Skocz do zawartości

Nienaturalne linki przychodzące

fanta001

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 182
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

rowniez 3 lipca dostalem mail`a odnosnie nienaturalnie przychodzacych linkow.

jako ze mail`a zobaczylem dopiero teraz to przez 3 tyg nic ze strona nie bylo robione.

na wiekszosc fraz strona byla od kilku lat w TOP3, na niektore w TOP10, kilka mniej istotnych ponizej TOP10.

strona od ostatniego sprawdzania (nie pamietam kiedy) spadla w serpach srednio o 2-3 pozycje.

kilka slow o 10 pozycji.

wywalac linki z precli o niskiej jakosci? czy jakby mial byc filtr to juz by byl?

GWT pokazuje mi dziwne linki przychodzace z cybo.com; w sumie 800 linków, gdzie wszystkich mam 5K. niby jest to katalog z PR4 ale podstrony ma niskiej jakosci; na niektorych stronach linki sa zduplikowane po kilka razy. wrzucic to do disavow?

Jak się dobrze postarasz to nawet i w 3 dni :)

https://o-internecie....le-w-3-dni.html

Tutaj nie ma co w ogóle się chwalić.

Mimo, że przeczytałem do końca to ro*******a mnie ta dziewczyna.

I ostatnia uwaga (choć pewnie jest to rzecz oczywista): ponieważ komunikat o nienaturalnych linkach przesyłany jest w języku angielskim, również odwołanie należy napisać właśnie po angielsku.

Witam, chciałam o coś zapytać, bo nie bardzo wiem o co Google chodzi.

Pisałam wcześniej, że moja strona dostała filtr. usunęłam linki ale i tak dostałam informację, że dalej narusza zasady. Jeszcze raz usunęłam linki ponownie wysłałam do rozpatrzenia i otrzymałam odpowiedź "Nie znaleziono ręcznych działań dotyczących spamu. Sprawdziliśmy Twoją witrynę i nie stwierdziliśmy żadnej ręcznej interwencji zespołu ds. spamu......." nie bardzo rozumiem, czy dostałam tą karę czy nie. Czy ten filtr został zdjęty. ? :)

Parę dni temu był częściowy rollback, być może po nim Twoja strona już nie naruszała wskazówek; takie powiadomienia "nie stwierdziliśmy żadnej ręcznej interwencji zespołu ds. spamu" są jak jest jest filtr algorytmiczny lub nie ma go wcale. Może tez być tak, że woja strona naruszała wskazówki w mniemaniu jakiegoś praktykanta, a teraz rozpatrzył ją inny praktykant i jest według niego cacy. Zamknij oczy, policz do 10, powiedz Goooooozfraba i rób swoje ;)

Investkredit.pl - gdy szukasz pośrednika finansowego lub Investto.pl - kredyty masz firmę i myślisz o leasingu albo Banki.co.pl - gdy akurat jesteś w Trójmieście.

• 8 miesięcy temu...

Dzień dobry,

czy ktoś z Was spotkał się ze stroną Cybo.com? Ostatnio w GWT zauważyłam dużą liczbę linków przychodzących z tego serwisu (ponad 19 tys., a wszystkich łącznie jest 23 - po ściągnięciu pliku z linkami wyszło jednak ok 1000 linków z 2400 pobranych). Zaczęłam szukać, co to za strona. Globalny katalog firm, gdzie można dodać swoją firmę itd. Problem w tym, że my nic tam nie dodawaliśmy! Na dodatek link do naszego sklepu znajduje się przy wpisach dotyczących kompletnie innych firm. Prawdopodobnie zaciągnęli dane z YellowPages - tam również znalazłam linki do naszego sklepu przypisane do innej firmy, jednak jest to tylko kilka linków.

Napisałam do Cybo maila oraz wiadomość na fb z prośbą o usunięcie linków, ale odzew zerowy.

Póki co nie dostaliśmy żadnego powiadomienia o nienaturalnych linkach, pozycje również nie spadły, ale nie możemy do tego dopuścić (właśnie zaczyna się sezon na nasze produkty). Czy lepiej zgłosić te linki wcześniej w Disavow Tool czy czekać aż Cybo.com sam usunie linki (co nie jest jednak pewne)? Macie jakieś doświadczenia z tą stroną?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności