linki tylko wszystko wrzuca do odpowiedniego narzędzia Googla i tyle.

Ja kończę już swoją wypowiedź w tym wątku jak widać dalsza dyskusja nie ma sensu....

Kursor jeszcze jaśniej to tylko film na youtube pozostaje zrobić dla tych co nie umieją czytać....A raczej to też nic nie da.... :)

Skoro to takie proste to wklej dobrze stworzony projekt i zaraz masa ludzi się nauczy i sprawa załatwiona

Tutaj masz instrukcję.

Ja pierd....... Jakie to proste. No po prostu jestem pod wrażeniem tej prostoty, trochę brandu, rozłożenie w czasie i każda domena uratowana, filtrów nie będzie.

Kiedy właściciele grup katalogów broniący swojego interesu zrozumieją łaskawie, że te powiadomienia nie wynikają z złych anchorów, ale ze złych źródeł linków. Muszę tłumaczyć dalej?

Tak jak napisał wyżej sting2005, ja również z grup katalogów linkuje tylko brandami, ew. brand + ogólna fraza i równiez zaliczyłem filtry.

Po prostu WP-KATy w oczach Googla to totalny spam i g****o chyba to jest oczywiste :)

Nie tylko WP-Katy, wszelkie grupy katalogów, które powstały w ciągu ostatnich dwóch lat, biorące kasę za wpis są linkami nienaturalnymi. Jest wyjście - można zrobić wszystkie wpisy nofollow, poprawić tytuły na brandowe z anchorem i dalej pobierać kasę za wpis, ale nofollow. Dać do ponownego rozpatrzenie, że nie przekazują PR (bo Google właśnie o to chodzi, że przekazują PR) - w ten sposób multikodziarze ratują domeny, mają zachowany biznes, klientom poprawia się profil linków - wilk syty i owca cała ;) Teoretycznie

Investkredit.pl - gdy szukasz pośrednika finansowego lub Investto.pl - kredyty masz firmę i myślisz o leasingu albo Banki.co.pl - gdy akurat jesteś w Trójmieście.

Tak, WP-KATy są tak bardzo za******e w kontekście pozycjonowania, że w kontekście samego Google'a został uznane za spam i shit, którym można manipulować faktycznie PR i pozycjami.

Zastanawiam się tylko czemu Google nie oflaguje tych wp-katów jako nie przekazujących mocy i czemu nie banuje ich wszystkich :) Nie życzę oczywiście tego właścicielom wp-katów, ale tak tylko rozkminiam.

A jak Ci napiszę, że banów już nie będzie ? :) Po to abyś nie wiedział czy dany serwis przenosi "moc seło" czy "nieprzenosi" ;)

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

Skoro to takie proste to wklej dobrze stworzony projekt i zaraz masa ludzi się nauczy i sprawa załatwiona

Tutaj masz instrukcję.

Ja pierd....... Jakie to proste. No po prostu jestem pod wrażeniem tej prostoty, trochę brandu, rozłożenie w czasie i każda domena uratowana, filtrów nie będzie.

Tak. Najprostsze sprawy czasem najtrudniej pojąć...

Wyciągnij wnioski z tego co napisała Lexy o profilu anchorów dla przypadków, którymi się zajmuje.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności