Skocz do zawartości

Nienaturalne linki przychodzące

fanta001

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 182
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Zaraz zaraz w wyszukiwarce mialo nie byc kilka url z tej samej domeny i to jeszcze w top. Google klamie

problem w tym ze tak duzo pofiltrowali serwisów ze nie mają wyboru i muszą wyniki nawet na najmocniejsze frazy zapychać wypełniaczami zeby jakoś wyglądały dla zwykłych użytkowników

Gupie google niczego nie potrafi dobrze zrobic

Ile czekałeś na rozpatrzenie? linkowałeś w trakcie czekania na decyzje?

Rozpatrywali 3 dni, w tym czasie nic nie robiłem (ani nie usuwałem ani nie dokładałem linkowe, ogólnie niewiele się tym zajmuje - kiedyś było katalogowanie, teraz tylko linki w stopkach stron klientów) a wysyłając prośbę o rozpatrzenie napisałem, że nie zgadzam się z ich decyzją i że posiadam tylko naturalne linki.

Nie wiem czy w tym Google ktokolwiek czyta treść tych próśb o rozpatrzenie czy tylko automat idzie dalej.

U mnie sprawa wygląda tak... 01.06 dostałem taki komunikat:

Wykryliśmy, że przy niektórych linkach prowadzących do Twojej witryny są stosowane techniki niezgodne ze wskazówkami Google dla webmasterów.

Nie chcemy ufać linkom, które są nienaturalne lub sztuczne, radzimy więc usunąć wszystkie takie linki do Twojej witryny. Rozumiemy jednak, że części z nich możesz nie kontrolować. Dlatego w tym konkretnym przypadku podejmiemy precyzyjne działania i ograniczymy zaufanie do nienaturalnych linków. Jeśli uda Ci się usunąć któreś z nich, możesz poprosić o ponowne rozpatrzenie zgłoszenia, dołączając listę swoich działań.

Po kilku dniach strona spadła w wynikach, ale nie drastycznie - z TOP 1-2 główna fraza 20 oczek, inne po 5-6 inna po 10, niektóre się trzymią. Wczoraj główna poszła 3 oczka do góry. Wydaje mi się jakby google rzeczywiście ograniczyło działanie do niektórych linków i dlatego pozycje spadły. Teraz pytanie, pisać prośbę o ponowne rozpatrzenie? Niektórzy twierdzą że po napisaniu prośby dopiero dostali filtr. W zasadzie to tylko zmieniłem część anchorów w statlinku na url i dodałem do kilku mocnych katalogów - wp itp.

Miał ktoś też taki przypadek?

Uroczystości rodzinne

Pięknie wykonane Zaproszenia ślubne ręcznie robione w rewelacyjnych cenach

Filtr został zdjęty :) Nic nie robiłem nie straciłem linków , pozycja 1-2 miejsce jak było tak jest

którego dnia był komunikat w GWT o filtrze za linki? Kiedy dali komunikat o zdjęciu filtra a kiedy był efekt w pozycjach ?

u mnie dziś mija 8 dni od niby zdjęcia...ale nic sie nie dzieje.....moze to wlasnie 9 dzien :)

fajne-gry dla każdego | wrzuć materiał na-fejsa.pl | midaslex.pl - odszkodowania

Ładnie google to załatwiło :)

Pousuwaliście i pozgłaszaliście linki, które podnosiły pozycję strony. Napisaliście samobiczowanie.

Google Was nagrodziło powiadomieniem, że jest cacy i że jesteście bielsi od bieli :)

Problem w tym, że nie ma już linków (sami je usunęliście i zgłosiliście jako niechciane) więc na jakiej podstawie strona ma wrócić tam gdzie była?

Teraz ustawicie się w kolejkę po adWords, bo miejsca na reklamę coraz droższe...

Pousuwaliście i pozgłaszaliście linki, które podnosiły pozycję strony. Napisaliście samobiczowanie.

Google Was nagrodziło powiadomieniem, że jest cacy i że jesteście bielsi od bieli :)

to może oświeć nas w jaki sposób wyjść z ręcznego filtra nie usuwając linków? W filtrze choćbyś miliony linków "naturalnych" z onetu wstawił to i tak nie podniesie pozycji, natomiast po zdjęciu filtra masz szanse pomału iść w górę - oczywiście naturalnym linkowaniem ;)

Pousuwaliście i pozgłaszaliście linki, które podnosiły pozycję strony.

skąd wiesz że podnosiły ?

uprzedzając pytanie: skoro nie podnosiły to osłabiały ?

Skoro:

- jest powiadomienie

- pozycje lecą na łeb na szyję

To wiadomo, że coś szkodzi ... skoro było linkowane to obstawiałbym linki a nie Atomówki :P

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

Ale o co wy mnie pytacie? Odpowiedź już padła w wątku obok. Napisałem również, że nie mam zamiaru się powtarzać.

W mojej wypowiedzi powyżej chodziło mi o sytuację, że po usunięciu linków i majlu od google "zdejmującym" filtr nie wracają pozycje...

Z jakiego tytułu mają wracać? I to już, natychmiast?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności