Skocz do zawartości

Nienaturalne linki przychodzące

fanta001

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 182
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

U mnie ten sam problem, strona firmowa kiedyś wpisywana do katalogów, zero precli, swl-i czy jakiegokolwiek zaplecza śmieciowego, od dawna jednak dodawaliśmy stałe linki w stopkach stron naszych klientów (tak jak to często robią wykonawcy www podpis z anchorem) - innych seo działań brak i nagle teraz ten raport. Ktoś coś może doradzić co robić dalej przy posiadaniu wartościowej www i domeny z bardzo długą historią?

Usuwanie linków czy zmiana na nofollow może być trudna w wielu przypadkach.

Witam, podobny problem. Stałe linki z anchorem na stronach zrealizowanych przez nas. ( jako "realizacje:xxxx" )

Dostałem wiadomość o nienaturalnych linkach w której była podanych 4 strony jaki zawierają taki link nienaturalny niby.

Spadek 5 fraz z top 10 na ok. top 20-30

Czyli co teraz?

Usunąłem linki ze stopki w tych wymiennych przez google stronach. I mam wysalać już info o przywrócenie?

link nat to link umieszczony przezmnie na mojej stronie, lub na nie mojej nie przezemnie [(#spam)]

A nieprawda. Jak ktoś Ci zapłacił za umieszczenie linku to nie jest naturalny:-) Albo jak sam zrobiłeś sobie stronę, żeby dodać link :-)

Marketing Internetowy - SEO/SEM - km-web.pl

Moja www po kilku dniach poleciała w wynikach w kosmos ale otrzymałem taką wiadomość: jak poniżej. Co ciekawe nic zupełnie nie robiłem, napisałem im tylko że posiadam wyłącznie naturalne linki i , że nie rozumiem ostrzeżenia. Dziwne to wszystko i już sam nie wiem co o tym myśleć.

Otrzymaliśmy od właściciela witryny prośbę o ponowne rozpatrzenie zgodności witryny ............ ze wskazówkami Google dla webmasterów.

Zespół ds. spamu na stronach podjął wcześniej ręczną interwencję w związku z Twoją witryną, ponieważ naszym zdaniem była ona niezgodna ze wskazówkami jakościowymi. Po sprawdzeniu Twojego żądania ponownego rozpatrzenia zgłoszenia cofnęliśmy te ręczne zmiany. Zaktualizowanie systemów indeksowania i rankingowego w celu odzwierciedlenia nowego stanu Twojej witryny może potrwać pewien czas.

Oczywiście mogły wystąpić inne problemy z witryną, które przypuszczalnie mają wpływ na jej pozycję w rankingu, bez względu na ręczną interwencję zespołu ds. spamu na stronach. Serwery Google określają kolejność wyników wyszukiwania przy użyciu serii formuł zwanych algorytmami. W ciągu każdego roku wprowadzamy setki zmian w naszych algorytmach wyszukiwania, a ranking stron jest opracowywany na podstawie ponad 200 wskaźników. Wraz ze zmianami naszych algorytmów oraz zawartości internetu (w tym Twojej witryny) mogą wystąpić pewne wahania pozycji w rankingu spowodowane wprowadzanymi aktualizacjami mającymi na celu zaprezentowanie jak najlepszych wyników użytkownikom. Jeśli pozycja witryny w wynikach wyszukiwania będzie nadal niezadowalająca, zapoznaj się z tym artykułem, aby uzyskać pomoc w zdiagnozowaniu problemu.

Dziękujemy za pomoc w zapewnieniu odpowiedniego poziomu jakości naszych wyników wyszukiwania.

Z poważaniem,

Zespół ds. jakości wyszukiwarki Google

Moja www po kilku dniach poleciała w wynikach w kosmos ale otrzymałem taką wiadomość: jak poniżej. Co ciekawe nic zupełnie nie robiłem, napisałem im tylko że posiadam wyłącznie naturalne linki i , że nie rozumiem ostrzeżenia. Dziwne to wszystko i już sam nie wiem co o tym myśleć.

Ile czasu minęło od wysłania prośby o rozpatrzenie strony do momentu przysłania odpowiedzi od Googla?

nadal otrzymujecie te powiadomienia czy to była jak to zwykle w G. masowa akcja i kogo trafiło to... miał pecha :) i teraz zapanował znów spokój?

Wysyłka była 3.07 więc była to akcja masowa. Zgred napisał, że następna ma być za miesiąc w tym samym okresie itd. co miesiąc. Jest to wielce prawdopodobne, w końcu wakacje to spadek obrotów z adwordsów.

Z ciekawości jakieś źródło na to?

Zaspokajając ciekawość, wakacje to sezon ogórkowy w dużej ilości branż. Szeroko pojęta reklama zalicza się do tego grona na pierwszych miejscach...

Co do meritum tematu, to nie wydaje mi się, żeby cała akcja była specjalnie zaplanowana na wakacje. Po prostu chyba trzeba się do tego przyzwyczaić. Z tym, że raczej będą to łagodzić, bo w tej chwili to powiadomienie jest oderwane od rzeczywistości. Jednie co daje, to sieje panikę.

Teraz jestem ciekawy kiedy zejdzie mi filtr na domenę, skoro bez jakiegokolwiek usuwania linków stwierdzili, że niesłusznie mnie ukarano

nie zejdzie :) ,dostales zmyle i tyle .Chodzilo o to zebys sie cieszyl,ze rozpatrzyli Ci pozytywnie wniosek.Twoj przypadek to najlepszy dowod na to ze nikt tam tego nie czyta i nie sprawdza.bot wysyla wiadomosci,bot filtruje i bot czyta :) prosby i przez random odpowiada

Gupie google niczego nie potrafi dobrze zrobic

Czytać czytają, wyobrażasz sobie by firmowa strona Mercedes siedziała rok w filtrze i dostawali odpowiedzi tylko z automatu? Bo ja jakoś nie bardzo;]

Starzy (stażem) SEOwcy pamiętają zapewne przypadek BMW.de ;) Z tym, że tam zapewne pomogła walizka pieniędzy.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności