Skocz do zawartości

Nienaturalne linki przychodzące

fanta001

Rekomendowane odpowiedzi

To źle sądzisz, jest tu kilka podobnych tematów więc poczytaj co daje zgłaszanie.

"Ja nie bywam w kuluarach, nie wiem gdzie to jest. Bywam w innych miejscach w innym towarzystwie..." SEO Norris - cytat roku 2014
"Dlatego dużo firm i freelancerów zajęło się pp, nie poradzili sobie z klientami i aktualizacjami algo." Cytat wszech czasów!

• Odpowiedzi 182
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

To nic nie da, bo docelowa dalej będzie w filtrze, da przekierowane na świeżą domenę, ale bez poprawy linków na krótko.

"Ja nie bywam w kuluarach, nie wiem gdzie to jest. Bywam w innych miejscach w innym towarzystwie..." SEO Norris - cytat roku 2014
"Dlatego dużo firm i freelancerów zajęło się pp, nie poradzili sobie z klientami i aktualizacjami algo." Cytat wszech czasów!

przedwczoraj przyszedł mail a dzisiaj spadły pozycje związane z dwoma frazami :/ kur**

teraz pytanie do osób doświadczonych w ratowaniu takiej domenki:

- użyć narzędzia do disavów (?)

- usuwać linki (zejdzie mi pewnie przez całe lato :P)

Z przeszłości zostały jeszcze: Katalog Turystyczny, s3zow.pl
Blog o pozycjonowaniu i optymalizacji prowadzę pod adresem: https://zeid.pl

Mi też już jedna strona poszła w dół. Druga się JESZCZE trzyma... Usuwam linki i wysyłam zgłoszenie o ponowne rozpatrzenie strony.

Potrzebujesz teksty na stronę, bloga czy do sklepu online? Sprawdź moje portfolio na pawelgibek.pl. Specjalizuję się w tematyce motoryzacji i zdrowej żywności.

co oznacza nie nat linki - seo zaczyna byc filozofią czytam co piszecie i widze że chyba to jakiś problem globalny -

a) nie nat link to link umieszczony dzięki mnie na nie mojej stronie / pal 6 czy to spam czy nie spam

B) link nat to link umieszczony przezmnie na mojej stronie, lub na nie mojej nie przezemnie [(#spam)]

1- filozofia seo - co jest spamem a co nie jest spamem ?

2 filozofia seo - skąd wiadomo kiedy konkurencja napier/ w nasza strone i nie z naszej winy ponosimy kare/link=0 bo mieliśmy+1?

kara za linkowanie strony (-1)- moim zdaniem jest wyłącznie wtedy gdy mają pewność że link umieszczony jest dla podniesienia pozycji w serp patrz pkt b+#

skąd maja wiedze o linkach nie nat ? - sledza wszystkie systemy partnerskie wymiany linków w kóŧrych mozna umieścić link follow maja liste z 2-3 miesiecy got/eweb/statlink/ czy co tam chcecie, zbieraja dane z katalogow swoich stron w systemie , listuja strony ktore maja gwt, sla masowy spamraport -

i ot co za magiczne skąd oni wiedza i jaka jest przyczyna, 100% userow zapewne co maja komunikat maja jakas tycznosc z systemem

co teraz wg mnie - juz "ich" linki siedza od 2 miesiec tam gdzie link może miec follow i może byc umieszczony przez osoby 3cie i sprawdzaja na ktorych stronach wyswietla sie ich link czyli skad maja bl nie wg MJbot ale wg gbot na ktorym zalezy wszystkim - i jak zbiorą te datasy to pocisna banem na systemy, nie prorocze ale zapewne maja juz spora liste.

a jeśli nie co teraz strony siedza dalej i importuja linki do siebie ale maja wartość = 0 dla podniesienia pozycji

Podaruj 1% Oli Borwik

Wspieraj charytatywnie na SEO forum PIO

Oni tylko czekają żeby wszystkie linki podać im na tacy, ale w sumie korzystając z narzędzi dla webmasterów czy innych programów wuja G sami im te dane udostępniamy i to za free. Potem jedynie puszczą jakiś programik, który przeanalizuje dane strony i podświetli anomalie. Przecież muszą zarabiać na reklamach, a pozycjonowanie ewidentnie odbiera im klientów.

Moderowany katalog stron internetowych 123seo.com.pl. Serdecznie zapraszam do dodawania wpisów.

Oni tylko czekają żeby wszystkie linki podać im na tacy, ale w sumie korzystając z narzędzi dla webmasterów czy innych programów wuja G sami im te dane udostępniamy i to za free.

Czy korzystasz z tych narzędzi, czy nie, Google i tak te dane ma.

czy masz trzeba na czole wytatuowac ze to zgloszanie linkow poza budowaniem bazy googlowi nic nie daje

Jakiej bazy?? j.w.

A zgłaszanie, czy tego chcesz, czy nie, jest skuteczne - pozwala wyciągnąć domenę z filtra.

...

Jak na razie u mnie spadki tylko na frazy związane z jednym głównym słowem kluczowym :/ trochę bieda...

Z przeszłości zostały jeszcze: Katalog Turystyczny, s3zow.pl
Blog o pozycjonowaniu i optymalizacji prowadzę pod adresem: https://zeid.pl

No to ja już nic nie rozumiem :) Domena od wrześna w filtrze. Na popularne frazy wala się gdzieś między 100 a 400 miejscem a tu nagle dostaję informację o nienaturalnych linkach i filtrze ręcznym.

Po cholerę ręcznie zajmują się domeną, na którą z google jest max 5 wejść dziennie?

Czy korzystasz z tych narzędzi, czy nie, Google i tak te dane ma.

Ma tylko bazę wszystkich linków. Zgłaszając linki przyznajesz się do błędu i wybierasz te twoim zdaniem "gówniane" i jeżeli zrobi tak XX osób to oni stronę flagują. Kolejny etap to jak widać uwalanie stron linkowanych oflagowanymi stronami (nawet jeżeli nie są w top200 i są linkowane kilka lat temu) poprzez masowe powiadomienie dla spotęgowanie efektu (będzie efekt śnieżnej kuli)

W skrócie sam się przyczyniłeś pośrednio do tego co jest teraz, a jak teraz zaczniecie zgłaszać linki, to w przyszłym miesiącu nastąpi armagedon źródeł linkowania i wzrośnie koszt pozycjonowania, a tym samym spadnie opłacalność. Innymi słowy pozycjonowanie zacznie przegrywać z adwordsami. Jest tak jak Blake napisał, temu komuś kto to wymyślił należy się nobel.

Domena od wrześna w filtrze. Na popularne frazy wala się gdzieś między 100 a 400 miejscem a tu nagle dostaję informację o nienaturalnych linkach i filtrze ręcznym.

Po cholerę ręcznie zajmują się domeną, na którą z google jest max 5 wejść dziennie?

bo to bzdura z tym ręcznym działaniem. Pic na wodę fotomontaż.

Zobaczyli, że tylko w ten sposób można zmusić do wysyłania disavow i przejechali 'ręcznym działaniem' to co już było przejechane przez algorytmy dawno.

Widać to zresztą po tym jak niejednokrotnie 'zdejmują ręczne działanie' a nic się z pozycjami nie zmienia.

Kiedyś ich polityką było nieinformowanie o niczym, a teraz to już nie wystarcza. Teraz niezbędna jest dezinformacja.

M

Pozycjonowanie lokalne, Wymiana linków tematycznych, Tematyczne artykuły sponsorowane.  >>>>> Informacje na stronie :  Tani hosting

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności