Skocz do zawartości

Nienaturalne linki przychodzące

fanta001

Rekomendowane odpowiedzi

wyobrażasz sobie by firmowa strona Mercedes siedziała rok w filtrze

Tak duze witryny dostają ręczne filtry. Natomiast, witrynami Kowalskiego nikt się nie interesuje. Nie jest tak, że na każdą wiadomość odpowiada człowiek. Takich odpowiedzi jest procent lub kilka promili. Wszystko robią automaty.

Może zaprzestańcie powielać teorię, ze człowiek nakłada nakłada filtry i człowiek odpisuje na wiadomość. :)

Owszem, robią to ludzie ale w skrajnych przypadkach.

Głównym celem wyszukiwarek NIE jest dostarczanie trafnych wyników. Głównym celem wyszukiwarek jest dostarczanie zysku.

• Odpowiedzi 182
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Starzy (stażem) SEOwcy pamiętają zapewne przypadek BMW.de ;) Z tym, że tam zapewne pomogła walizka pieniędzy.

ci "duzi" są karani na pokaz, robi się głośno, kupują adwords i jakimś "dziwnym zbiegiem okoliczności" te kary bardzo szybko im odpuszczają. A przeciętny właściciel strony jak dostanie po d... to już na całego.

Tu trochę nietrafiony przykład, bo oni nie chcieli wrócić za wszelką cenę dlatego tyle to trwało. Zresztą jak widać obecnie po wynikach grupy Allegro opłacało się im to;]

Kurcze myślałem, że taki plik disavow zadziała, ale jednak nie ;/

domain:*.pl
domain:*.com
domain:*.info
domain:*.tk
domain:*.com.pl
domain:*.biz
domain:*.eu
domain:*.net
domain:*.org

penguins.jpg

Odwiedzaj regularnie mój blog o seo na lukaszt.pl podobno warto ;)

Bo zapomniałeś o .ru :D

"Ja nie bywam w kuluarach, nie wiem gdzie to jest. Bywam w innych miejscach w innym towarzystwie..." SEO Norris - cytat roku 2014
"Dlatego dużo firm i freelancerów zajęło się pp, nie poradzili sobie z klientami i aktualizacjami algo." Cytat wszech czasów!

Starzy (stażem) SEOwcy pamiętają zapewne przypadek BMW.de ;) Z tym, że tam zapewne pomogła walizka pieniędzy.

ci "duzi" są karani na pokaz, robi się głośno, kupują adwords i jakimś "dziwnym zbiegiem okoliczności" te kary bardzo szybko im odpuszczają. A przeciętny właściciel strony jak dostanie po d... to już na całego.

Pamiętam ładnych parę lat temu po optymalizacji paru serwisów z grupy jednego klienta, czepili się i wybanowali kilka serwisów (za niby ukryte linki które prowadziły do innych serwisów grupy i były wrzucone w listę rozwijaną) - klient też był wymieniany jako przykład sukcesu na stronie AdWords gdyż równolegle prowadzone były duże kampanie z dużymi miesięcznymi budżetami. Konsultańci Google sami przyjeżdzali do firmy i po telefonie do nich i "rozmowie na temat" po kilku dniach serwisy w niezmienionej postaci wróciły ....

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

Jeszcze jedno pytanie - informacje o nienaturalnych linkach otrzymałem na domenę z "www." i bez "www" - jako dwa osobne komunikaty - czy tez tak to otrzymaliście? Informację o zdjęciu kary otrzymałem tylko odnośnie adresu bez "www" - tego akurat używam w linkach, do adresu z "www." nie mam ani jednego linku.

Jeszcze jedno pytanie - informacje o nienaturalnych linkach otrzymałem na domenę z "www." i bez "www" - jako dwa osobne komunikaty - czy tez tak to otrzymaliście? Informację o zdjęciu kary otrzymałem tylko odnośnie adresu bez "www" - tego akurat używam w linkach, do adresu z "www." nie mam ani jednego linku.

zapomnieli ustawić 301 w powiadomieniu i wysłali duplikata. Spamerzy! :)

"Drogi właścicielu lub webmasterze witryny xyz!

Otrzymaliśmy od właściciela witryny prośbę o ponowne rozpatrzenie zgodności witryny xyz ze wskazówkami Google dla webmasterów.

Zespół ds. spamu na stronach podjął wcześniej ręczną interwencję w związku z Twoją witryną, ponieważ naszym zdaniem była ona niezgodna ze wskazówkami jakościowymi. Po sprawdzeniu Twojego żądania ponownego rozpatrzenia zgłoszenia cofnęliśmy te ręczne zmiany. Zaktualizowanie systemów indeksowania i rankingowego w celu odzwierciedlenia nowego stanu Twojej witryny może potrwać pewien czas.

Oczywiście mogły wystąpić inne problemy z witryną, które przypuszczalnie mają wpływ na jej pozycję w rankingu, bez względu na ręczną interwencję zespołu ds. spamu na stronach. Serwery Google określają kolejność wyników wyszukiwania przy użyciu serii formuł zwanych algorytmami. W ciągu każdego roku wprowadzamy setki zmian w naszych algorytmach wyszukiwania, a ranking stron jest opracowywany na podstawie ponad 200 wskaźników. Wraz ze zmianami naszych algorytmów oraz zawartości internetu (w tym Twojej witryny) mogą wystąpić pewne wahania pozycji w rankingu spowodowane wprowadzanymi aktualizacjami mającymi na celu zaprezentowanie jak najlepszych wyników użytkownikom. Jeśli pozycja witryny w wynikach wyszukiwania będzie nadal niezadowalająca, zapoznaj się z tym artykułem, aby uzyskać pomoc w zdiagnozowaniu problemu.

Dziękujemy za pomoc w zapewnieniu odpowiedniego poziomu jakości naszych wyników wyszukiwania.

Z poważaniem,

Zespół ds. jakości wyszukiwarki Google"

Cieszę się, że ja szary człowiek, uczący się pozycjonowania od niedawna, mogłem wspomóc tak wielką organizację jak google w celu poprawy poziomu jakości wyników wyszukiwania:)

Moja pomoc polegała na tym, iż... wyciągnąłem wszystkie linki z GWT. Policzyłem, że około kilkadzieścia linków to linki site wide, które w 95% już nie są site wide gdyż skończył się czas wpisów gold w katalogach. Pozostałe linki site wide usunąłem(dosłownie 3). Napisałem do google, że usunąłem kilkadzieścia linków site wide gdyż słyszałem, że mogą być szkodliwe. I tyle.

Ps. Strona jak była w otchłani tak jest dalej. Ale minął dopiero 1 dzień tak więc jeszcze dam im chwilkę czasu:)

Masz artystyczną stronę? Dodaj ją do artystycznego katalogu sztuki ARTKATALOG.PL
Jeśli nie masz artystycznej strony, nic straconego! Dodaj ją do europejskiego katalogu stron ZWARTA.EU

Strona nigdy* może nie wrócić. Jeżeli była wysoko dzięki tym linkom, których już nie ma to może podskoczyć, ale szału nie będzie.

* nigdy jeżeli będziesz ograniczał się do czekania na powrót ;)

- Reklama -

Podatki we Wrocławiu: biuro podatkowe wrocław

Miejscówa do parkowania przy Okęciu: parking okęcie

Fajnie by było gdyby wróciła, aczkolwiek zacząłem tworzyć już inne strony.

Linki na stronach zostały, nie ma ich tylko na stronach głównych i site wide.

Masz artystyczną stronę? Dodaj ją do artystycznego katalogu sztuki ARTKATALOG.PL
Jeśli nie masz artystycznej strony, nic straconego! Dodaj ją do europejskiego katalogu stron ZWARTA.EU

Ja również dostałem prztyczka w nos - "ręcznego" jak to napisali - dokładnie 3 lipca. Usunę linki, które ostatnio dodałem - wp-katy kulfika i dam do ponownego rozpatrzenia. Ale obstawiam, że to ruletka czy wróci czy nie, google chce nas przekonać ze adwordsy są dobrym i najlepszym rozwiązaniem w przeciwieństwie do pozycjonowania.

U mnie poleciała jedna główna fraza z top 5 na 3-4 stronę wyników a druga równie ważna (ogólnopolska, pozycjonowana od dłuższego czasu) z 3-4 strony w kosmos.....

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności